Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Kasiu, mogę prywatę?

Może któraś jest zainteresowana kilkoma drobiazgami do domu?

Mam 2 angielskie białe ściereczki bawełniane z koronką; wym. 50x37 cm (w tym szerokość koronki to 8cm); 2 malutkie (bok 6cm) osłonki na kaktusy: gliniane, tlenkowane, szkliwione; płytkę ceramiczną w drewnianej ramce, ma wieszaczek do powieszenia jako obrazek - 18x18cm.

Dla chętnych zdjęcia na PW :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

psosin narzuta jest ręcznie robiona na szydełku z takiej dziwnej grubej nitki ni to wełna ni to kordonek....ogromna jest prawie do pralki mi nie chciała wejść ale udało się ją upchać ;)

Nelli Sza nic nie dostałam od Ciebie...wyślij jeszcze raz :)

słońce 2 na tej stronce jeszcze nie byłam ...dzięki :)

Skończyłam szyć dzisiaj kolejną poszewkę...zawsze mi się podobały wzory tego typu więc zrobiłam. Serducho trochę krzywe wyszło ale ręcznie malowałam te wszystkie płateczki i trochę mi się zjechało ;)

DSC01263.JPG

DSC01264.JPG

narzuta - przecudna, szczęściara z Ciebie, a ja muszę przeprosic się z lumpeksami, zapomnialam, że tam takie skarby...

dzbanuszek - przeuroczy, jak podasz w nim poranną kawkę mężowi do łóżka, padnie :D

poduszka- zatkało mnie, muszę trochę "przeklimatyzować" mój dom, bo jest dość nowoczesny, a mnie ściska gardlo na widok takich cudeniek

cudnie, cudnie

P.S. dziękuję dziewczyny za info o hemnes, b.przydatne

Edytowane przez marma

Kasiu :o

Narzuta piękna, idealnie pasuje Ci do tych dech na podłodze :lol:

Ale poduszka zachwyca mnie jeszcze bardziej bo zrobiona Twoimi własnymi rękoma! Oj nie opędzisz się od klientek zobaczysz ;)

Zazdroszczę zdolności ale w pozytywnym znaczeniu tego slowa :yes:

Aha! Dzbanuszek uroczy :p

Dziękuję Wam serdecznie za tyle miłych słów :) Poduszka z serduszkiem fajnie rozwesela moją kanapę i chyba już na niej zostanie :)

Narzuta podobała się nawet mojemu mężowi i nie powiedział swojego "za dużo białego " :D

psosin na tę chwilę mam tylko taką fotkę, bo nie mam aparatu do niedzieli jak będziesz chciała większe zblizenie będzie w niedziel ;)

https://lh6.googleusercontent.com/-Nkj5yps151U/ThWqt0bxCWI/AAAAAAAABJs/pILxCnXOMuM/s640/DSC01240.JPG

Natalli witaj :) ależ pięknie i poetycko to napisałaś :) dziekuję Ci bardzo :)

Dzisiaj odebrałam papier transferowy do robienia nadruków na tkaninie i właśnie to testowałam :) muszę Wam powiedzieć, że efekt jest rewelacyjny :D musicie mi uwierzyć na słowo bo tak jak wspomniałam nie mam aparatu. W niedziele wstawię fotki ;)

Kati, kupowałaś papier do tkanin jasnych czy ciemnych? Bo zastanwiałem się kiedyś jak to wygląda jak tkanina nie jest, ani jasna, ani ciemna cholera. No czekam na fotki.

chcesz stronę z grafikami na takie nadruki? korony itp.:), jak tak to się uśmiechaj:)

Moja prywatna osobista żono, apeluję do Ciebie z tego miejsca ( bo pewnie to czytasz:) ), załóż to konto na forum i zacznij pisać, bo ja już wysiadam:) ( Ja siedzę w pracy dla niewtajemniczonych)

Edytowane przez diabel200

Moja prywatna osobista żono, apeluję do Ciebie z tego miejsca ( bo pewnie to czytasz:) ), załóż to konto na forum i zacznij pisać, bo ja już wysiadam:) ( Ja siedzę w pracy dla niewtajemniczonych)

Do apelu się przyłączam :yes:

Diabeł, żona przynajmniej nie zastanawia się, co robisz na nocnej zmianie, kiedy masz wolną chwilę ;)

diabelku uśmiecham się do Ciebie najszerzej i najszczerzej jak potrafię :lol::lol2::lol: oczywiście w sprawie stronki z wydrukami ;) Cos tam mam z internetu pościągane ale nic ciekawego.

Żonka niech wreszcie wyjdzie z ukrycia !!! Wszyscy tu na nią czekamy :)

Zrobiłam fotkę jakimś starym aparatem więc z góry przepraszam za jakość.... tej prasowanki....pierwsza jest na tkaninie w kolorze lnu druga na białym płótnie. Piękna biel wychodzi z tego aparatu :) zrobiłam zbliżenie, żeby było widać ten nośnik na którym jest obrazek....jest przeźroczysty ale trochę błyszczący ...tak naprawdę mało widoczny

DSCN3156.JPG

DSCN3159.JPG

Wieczorem coś uszyję z tymi koronami ;)

Cieszę się bardzo, że podobają się Wam moje szyciowe początki :) Dziękuję bardzo :) Zawsze lubiłam coś przerabiać, ozdabiać, malować a w takim szyciu mogę to wszystko połączyć :D