Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Dzięki Kobietki :)

Dzisiaj wreszcie był piekny słoneczny dzień....jakoś tak milej się wstawało, fajnie pracowało a teraz siedzę sobie na balkonie i przeglądam forum :)

A takie kwiaty mam teraz w mieszkanku :)

DSC01430.JPG

DSC01431.JPG

DSC01434.JPG

DSC01436.JPG

Edytowane przez kasia_sw

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu kwiatki piękne :yes:

Mi się dziś wstawało tragicznie! I dzień mi się okropnie dłużył (w pracy rzecz jasna ;)). Teraz wyleguję się już w łóżku z książką :)

O nowościach z Ikei nic mi nawet nie mów! Tyle mi się podoba, że chyba dobrze, że ten sklep mam tak daleko :lol2:

Isala też mi wpadła w oko, ale jak to dobrze stwierdził mój mąż tzn. z korzyścią dla siebie a w zasadzie dla swojego portfela ;) nie mam jej już gdzie postawić :D

yokasta i jak tam wpadło Ci coś w oko ?? ;)

Nelli dzięki kochana :) na herbatkę serdecznie zapraszam :)

Ostatnio wzięło mnie na wspomnienia :) dziwne bo serialowe :D

Moim ukochanym i dla mnie kultowym serialem był i jest "Przystanek Alaska" :)

Co jakiś czas wracam do niego z ogromnym sentymentem. Już chyba nie chodzi o sam serial ale o wspomnienia z nim związane.... o beztroski okres mojego życia :) O zgrozo minęło juz prawie 20 lat o tamtego czasu :jawdrop: Wtedy było inaczej....na kolejny odcinek czekało się cały tydzień....nie tak jak teraz gdy w jedną chwilę można mieć cały nowy sezon nieemitowanego w naszej tv ulubionego serialu :) To czekanie miało swój urok i chyba dlatego tak miło to wspominam :)

Przy okazji moich wspomnień odkryłam, że John Corbett do którego miałam zawsze słabość skończył właśnie 50 lat :jawdrop:

Oczywiście jako Chris Stevens był najlepszy ;)

Tak się właśnie zastanawiam czy "młode pokolenie", które do mnie zagląda zna ten serial ??? :D

Żeby nie było tak całkiem serialowo wracam do szycia serduszek, które kiedyś szyłam ....

DSC01448.JPG

Edytowane przez kasia_sw

Chyba wszyscy znają :lol2:.

Wpadło mi w oko parę rzeczy :D jutro jedziemy z mężem po krzesła, chociaż czuję w kościach że już ich nie ma (te jubileuszowe z giętym oparciem).

Kasiu na weekend wyjeżdżam, postaram się po niedzieli napisać jeszcze raz to co pisałam :)

Cieszę się, że Alaskę zna każde pokolenie ;)

yokasta udało się kupić krzesła ?

Nelli dla Ciebie wszystko :) moge Ci uszyć serduszek ile tylko będziesz chciała :)

Zostałam na weekend sama więc musiałam sobie wymyślić jakieś zajęcie ;) jakiś czas temu kupiłam w second handzie kucheny fartuszek. Fajny jest ale chciałam go jakoś rozweselić więc doszyłam babeczkę i paseczek w kratkę przy kieszonce :)

DSC01459.JPG

DSC01462.JPG

Idąc za ciosem uszyłam taki sam fartuszek tylko w innych kolorach ;)

DSC01455.JPG

DSC01457.JPG

Mam już pomysły na inne fartuszki bardziej "fikuśne" :D

Uplotłam sobie jeszcze taki oto wianek....robiłam to pierwszy raz w życiu ale nie taki diabeł straszny...to naprawdę nic trudnego :) Trudno było o ładną jarzębinę bo dużo owoców zgniło od tych deszczów....znalazłam jednak ładne drzewko obok mojej pracy. Początkowo wianek miał być tylko z jarzębiny ale zobaczyłam krzaczki z tymi zielonymi owocami i pomieszałam wszystko. Nie wiem co to za roślina ale wiem, że później te owoce są czarne.

DSC01467.JPG

DSC01465.JPG

Pokażę Wam jeszcze jaki dzbanek kupiłam w Lidlu.....już kiedyś pisałam ze mam słabość do dzbanków....no i mam kolejny ;)

DSC01449.JPG

Edytowane przez kasia_sw

Nooo, "Przystanek Alaska" ... śmiało można nazwać kultowym... dla mnie najlepszy serial. Do tego jeszcze "Miasteczko Twin Peaks: i "Crime Story".

Za czasów liceum, w piątki zaraz po ostatnim w-f -ie gnałyśmy kurcgalopkiem, do domu, żeby zdążyć na kolejny odcinek, bo jakoś tak wczesnym popołudniem leciało. A w Chrisie o poranku kochałyśmy się pasjami. Pamiętam,że czytałam też jakąś książkę, coś jakby zbiór przemyśleń, obserwacji Chrisa... Tytułu zapomniałam, tylko okładkę mam w głowie...

Pozdrawiam serdecznie,

Marzena

Kasia, kupiliśmy dwa krzesła...nie wiem czy nie będzie więcej bo są cudne - drewniane, ale leciutkie (wliczając w to wygląd) - są naprawdę ponadczasowe. A kupując je przekonałam się, że chcę mieć RÓŻNE krzesła :).

Fartuszki są super :jawdrop: zamykaj paznokciowy biznes i bierz się za szycie na etacie :lol2: bo Ci idzie rewelacyjnie!

Dzbanek też mi się podoba :D

Paula jak wrócisz do siebie pewnie będę Cię prosić o jakieś tkaninowe zakupki ;)

yokasta fajnie że kupiliście krzesła i że będą rózne :) powiem Ci, że z niecierpliwością czekam na chwilę gdy zaczniesz nam pokazywać umeblowany i dopracowany dom :) Już sobie wyobrażam jak będzie pięknie :)

Co do mojego szycia to chętnie bym się tym zajęła na poważnie, bo sprawia mi to wielką frajdę. Może jak wymyślę jak i gdzie sprzedawać te moje rzeczy wtedy pomyślę ;) póki co muszę robić to co robię ....też to lubię :)