psosin 07.06.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Kasiu trudno uszyc taki woreczek? masz jakis wykrój? ja marze o maszynie do szycia i mam nadzieje ze dostane na urodziny;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 07.06.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Dzieki Dziewczynki Szycie tych woreczków bardzo mi się spodobało, z każdym kolejnym idzie łatwiej Dzisiaj zamówiłam ładne bawełny w krateczkę vichy jak tylko przyjdą wrócę do szycia okrągłych poduszek psosin uszycie woreczka to nic trudnego tak naprawdę trzeba zszyć 2 prostokąty i zrobic tunel na sznureczki i właśnie z tunelem jest najwięcej zachodu, ale tylko za pierwszym razem Nie potrzeba żanego wykroju ....jak znajdę chwilkę pstryknę fotki jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przylesianka 07.06.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Kurcze Kasiu no znów się udało Witrynka piękna, nie do pozania. Ja zaczełam pomału gromadzić "sprzęt". Dziś zakupiłam szafkę na buty a kilka dni temu tabliczkę na drzwi łazienkowe. Drzwi wprawdzie będą nie wcześniej niz pod koniec roku, takie cudne, obórkowe (nie umiem wkleić zdjęć) ale początki do zmiany klimatu juz są hahaha Powiedzcie mi proszę czym umalować wiklinowy koszyk, oczywiście na biało? Dziękuję z góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 07.06.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Cudne woreczki to czekam na instrukcję jak uszyć tunel na sznureczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 07.06.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Przylesianko,wiklinę najlepiej malować spreyem,pokryje każdą dziureczkę Kasiu,ja też czekam na tutorial szycia woreczka z tunelem,bo takiego nie umiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przylesianka 07.06.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Paula_71 to moj pierwszy raz, więc powiedz jak mozesz co to musi byc za farba w tym sprayu, coś dokładniej, wraz z firmą jeśli to ma znaczenie, bardzo Cię proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 07.06.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) przylesianka małymi kroczkami do celu powodzenia a jeśli chodzi o malowanie wikliny to tak jak napisała Paula najlepiej kup farbę w sprayu...ja właśnie w zeszłym tygodniu przemalowałam 2 koszyki zostały mi jeszcze 2 do malowania. Kup matową biel i będzie ok...u mnie tak to wygląda. Firma nie ma znaczenia ja kupuje zawsze w castoramie ale pamiętaj żeby kupić matową. Musisz malować kilka razy i nie "psikaj" zbyt dużo na raz Mam nadzieję, ze uda mi się pokazać ten tunelik na fotkach Edytowane 7 Czerwca 2011 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.06.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Śliczne rzeczy pokazujesz jak zwykle Kasiu Woreczki są cuuudne. Koszyczek też Właśnie mi przypomniałaś, że też mam 2 koszyki do pomalowania. Farba w sprayu mówisz? A jest w miarę wydajna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 07.06.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 agawi dzięki wiesz farba jest dość wydajna ja zawsze kupuję największe opakowanie i maluję nią metal, wiklinę. Zastanawiam sę czy na ceramice też się sprawdzi. Mam 2 lampy do przemalowania...jutro przetestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 07.06.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Kasia już chyba wszystko napisała Życzę powodzenia w spreyowaniu! Kasiu zdaj relację jak poszło z ceramiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.06.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Dzięki za info:) Jak będę w markecie w najbliższym czasie to kupię spray:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.06.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Kasiu witrynka wyszła bardzo fajnie a co do malowania to ja sprejowałam kosz wiklinowy, metalowe wieszaki i zawieszki jak i ceramicznego królika trzeba tylko uważać na zacieki na małych powierzchniach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 07.06.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Faktycznie Lasche,widziałam na blogu jak fajnie potraktowałaś królika Czyli sprey do wszystkiego,można śmiało stosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.06.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Kasiu cudne woreczki A ja w sprawie wikliny bo też mam kilka koszyków, które jakbym przemalowała mogłyby stać się przydatne ponownie Nie trzeba tego jakoś wcześniej matowić? Farba w sprawy'u dobrze się trzyma? I to ma być farba nie lakier tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 08.06.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Pysiaczek mój pomalowany kosz stoi w łazience, gdzie jest dość wilgotno, więc warunki niesprzyjające i nie widzę żadnych uszkodzeń ...nie trzeba matowić ...Kasiu sorry za Ciotkę Dobrą Radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 08.06.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Diabełku dziękuję ! Oto moja witryna....muszelki kupine na szybko w LM i potraktowane czarną farbą w sprayu A to z naszego dzisiejszego wypadu za miasto...pięknie, zielono, pachnąco Kasiu , ja znowu po prośbie.... Czy mogłabyś opisać jak i czym przemalowałaś tę witrynkę ? Bardzo, bardzo dziękuję, efektów Twojej pracy z całego serducha gratuluję, no i z Krakowa tradycyjnie pozdrawiam. Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.06.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 lasche bardo Ci dziękuję dobra kobieto za dobrą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 08.06.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 pysiaczek tak jak napisała Ciotka Dobra Rada nie trzeba jakoś specjalnie przygotowywać takiej wikliny. Psikasz kilka razy i gotowe lasche podpowiadaj ile chcesz...wszystkie Twoje rady są baaaaardzo cenne nie pamiętam czy właśnie u Ciebie widziałam na koszu wiklinowym jakiś napis czy cyfrę ?? chcę coś takiego zrobć tylko nie wiem jak muszę chyba jakiś szablon wykombinować Marzenko witryna pomalowana jest farbą akrylową Tikkurila Everal Aqua Semi Matt, użyłam do tego wałka takiego z gąbki. Malowałam ja 4-5 razy..nie pamiętam dokładnie Wcześniej przetarłam wszystko papierem ściernym i odtłuściłam benzyną ekstrakcyjną, ona szybko paruje ale nie rozpuszcza odtłuszczanej powierzchni. Oczywiście na początku odkręciłam wszystko tzn drzwiczki i uchwyty i zaszpachlowałam niepotrzebne dziurki szpachlą do drewna. Farba Tikkurila dość szybko wysycha i dlatego wszystkie warstwy nałożyłam jednego dnia To nic trudnego tylko czasochłonne Pozdrawiam Ciebie i moje rodzinne miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.06.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Rany, Kasiu Witryna wygląda fantastycznie! Nie ten mebel! Podsyłam Ci fajnego linka, kobitka cuda tworzy ze zwykłych sosnowych mebli. http://himlarum.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 08.06.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 U mnie u mnie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161664-Dom&p=4554348&highlight=kosz#post4554348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts