Paula_71 11.06.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Jeżeli mogę się wtrącić,Yokasta,ja miałam taką samą maszynę do jakiej Kasia podała linka,tylko,że moja nie była Łucznik a firmy Deli czy jakoś tak.Ale oprócz nazwy i koloru nie różniła się niczym.Nawet rok się nią nie nacieszyłam,a nie szyłam w jakiś hurtowych ilościach... Teraz mam Singera "Edition".Jestem bardzo zadowolona,maszyna szyje jak szalona,gładko,lekko i przed wszystkim cicho.Poprzednia dudniła mi jakby miała ze 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.06.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Paula dziękuję, na razie nie znalazłam tej o której mówisz ale poszukam jeszcze.Kasiu również dziękuję, na Allegro są w tej cenie co na stronie więc zainteresuję się tematem na pewno. DZIĘKUJĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 11.06.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Yokasta,tutaj możesz ją zobaczyć :http://www.epinions.com/reviews/Singer_1120Nie wiem czy na Polskim rynku można ją dostać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.06.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Właśnie w tym rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 12.06.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Paula czy to ta sama? http://www.euro.com.pl/maszyny-do-szycia/singer-1120.bhtml?gclid=CLH037Ppr6kCFYeVzAodtlZ5MQ i ta: http://allegro.pl/domowa-maszyna-do-szycia-singer-1120-super-cena-i1649697711.html Edytowane 12 Czerwca 2011 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.06.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Ja na święta trochę ozdób uszyłam na mamy łuczniku, ale to też jakiś starszy model już jest, tzn.działa już ładnych paręnaście lat jak nie więcej, więc to pewnie już nie do dostania obecnie. Ogólnie niestety nie czuję się w tym temacie za dobrze (czyt.w szyciu) dlatego cieszę się bardzo, że te szare materiały kasi takie ładne przyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 12.06.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Tak Słońce to są te same maszyny jakoś kiepsko wczoraj szukałam... Niestety w pl są one droższe,ja zapłaciłam za swoją 99€,a tutaj widzę za 499zł i 455zł. Pomimo to,mogę ją z całą pewnością polecić dla Yokasty,do takiego szycia jakie my uprawiamy nadaje się idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.06.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Dziewczyny, nt. maszyn do szycia duuuużo do powiedzenia moja koleżanka (maniaczka maszynowa) - z tego co pamiętam, to Łucznik jest w chińskim posiadaniu i z marką sprzed lat - poza nazwą - nie ma nic wspólnego O innych maszynach poczytacie tu: http://zebrzycowo.blogspot.com/search?updated-max=2010-12-22T23%3A31%3A00%2B01%3A00&max-results=7 i na sąsiednich stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.06.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Dzięki Joliska i dziewczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 12.06.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 w polecanym przez Joliskę blogu odkryłam tkaniny http://www.robinspatchwork.eu/category/11,tkaniny-700kasiu a Ty gdzie kupujesz i w jakich cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 13.06.2011 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 słońce 2 ja kupowałam w tym sklepie http://www.tkaninysklep.pl/bawelniane fajny sklep. ładne tkaniny kupowałam u nich krateczki vichy. U tego sprzedawcy też kupowałam http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=15324875 i też wszystko ok Wczoraj zrobiłam ciasto z truskawkami..pierwszy raz piekłam biszkopt i robiłam krem z serkiem mascarpone...nawet się udało a dodam że nie mam serca do pieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 13.06.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Kasiu przecież to wygląda jak z najlepsze cukierni jakiejś! Daj kawałeczek Pyszności - naszła mnie ochota na takie coś - przepis gdzieś dawałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 13.06.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Kasiu,z biszkoptami to różnie bywa albo się udają albo nie hihihi.Ale Tobie jak widzę pięknie się udało!Ciasto wygląda bardzo apetycznie. Dzisiaj też będę działać z serkiem mascarpone i truskawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.06.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Super zdjęcie super ciacha ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 13.06.2011 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Kobietki biszkopt piekłam pierwszy raz....z 3 jajek oddzieliłam białka i ubiłam je na sztywno następnie w czasie ubijania dodałam 3 łyżki cukru po jednym żółtku i 3 łyżki mąki....cały czas ubijając aaa dodałam jeszcze łyzeczkę proszku do pieczenia. Ciasto wlałam do formy i piekłam przez 25-30 min w temperaturze 180 stopni. Natomiast krem zrobiłam ze śmietany i serka mascarpone. Śmietanę ubiłam na sztywno dodałam cukier waniliowy serek wszystko delikatnie ubijałam. Nałożyłam na zimny biszkopt i ułożyłam truskawki pysiaczek, Paula_71 woreczki już gotowe czekam tylko na tasiemki bo mi ich zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 13.06.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 (edytowane) Kasiu,przepis na krem z mascarpone stosuję taki sam jest pyszny! Za woreczek już teraz dziękuję z całego serduszka Pomyśl jak mogę Ci się za niego odwdzięczyć Edytowane 13 Czerwca 2011 przez Paula_71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.06.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Kasia, ciacho wygląda superrr:D Pewnie tak samo smakuje:yes:Biszkopt mnie się zawsze udaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 13.06.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Kasiu przepiekne woreczki! a powiedz jeszcze co do nich wkładasz? pewnie niedługo lawende? Torcik przesiliczny! Ja powiem nieskromnie juz od 4 lat pieke biszkopty latem z truskawkami, potem jagodami, borówkami, malinami;-) i zawsze mi sie udają, choc ostatnio miałam problem bardziej ze smietaną (dwie mi sie zwazyły...) A i ja tez szukam maszyny;-)) mam nadzieje ze maz sie domysli bo marudze juz od jakiegos czasu o tym;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 14.06.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Czyli w zasadzie ciasto proste i szybkie do zrobienia Na pewno spróbuję Biszkopt mi też wychodzi odkąd zaczęłam nim rzucać o podłogę Błyskawica jesteś z tymi woreczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 14.06.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Czyli w zasadzie ciasto proste i szybkie do zrobienia Na pewno spróbuję Biszkopt mi też wychodzi odkąd zaczęłam nim rzucać o podłogę Błyskawica jesteś z tymi woreczkami Ja też rzucam biszkoptami Kasia, piękne ciacho Ci wyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts