Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki Dziewczynki :) Szycie tych woreczków bardzo mi się spodobało, z każdym kolejnym idzie łatwiej :) Dzisiaj zamówiłam ładne bawełny w krateczkę vichy jak tylko przyjdą wrócę do szycia okrągłych poduszek ;)

psosin uszycie woreczka to nic trudnego tak naprawdę trzeba zszyć 2 prostokąty i zrobic tunel na sznureczki i właśnie z tunelem jest najwięcej zachodu, ale tylko za pierwszym razem ;) Nie potrzeba żanego wykroju ....jak znajdę chwilkę pstryknę fotki jak to zrobić ;)

Kurcze Kasiu no znów się udało :) Witrynka piękna, nie do pozania.

Ja zaczełam pomału gromadzić "sprzęt". Dziś zakupiłam szafkę na buty a kilka dni temu tabliczkę na drzwi łazienkowe. Drzwi wprawdzie będą nie wcześniej niz pod koniec roku, takie cudne, obórkowe :) (nie umiem wkleić zdjęć) ale początki do zmiany klimatu juz są hahaha

Powiedzcie mi proszę czym umalować wiklinowy koszyk, oczywiście na biało?

Dziękuję z góry!!!

przylesianka małymi kroczkami do celu ;) powodzenia a jeśli chodzi o malowanie wikliny to tak jak napisała Paula najlepiej kup farbę w sprayu...ja właśnie w zeszłym tygodniu przemalowałam 2 koszyki zostały mi jeszcze 2 do malowania. Kup matową biel i będzie ok...u mnie tak to wygląda. Firma nie ma znaczenia ja kupuje zawsze w castoramie ale pamiętaj żeby kupić matową. Musisz malować kilka razy i nie "psikaj" zbyt dużo na raz ;)

DSC00003.JPG

Mam nadzieję, ze uda mi się pokazać ten tunelik na fotkach ;)

Edytowane przez kasia_sw

Diabełku dziękuję !

Oto moja witryna....muszelki kupine na szybko w LM i potraktowane czarną farbą w sprayu ;)

DSC00204.JPG

DSC00205.JPG

A to z naszego dzisiejszego wypadu za miasto...pięknie, zielono, pachnąco :)

Kasiu , ja znowu po prośbie.... Czy mogłabyś opisać jak i czym przemalowałaś tę witrynkę ? Bardzo, bardzo dziękuję, efektów Twojej pracy z całego serducha gratuluję, no i z Krakowa tradycyjnie pozdrawiam.

Marzena

pysiaczek tak jak napisała Ciotka Dobra Rada ;) nie trzeba jakoś specjalnie przygotowywać takiej wikliny. Psikasz kilka razy i gotowe ;)

lasche podpowiadaj ile chcesz...wszystkie Twoje rady są baaaaardzo cenne :) nie pamiętam czy właśnie u Ciebie widziałam na koszu wiklinowym jakiś napis czy cyfrę ?? chcę coś takiego zrobć tylko nie wiem jak ;) muszę chyba jakiś szablon wykombinować

Marzenko witryna pomalowana jest farbą akrylową Tikkurila Everal Aqua Semi Matt, użyłam do tego wałka takiego z gąbki. Malowałam ja 4-5 razy..nie pamiętam dokładnie ;) Wcześniej przetarłam wszystko papierem ściernym i odtłuściłam benzyną ekstrakcyjną, ona szybko paruje ale nie rozpuszcza odtłuszczanej powierzchni. Oczywiście na początku odkręciłam wszystko tzn drzwiczki i uchwyty i zaszpachlowałam niepotrzebne dziurki szpachlą do drewna. Farba Tikkurila dość szybko wysycha i dlatego wszystkie warstwy nałożyłam jednego dnia ;) To nic trudnego tylko czasochłonne ;) Pozdrawiam Ciebie i moje rodzinne miasto :)