Paula_71 17.06.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Kasiu,zobaczyłam tą lampkę i od razu pomyślałam o Tobie.Taki cudny abażurek mogłabyś sobie sprawić http://4.bp.blogspot.com/-YyxD-sedt2E/Tftl30DiJRI/AAAAAAAAISw/52KSy7BnFao/s1600/lampe1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 18.06.2011 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Kobietki jak tylko wystawię te woreczki dam Wam znać Zrobiłam sobie przerwę w sprzątaniu bo mam już delikatnie mówiąc dość nie znoszę sprzątać !!!! nie wiem co by było gdybym miała dom chyba by mnie to wykończyło Do tego wszytkiego nie lubię bałaganu a awersja do sprzątania jakoś mi nie idzie w parze z tym moim (umiarkowanym) pedantyzmem Sprzątając szukałam miejsca na kufry z jyska i ciężko będzie Jak już się uporam ze sprzątaniem mam zamiar zrobić TABULE sałatkę z kaszą kuskus. Bardzo ją lubię...pewnie ją znacie ...jeśli nie później podam przepis Paula abażur super już myślę na którą lampkę by taki uszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 18.06.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 (edytowane) Wreszcie koniec Teraz mogę odpoczywać. Zrobiłam sałatkę, pastę z bakłażana, upiekłam muffinki a na obiad była sałatka cezara....lekka, szybka i dobra Tabule robię juz od paru ładnych lat....bardzo mi smakuje i jest idealna, żeby zabrać ją w pudełeczku do pracy. Zdrowa, pyszna i robi się ją błyskawicznie Wygląda tak.... Przepis jest bardzo prosty i zazwyczaj jest na opakowaniu kaszki kuskus.... *szklanka kaszki kuskus (zalać wrzątkiem na wysokość około 0,5 cm nad poziomkaszki) *1 ogórek *1 pomidor *1 cebula *1 papryka *1 cytryna (mała lub 1/2 dużej) *pęczek natki pietruszki *słoiczek czarnych oliwek *sól, pieprz *oliwa z oliwek wedle uznania można dodać miętę Do zimnej kaszy dodać pozostałe składniki pokrojone w kostkę, wcisnąć sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem i polać oliwą z oliwek. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona Zrobiłam też dzisiaj paste z bakłażana zwaną Baba Ghanoush idealna jako przekąska do surowych marchewek czy selera naciowego lub jako pasta do tosta. Ma specyficzny smak dzięki tahini paście sezamowej. którą można kupic w sklepach ze zdrową żywnością. Bakłażana trzeba ponakłuwać, skropić oliwą i upiec w piekarniku aż będzie miękki w temperaturze 180C. Gdy bakłażan będzie juz zimny trzeba obrać go ze skórki najlepiej miąższ wyjąć łyżką. Wrzucić do blendera dodać łyżeczkę lub łyżkę (zależy od wielkości bakłażana) pasty tahini, ząbek czosnku, wcisnąć sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem i dodać odrobinę oliwy z oliwek. Czasami dodaję odrobinę świeżego chili. Wszystko zmiksować na jednolita masę i schłodzic w lodówce. Bakłażan po upieczeniu wygląda tak... A tak wygląda gotowa pasta...moze niezbyt apetycznie ale jest naprawdę dobra Bawiłam się dzisiaj trochę moim aparatem....nadal ne znam większości jego funkcji, muszę wreszcie przeczytać instrukcję i robić zdjęcia bardziej świadomie Jednym z moich "obiektów" była filiżanka, którą kupiłam kiedyś w sklepie "wszystko za 4 zł" Edytowane 18 Czerwca 2011 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.06.2011 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 yokasta sałetkę zrób koniecznie bo ma niepowtarzalny smak. Jeśli nie chcesz łączyć ogórka z pomidorem radzę zrezygnować z pomidora bo ogórek dodaje jej świeżości i lekkości. Pasta jest odealna do przekąsek właśnie....ja uwielbiam chrupać do niej młode marchewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.06.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Dzięki za radę Kasiu, a zdjęcia również cud-miód! Ten bakłażan rewelacja, nigdy nie jadłam takiej pasty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.06.2011 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 yokasta istnieje ryzyko, że pasta Ci nie zasmakuje, ale myślę, że jesteś otwarta na nowe smaki i będzieok Dzisiaj mi się przypomniało, że zapomniałam o urodzinach kuzynki a jako że jutro się z nią widzę na szybko uszyłam jej taki oto kompecik Z zasady nie lubię komletów ani w stroju ani we wnętrzach, ale taki zestaw chyba bym przeżyła Poduszka, woreczek i chorągiewki .... Dwie wersje w domu i w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.06.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Kasiu, czy mogłabym też zostać Twoją kuzynką? Cudowny prezent! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 19.06.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Tabbouleah też robię i uwielbiam. Mięta także robi swoje. Na lato super orzeźwiająca, ja ją robię do np. kurczaka albo indyka shish taouk . Woreczki cudne! Mogę też zostać Twoją kuzynką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marma 19.06.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Wspomniane chorągiewki Klientka mnie dzisiaj zapytała co to jest i do czego służy Kasiu, chorągiewki wyszły ślicznie, mnie zainspirował też ten kwiatek z lewej, mam takie dwa i co jakiś czas je całe obcinam, bo za długie łodygi mnie denerwują , możesz zdradzić, na czym zaplotłaś swojego kwiatka, wygląda to świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.06.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Dzięki Kuzyneczki marma nie wiem jakim cudem ten kwiatek jeszcze zyje bo zapominam go podlewać, ma mało ziemi ale twardy jest i jak widać nie poddaje się Oplotłam go na takiej bambusowej drabince ...mozna je dostać w kazdej kwiaciarni. Zobaczcie co przed chwilą widziałam z mojego balkonu.....cudna była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jiska 19.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Kasiu, a gdzie moge dostac taki cudny material w kwiaty? Przepiekne te cuda spod maszyny Ci wychodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.06.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 jiska tkanine w kwiaty kupiłam kiedyś na allegro...jakiś mały kawałek. Szukam podobnej ale niestety nigdzie takiej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.06.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 no pięknie!!! Zżera mnie zazdrość :D:D. Sprawdzałaś, czy na końcu tęczy nie ma garnka złota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.06.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 No widzisz nie sprawdziłam gapa jestem ...na domek może by starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.06.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Przy takiej tęczy? NA PEWNO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.06.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Boże, Kasia Ja też chcę zostać Twoją kuzynką:D:D Tworzysz cuda:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 20.06.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 I ja się do grona kuzynek zapisuję też Tęcza cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.06.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 No to mam już spore grono kuzynek Uporałam się wreszcie z aukcjami na allegro. Obiecałam, że dam linka Proszę bardzo...http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1990802 Jak tam zaglądniecie napiszcie mi proszę czy fotki sie otwierają, bo wczoraj otwierała się tylko część co mnie strasznie denerwowało. Nie wiem co źle robię i nie wiem jak pomniejszać fotki do miniaturki, zeby nie traciły jakości. Kiepska jestem w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.06.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Otwierają się bez problemu Masz za to literówkę: WSZYSTKIE WYSTAWIONE PRZEDMIOTY SĄ SZYTE RĘCZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.06.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 joliska dzięki już znalazłam 2 literówki ale nie wiem jak je poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts