panczurka 22.08.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Kasiu śliczny wianuszek!!! A może jakiś skrócony przepis, jak takowy upleść??? Plizzzz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 22.08.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja się przyłączam do prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.08.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 I jeszcze jabłuszka wyślij Oczywiście żarcik taki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 22.08.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Dopiero dziś zdjatka balkonu otwarły sie u mnie. Prześlicznie!!!!!!!!Cudne aranżacje:) i ta filiżanka-bomba!!Dlaczego u mnie nie ma ani jednego konkretnego sklepu????? same brico, lidle, biedrony i drożyzna w kwiaciarniach;/;/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 22.08.2011 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Kobietki kochane....zrobienie takiego wianka to czysta przyjemność i nie trzeba mieć wielkich zdolności manualnych Potrzebny jest taki wianek ze słomy http://allegro.pl/wieniec-wianek-ze-slomy-na-swieta-20cm-i1767083001.html w dowolnym rozmiarze, rajskie jabłuszka lub jakieś inne małe i wykałaczki. Wykałaczke do połowy wbijałam w jabłuszko a resztę w wianek wypełniając wszystkie luki. Trzeba uważac bo czasami wykałaczka przebija jabłko i można się skaleczyć. Dodałam jakieś zielone elementy bo taki mdły był i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 22.08.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Dziękuję Kasiu. Teraz tylko do raju (czytaj: na działkę) po jabłuszka Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 22.08.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Kasiu te wianki zawsze sa takie tanie? 2zł? czy tylko teraz i lepeiej takowe kupic teraz zeby miec na swiateczne ozdoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 23.08.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 panczurka proszę bardzo śmigaj po jabłuszka i do dzieła psosin chyba zawsze są w takiej cenie....na giełdzie kwiatowej widziałam po 1 zł. Ja swój mam z zimowego wianka choineczka uschła więc ją wyrzuciłam a wianek zostawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 23.08.2011 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Byłam dzisiaj w mieście i oczywiście weszłam do mojego ulubionego sklepiku....kupiłam takie oto zasłony Fotka tego nie oddaje ale są z cienkiego lnu z delikatną domieszką czegoś co sprawia, że nie gniotą się tak bardzo. Ja nawet karniszy nie mam, żeby je zawiesić nie mogłam się im oprzeć zwłaszcza, że kosztowałay 10 zł/szt a tkanina bardzo mi się spodobała Teraz tylko muszę wymyślić co z nimi zrobić Edytowane 22 Stycznia 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.08.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No teraz to musisz kupić karnisze nie ma wyjścia Bardzo ładne zasłony Takiego dziwnego otwieranego to nie widziałam nigdzie. A normalnego karnisza nie możesz z jakichś powodów zamontować czy po prostu chciałabyś coś niestandardowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.08.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kasiu, to jest tzw. karnisz uchylny Nie ma większych kłopotów z kupieniem via net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 23.08.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Nad tym karniszem to ja się muszę poważnie zastanowić, jak na moje nieszczęsne boczne okno balkonowe byłby idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojanio 24.08.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Kasiu - wciąż pięknie tworzysz ! Nie miałam czasu na pisanie ale na podglądanie tak:) Wrócę jeszcze do tej zimozielonej roślinki, uwielbiam hebe tylko nie mogę jej we wsi kupić . U mnie na balkonie , na 4 piętrze nie przemarza i całe 2 zimy przetrwała , potem już była brzydka.Proszę zerknij na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.08.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Hebe obejrzałam dzisiaj w Biedronce - śliczna ta roślinka i chyba ją kupię po zimowej rekomendacji Mojanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 24.08.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A czy to hebe usycha od nadmiaru słońca? U mnie na balkonie wszystko się wręcz pali a przecież lato marne w tym roku. W dzień nie ma kto kwiatkom wody dolać a wieczorem są normalnie suchary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.08.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Pysiaczku, fachowcy piszą: Hebe nie ma specjalnych wymagań, w sumie jest dość prosta w uprawie. Stanowisko dość jasne ale bez wystawienia na bezpośrednie działanie słońca, osłonięte od przeciągów i wiatru. W okresie letnim można wystawić roślinę do ogrodu lub na taras. W zbyt ciemnych pomieszczeniach zaczynają żółknąć. Ziemia żyzna, bogata w substancję odżywcze, z mała ilością wapnia. Hebe nie lubi przesadzania, przesadzamy je dopiero gdy jej stan tego wymaga. Podlewanie w okresie letnim powinno być intensywne, ale roślina nie może stać w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.08.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 pysiaczku co do mojego karnisza to ja jakos nie lubie takich długich łączonych. Moje okno w salonie ma 4 m długosci a do tego od sufitu do okna jest chyba 8 cm....jakoś kiepsko karnisz tam wygląda. Z czasem moze coś wymyślę atena0 dzięki za namiary na karnisze...nawet nie wiedziałam że one tak się nazywają Moja roślinka jest nadal zielona Ja nadal tworzę w tym moim szyciu lubię to, ze kupuję coś nowego w pasmanterii lub sklepie z tkaninami a później zaczynam wymyślać co z tym zrobić Dzisiaj kupiłam fajne tasiemki do obszywania i wymyśliłam takie serduszko...będą rózne kolorki Regał od diabełka stoi już na swoim miejscu lepiej by wyglądał stojąc prosto niestety rura w rogu to uniemożliwia. Na regale stoja przypadkowe rzeczy ale planuję na górę 2 pudełka które zasłonią licznik gazu a na półkach będą chyba kosze Drzwi wejsciowe strasznie mnie denerwują a dokładnie ich kolor ale chyba nic z nimi juz nie zrobię...trzeba polubić A dzisiaj na obiadek zrobiłam moje ulubione danie późnego lata ...leczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 24.08.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Kasiu,urocze serduszko!Słodziaszne Regał fajnie wygląda,znając Ciebie na pewno ładnie go zaaranżujesz.Drzwiami się nie przejmuj,nie są wcale takie złe.Gorzej by było,gdyby obite były czymś skóropodobnym z gąbką w środku p.s.leczo,mniam!!! Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez Paula_71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Świetny ten regał a serduszko jeszcze piękniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.08.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Serduszko fajnie się szyje więc pewnie będzie więcej Z regałem chyba coś pokombinuje, bo jednak mnie denerwuje tak pod skosem. Może jakąś zaślepkę przy ścianie zrobię i będzie stał prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts