Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Jeżeli mogę się wtrącić,Yokasta,ja miałam taką samą maszynę do jakiej Kasia podała linka,tylko,że moja nie była Łucznik a firmy Deli czy jakoś tak.Ale oprócz nazwy i koloru nie różniła się niczym.Nawet rok się nią nie nacieszyłam,a nie szyłam w jakiś hurtowych ilościach...

Teraz mam Singera "Edition".Jestem bardzo zadowolona,maszyna szyje jak szalona,gładko,lekko i przed wszystkim cicho.Poprzednia dudniła mi jakby miała ze 30 lat :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja na święta trochę ozdób uszyłam na mamy łuczniku, ale to też jakiś starszy model już jest, tzn.działa już ładnych paręnaście lat jak nie więcej, więc to pewnie już nie do dostania obecnie. Ogólnie niestety nie czuję się w tym temacie za dobrze (czyt.w szyciu) dlatego cieszę się bardzo, że te szare materiały kasi takie ładne przyszły :wiggle:

Dziewczyny,

nt. maszyn do szycia duuuużo do powiedzenia moja koleżanka (maniaczka maszynowa) - z tego co pamiętam, to Łucznik jest w chińskim posiadaniu i z marką sprzed lat - poza nazwą - nie ma nic wspólnego :( O innych maszynach poczytacie tu: http://zebrzycowo.blogspot.com/search?updated-max=2010-12-22T23%3A31%3A00%2B01%3A00&max-results=7 i na sąsiednich stronach

słońce 2 ja kupowałam w tym sklepie http://www.tkaninysklep.pl/bawelniane fajny sklep. ładne tkaniny kupowałam u nich krateczki vichy.

U tego sprzedawcy też kupowałam http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=15324875 i też wszystko ok :)

Wczoraj zrobiłam ciasto z truskawkami..pierwszy raz piekłam biszkopt i robiłam krem z serkiem mascarpone...nawet się udało a dodam że nie mam serca do pieczenie ;)

DSC00341.JPG

Kobietki biszkopt piekłam pierwszy raz....z 3 jajek oddzieliłam białka i ubiłam je na sztywno następnie w czasie ubijania dodałam 3 łyżki cukru po jednym żółtku i 3 łyżki mąki....cały czas ubijając aaa dodałam jeszcze łyzeczkę proszku do pieczenia. Ciasto wlałam do formy i piekłam przez 25-30 min w temperaturze 180 stopni. Natomiast krem zrobiłam ze śmietany i serka mascarpone. Śmietanę ubiłam na sztywno dodałam cukier waniliowy serek wszystko delikatnie ubijałam. Nałożyłam na zimny biszkopt i ułożyłam truskawki ;)

pysiaczek, Paula_71 woreczki już gotowe ;) czekam tylko na tasiemki bo mi ich zabrakło ;)

Kasiu przepiekne woreczki! a powiedz jeszcze co do nich wkładasz? pewnie niedługo lawende?;-)

Torcik przesiliczny! Ja powiem nieskromnie juz od 4 lat pieke biszkopty latem z truskawkami, potem jagodami, borówkami, malinami;-) i zawsze mi sie udają, choc ostatnio miałam problem bardziej ze smietaną (dwie mi sie zwazyły...)

A i ja tez szukam maszyny;-)) mam nadzieje ze maz sie domysli bo marudze juz od jakiegos czasu o tym;-)