Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

To i ja się w końcu przywitam, bo obserwuję sobie po cichutku Twój wątek od dawna.

Muszę powiedzieć Kasiu, że jest mi tu u Ciebie tak przyjemnie i błogo, że każdego dnia zaczynam wędrówki po sieci od sprawdzenia co nowego u Ciebie. Masz niezwykły talent i lekkość do tworzenia rzeczy pięknych.

Pozwolisz, że się rozgoszczę na dobre?:D

to mój debiut na forum:oops:

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

atena0 witaj u mnie :) powodzenia na forum :)

solinka witaj :) zaglądaj do mnie kiedy tylko chcesz :) ostatnio nie mam zbyt wiele do pokazywania ale jak tylko coś zmienię lub uszyję to pokażę ;)

diabelku malwy przepiękne, lawenda cudna a zdjęcia zawodowe !!! :) zostanę u Ciebie na stałe :D

U mnie ostatnio jakiś trudny czas...jesienna pogoda więc i ja tochę pochmurna. Nawet na szycie nie mam ochoty....

Urlop mi się marzy...

Dzisiaj jest już lepiej :) słońce przebija się przez chmury....nowe pomysły na szycie mam :) tylko ciągle szukam ładnych tkanin....straszne brzydactwa u nas sprzedają :( w poniedziałek zrobiłam sobie kurs po sklepach z tkaninami i totalnie się załamałam....nic w nich nie ma...same brzydkie smutne kolory z jakością też strasznie a o bawełnę to juz całkiem trudno. Nie mogłam nawet kupić zwykłaego białego płótna grrrr :( ale mam zamiar uszyć diabelkowy stoper do drzwi bo bardzo mi się spodobał a przyda się do moich drzwi balkonowych ;) Mam pomysł na nowe "coś" do moich okien w salonie....tylko czasu jakoś mało na wszystko ;)

Przywiozłam ostatnio od mamy stare książeczki do modlitwy, należały do mojej babci teraz cieszą moje oczy leżąc na regale :)

DSC01232.JPG

Kasiu ta krateczka od Ciebie jest śliczna :yes: Len z Ikei też. Jak sądzę przez internet też już poszukiwałaś tkanin i też na nic to?

Bardzo klimatyczne zdjęcie :yes:

marma ja mam komodę hemnes białą tą z trzema szufladami. Sprawuje się super, jest bardzo pojemna i praktyczna - u nas stoi w przedpokoju, a że jest wyższa to bardzo wygodnie się coś na niej kładzie i zawsze jest zawalona ;)

Jej blat jest pokryty chyba jakąś melaminą czy czymś w tym stylu bo jest gładki, połyskujący lekko a np. taka sama komoda w kolorze szarobrązowym ma widoczne klepki drewna na górze. A że to sosna to nie wróżę jej długo dobrego wyglądu. No choć to pewnie też zależy od miejsca ustawienia mebla. Ale właśnie w przedpokoju taka by się nie sprawdziła moim zdaniem. Chciałam do salonu stolik kawowy właśnie ten szarobrązowy ale zrezygnowałam jak zobaczyłam ten blat :(

pysiaczku mam jeden sprawdzony sklep internetowy z tkaninami ale brakuje mi w nim kwiecistych tkanin....może zwiększą asortyment ;)

Byłam dzisiaj na małych zakupach i udało mi się kupić fajną narzutę na łóżko...od dawna taką chciałam i wreszcie upolowałam ;) mam taki sprawdzony second hand w którym mają fajne rzeczy do domu typu obrusy, serwetki a dzisiaj czekała na mnie ta narzuta :) zapłaciłam za nią 20 zł :D jest ogromna bo ma 2,5 na 3 metry...idealna na nasze łóżko :)

DSC01241.JPG

DSC01244.JPG

a w sklepie za 5 zł wyszperałam takie coś :D

DSC01258.JPG

DSC01256.JPG

Wydałam na wszystko niecałe 30 zł a ile radochy :D