joliska 21.06.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Czarne, dadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 21.06.2011 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Dzięki Dziewczynki przylesianka jak będę szyła kolejną taką poduszkę postaram sie zrbić fotki, bo cieżko to opisać Pochwal się swoją komodą !! W sprawie lampy...tak jak napisała joliska ja też jestem za czarną biorąc pod uwagę, ze masz inne czarne dodatki, biała nie będzie pasować. A światło powinna dawać fajne bo szybki nie są przyciemnione. Kurcze miałam jechać na długi weekend w okolice Krakowa, ale zapowiadają deszcz i chyba nie pojedziemy. Tak sobie pomyślałam, ze skoro mamy zostać na miejscu, to może przedpkój przemaluję, bo intuicja jest trochę za ciemna będzie jaśniej i inaczej Dzisiaj nie miałam zbyt wiele czasu na szycie, ale udało mi się uszyć mojego pierwszego tildowego kwiatka muszę przyznać, że szycie wciąga mnie coraz bardziej i coraz bardziej mi się podoba A na szybki obiadek zrobiłam pieczone młode ziemniaczki ze skórką i młodą marchewką a do tego tzacyki. Niestety nie miałam do nich mięty, bo moja piękna mięta została zaatakowana przez mszyce Nie wiem czy da się ją jeszcze uratować ...szkoda mi jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia17 21.06.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 KasiuOd dawna jestem gościem w Twoim domu. Czuję się jak u siebie...Jest tak ciepło, przytulnie, tak domowo. Chciałabym chociaż troszkę przenieść atmosferę Twojego domu do siebie. Czy możesz mi napisać co to za kanapa gości u Ciebie w salonie? Czy pokrycie to szary len i czy ma pokrowce, które można wyprać?Bardzo mi się podoba, myślałam o czymś podobnym u siebie. Nie wiem tylko jak to się sprawdzi praktycznie przy dwóch małych chłopcach.Poduszki cudne, chętnie poprzytulałbym się do nich, szczególnie do tej szarej w kropeczki. Dziś na zakupach zaglądałam do sklepów z tkaninami, nie było nic w kropeczki i kwiatki nie takie ładne jak u Cebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 21.06.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witaj Zuziu w moim "domku" moja kanapa kupiona była w tej firmie http://www.mti-furninova.pl/index.html model Chicago. Pokrowiec jest zdejmowany..nie wiem jaka to tkanina ale fajnie udaje len. Jest bardzo trwały, nie gniecie się, nie brudzi, jest bardzo miły w dotyku....jeszcze nie prałam pokrycia a mam kanapę ponad rok. Mają dużo tkanin do wyboru...zamawiając wybierasz tkaninę i za 2-3 tygodzie kanapa jest gotowa Co do tkanin to u mnie w sklepach też nie ma nic ciekawego...większośc kupuję przez internet. Len w kropeczki jest tutaj http://allegro.pl/tkanina-len-100-odziezowa-lniana-groszki-i1670546172.html natomiast ładnych kwiecistych tkanin jest jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 21.06.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 (edytowane) To ta kanapa tylko moja jest w kolorze lnu http://www.mti-furninova.pl/wymiary.php?large=chicago.jpg&nazwa chicago Edytowane 22 Stycznia 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia17 22.06.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Kasiu Bardzo dziękuję za odpowiedź, kanapa wygląda na lnianą, ale nie pogniecioną, jest piękna a sam kolor dla mnie idealny. No i to,że ma pokrowce - to dla mnie wielki atut. Materiału nie mam jak kupić, mieszkam tymczasowo w Irlandii. Tutaj dużo tkanin poduszkowych, zasłonowych, ale kolory i wzory mi się nie podobają, no i te ceny...Ale można będzie u Ciebie kupić takie groszkowe poszewki, myślałam też o jakiejś fajnej serwecie na stolik przy kanapie, koniecznie z motywem szaro kropeczkowym, no po prostu mnie urzekł.A jeszcze upięty w falbankę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 22.06.2011 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Jak znajdę zamówienie na kanapę mogę Ci dokładnie podać kod tej tkaniny, bo tkanin tam jest chyba podad setka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.06.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 (edytowane) Kasiu świetnie Ci wyszedł ten tildowy kwiatek! Czuję, że to będzie początek całej kolekcji Danie wygląda bardzo smacznie Edytowane 22 Czerwca 2011 przez pysiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.06.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Kasia, mam pytanie - masz jakieś wykroje tildy? Albo książkę w j.polskim ? (p.s. mój mąż zachwycał się poduszką w groszki znaczy się: wyszła rewelacyjnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 22.06.2011 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 pysiaczek no mam zamiar uszyć jeszcze parę takich kwiatków i ozdobić nimi ten szary wianek z pracy Poza tym one świetnie się nadają jako poduszeczka na szpilki czy igły. Pieczone ziemniaczki polecam yokasta pozdrowienia dla męża z ust mężczyzny usłyszeć taki komplement to prawdziwy zaszczyt Co do tildy to mam kilka książek z wykrojami...kupiłam kiedyś na amazonie. Leżą i czekają aż zacznę je wykorzystywać Niestety nie są w języku polskim co trochę utrudnia mi życie ale z rysunków można większość zrozumieć mam też w komputerze trochę wykrojów jak chcesz mogę Ci na maila wysłać ? Jak znajdę chwilkę to zeskanuję Ci fajniejsze rzeczy ztych książek i też Ci wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jiska 22.06.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Kasiu, Kasiu ja tez ja tez ..... poprosze o wykroje na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.06.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 poważnie? Mamo (znaczy Kasiu ), kochana jesteś . Byłabym bardzo wdzięczna Już piszę na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 22.06.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 jiska wyślij mi na pw swojego maila to Ci wyślę te wyktoje yokasta wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 23.06.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 jiska wyślij mi na pw swojego maila to Ci wyślę te wyktoje yokasta wysłane ... i ja znów "po prośbie", czy i ja mogę poprosić o przesłanie wykroju? jak coś "popełnię", obiecuje się pochwalić... PS. a mój mail już pozwoliłam sobie wysłać... z deszczowego Krakowa pozdrawiam, Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 23.06.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 makrz zaraz wyślę Pada w Krakowie ?? właśnie sie zastanawiamy czy jechać do Krakowa, bo jak będzie cały weekend padać to chyba jednak zostaniemy w domu buuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia17 23.06.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Kasiu byłabym wdzięczna za kod do materiału na kanapie, jesteś taka pomocna. Kwiatek bajkowy! Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 23.06.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 zuzia17 nawet udało mi się odszukac to zamówienie przy nazwie tkaniny mam coś takiego CATREN R1A3 BONE. warto jednak zobaczyć te tkaniny na żywo, bo jest naprawdę duży wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 23.06.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Kasiu jakie TY piękne rzeczy tu prezentujesz.......cuda szyjesz !woreczki są odjazdowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 24.06.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 podobne kwiatki do Twoich http://www.swiatlnu.pl/product/8,39__50495_ld/0014/10w69.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.06.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 betib dzięki wciągnęło mnie to szycie....lubię wymyślać nowe wzory poduszek i woreczków słońce 2 dziękuje za linka kolory trochę inne niż na mojej tkaninie....spokojniejsze. Ja szukam wesołych, intensywnych kolorów ubogi ten nasz kaninowy śiwat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts