Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Meldunek malwowy, Kasieńko specjalnie dla Ciebie - pojeździwszy trochę po wsi i okolicy, jak również po mieście wojewódzkim tuż za miedzą stwierdzam, że malwy są i to w wielkich ilościach :D Niestety deszcz też, a zrobiłabym zdjęcia (mam nowy obiektyw i aż mnie gna na testy :lol2: )...

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

joliska no to dawaj te fotki :D piękne fotki u mnie są zawsze mile widziane :)

Obiecałam Wam fotki jak uszyć kwiatki, woreczki i poduszki. Na dobry początek kwiatki ....to nic trudnego ale trzeba trochę cierpliwości. Na początek radzę uszyć większego żeby sprawdzić co i jak się robi.

Na wybranej tkaninie trzeba narysowac 2 koła, ja od miseczki odrysowałam ;)

DSC00501.JPG

wyciąć

DSC00504.JPG

zszyć prawą stroną do środka zostawiając jakieś 2-3 cm do przewrócenia na prawą stronę

DSC00506.JPG

ja zawsze przeciągam tę dolną nitkę na górę i obie związuję, zeby się szew nie pruł przy przewracaniu na prawą stronę

DSC00509.JPG

następnie przewrócić na prawą stronę

DSC00511.JPG

i wypchać wypełnieniem (ja w tym celu kupiłam najtańszego jaśka w jysku) po wypchaniu poduszeczki trzeba już po zewnętrznej stronie zaszyć ręcznie tę dziurkę, przez którą wkładało się wypełnienie

DSC00512.JPG

nastęnie potrzebne są 2 guziki, ja jeden owlekałam na szybko, następnym razem pkażę jak to zrobic, ale na początek można użyć normalnych guzków np na nóżce bo wtedy łatwiej przewlekać nitkę która tworzy płatki. Trzeba przyszyć 2 guziki jednocześnie, tzn ja przyszywam górrny guzik tak zeby powstało zagłębienie w poduszeczce ...może 2 razy przeciągam nitkę przyszywając guzika i wtedy dokładam dolny guzik i przeszywam kilka razy łapiąc oba jedną nitką. Kurcze na fotkach tego nie można pokazać a opisać też ciężko ale napewno wiecie o co mi chodzi ;)

DSC00514.JPG

DSC00515.JPG

Gdy oba guziki są już przyszyte trzeba nawlec na igłę dość długą nitkę....najlepiej bawełniany kordonek i i wbić pod górnego guzika, wyjąć pod dolnym guzikiem i wrócić igłą z nitką do górnego guzika tworząc pierwszą linię...ponownie wbić pod górnego guzika naciągając nitkę zeby powstało wgłębienie na poduszeczce. Obejmując nitkami poduszeczkę można utworzyć dowolną ilość płatków. Nie wiem czy wystarczająco jasno to opisałam ale niestety najlepiej to zobaczyć na żywo ;)

DSC00517.JPG

Ten kwiatek wyszedł trochę koślawy ale był szyty na szybko i na innej maszynie ;)

Edytowane przez kasia_sw

Od dawna chciałam kupić durszlak emaliowany, klasyczny .... zobaczyłam takie cudo u yokasty i udało mi się kupić taki sam ;) Niby zwykła rzecz ale jak cieszy :)

https://lh6.googleusercontent.com/-J1ljU9C4ano/TgjmXgKb9ZI/AAAAAAAABGw/VJFpyQcmexE/s640/DSC01153.JPG

a gdzie taki ladny nabyłas ?

Kasia przepis na kwiatki świetny........kurde ale ja nie mam maszyny :( a uszylabym sobie kilka takich lnianych kwiatkow i wianek byc zrobila z nich ;/ dlaczefo Ty tak kusisz ?

Kasiu, tak pięknie u Ciebie, że aż nie chce się stąd wychodzić. Mogłabym oglądać Twój wątek wciąż i wciąż od nowa... kocham te klimaty, choć jak widzę nie ja pierwsza i nie ostatnia :) Dojrzałam u Ciebie takie śliczne czarne klamki, zdradzisz mi producenta? Z góry dziękuję.

Co do pytań, to byłoby ich chyba ze sto, bo tyle masz pięknych rzeczy, ale pozostanę jeszcze tylko przy dwóch. Jako że również jestem fanką wszelkich dzbanków, ciekawa jestem, gdzie nabyłaś ten swój z misą. Ma tak cudowny kształt, że nie mogę przestać o nim myśleć :D

Ostatnie pytanie odnośnie tasiemek. Gdzie je zamawiasz? Czy to jest taśma szydełkowa, czy może koronka? Podpięłam sobie ostatnio firanki taką taśmą, ale miałam jej niewiele od bardzo dawna, teraz znalazła dopiero swoje miejsce. W sklepach (prznajmniej u mnie) marny wybór, a w necie też nie mogę za wiele znaleźć.

Więcej pytań nie pamiętam ;) a Twoje robótki są przepiękne! Pozdrawiam

Magduśka witam Cię serdecznie i dziękuję za miłe słowa :)

Już Ci odpowiadam na Twoje pytania ;) Klamki kupowałam tu http://salon-klamek.pl/sc-3-klamki_retro.html

Dzban z misą na allegro od tego sprzedawcy http://allegro.pl/my_page.php?uid=16676883 ale wiem że dziewczyny dzwoniły i zamawiały bezpośrednio u nich nie przez allegro.

Nie wiem o jakie tasiemki Ci dokładnei chodzi...jeśli o te których używam do ozdabiania poduszek czy woreczków, to kupuję je w pasmanterii. To są bawełniane koronki, kupuję co akurat mają ;)

Kasia_sw witam się wreszcie OFICJALNIE u Ciebie - podglądam o jakiegoś czasu, ale taka świnka ze mnie, że do tej pory się nie przywitałam. Mieszkanko superowe, tworzysz piękne rzeczy - zazdroszczę talentu i cierpliwości. :rotfl: Będę zaglądać!

PS. Joliska, a może tak Adminka własny wątkuś założy, co?? Nowy obiektyw jest to i powód masz... :rotfl:

http://www.femineus.pl/Smileys/zgaga/undecided.gif Widzę, że niektórzy mają dość mojego włażenia z fotkami do cudzych wątków: adminka-kukułka :) Nemi, całe moje M jest pod sygnaturą, niewiele się w nim zmienia, zdjęcia robię raczej światu dookoła i drobiazgom, a poza tym obawiam się, że posiadanie własnej galerii zbyt by mnie zaabsorbowało, a mam mocne postanowienie rygorystycznie przestrzegać planu letniego. No, chyba że dziewczyny (Kasia i Paula), tupną nóżką i zatrzasną mi drzwi przed nosem.

Słońce, ubawiła mnie Twoja wizja mojej osóbki... Jestem raczej wysoka (173), ciemnowłosa (ale nie czarna), bywam smukła, ale do laleczki to mi duuużo brakuje :) Do avataru zdjęcia nie wstawię tak czy owak, chcę tu pozostać anonimowa (a przynajmniej decydować, kto wie, jak wyglądam).

Joliska szkiełko fajne, też go używałem do chwili wejścia w posiadanie 50mm 1.4D, tam to dopiero jest GO, no i przy 1.8 wydawało mi się że jest ostro, aż zobaczyłem co robi 1.4 przy pełnej dziurze i mój 1.8 poszedł sobie do kogoś innego.

Ale do portretu bardzo fajne zważywszy na przedział cenowy, to jakość rewelacyjna.

Joliska dopiero wpadłem na to że może ty znasz odpowiedź na pytanie czy: wątek który kiedyś tu mieliśmy można reaktywować? Musiałem go z powodu pewnych nie miłych zdarzeń losowych zamknąć, i któyś z adminów go zneutralizował. Da się to teraz reanimować czy muszę zakładać drugi?

Kati zdjęcia obiecane są tylko jakoś czasu brak by je wywołać z rawa i tu wrzucić:), ale gratisem zapodam też "pokos" lawendy z naszego ogródka.

Dzięki za maile:)

Edytowane przez diabel200