Monisiaaa 08.09.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Kasiu jakie Ty cudeńka tworzysz!! A jakie śliczne cudeńka trafiają w Twoje dłonie, ta podstawka na książki jest boska Leczo według Twojego przepisu - palce lizać. Dobrze, że zapytałam o Twój sposób na niego, ponieważ zawsze myślałam, że leczo powstaje na bazie rosołu. A tu wystarczy oliwa W sobotę zrobię sobie kilka słoików lecza i zawekuję, na zimowe obiadki będzie jak znalazł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 08.09.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 yokasta ja na allegro to KasiaS1 atena dzięki anitko dziękuję za miłe słowa i linka do inspiracji chyba niepotrzebnie tam weszłam vesila dzięki, dzieki ta moja tkanina jest inna od tej z ikei. Ikeowska jest sztywniejsza i nie ma tak wyraźnych i różnych kwiatów ...też jest niezła ale na żywo nie wygląda tak fajnie. Uszycie takiej poszewki to naprawdę nic trudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 09.09.2011 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Kasiu piękna podusia! Dużo masz tej tkaniny? Bo ja nie wiem kiedy salon skończymy ale pasowaloby mi kiedyś takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 09.09.2011 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Monisiaaa dzięki przepisów na leczo jest sporo ale ja lubię właśnie takie jak napisałam. Warzywa są chrupiące i bardzo aromatyczne pysiaczek tkaniny mam sporo ponad 3 m więc spokojnie starczy dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 09.09.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Kasiu,piękna poszeweczka.Podoba mi się zestawienie materiałów I podoba mi się Twój nowy nabytek na książki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 09.09.2011 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Paula dzięki Zobaczcie http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid=tfrqdr#/page0/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 09.09.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Cuda!!!Dlaczego produkty Green Gate są takie drogie...ech,z chęcią bym przygarnęła wiele rzeczy z tego katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.09.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 O Jezusie Nazareński..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 09.09.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Twoje prace niezmiennie zachwycają świetny ten katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 09.09.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Kasiu, green gate poza naszym zasięgiem, ale poinspirować sie można.Dlaczego nasz kraj nie produkuje ani tkanin w kwiaty, kratki, kropki,ani nawet najzwyklejszego porcelitu w zwykłe wzory??Porażka. Pozdrawiam już weekendowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 09.09.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 GreenGate.... tia.... a ja za tydzien jade do Danii;-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 10.09.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Kasiu,material falbaniasty odnalazłam tez w sklepie http://www.artdance.pl w tkaninach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 10.09.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 oj ten katalog to niezła kopalnia inspiracji,podobają mi się te dodatki w kolorze czekoladowym:] Asiulkowo-ale nasz bolesławiec nie jest zły :] http://www.ceramicboleslawiec.com.pl/index.php?dzid=32&did=65osobiscieślubię te maleńkie kwiatuszki http://www.ceramicboleslawiec.com.pl/index.php?modul=9&kid=9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 10.09.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Anitko,Bolesławiec fakt,ma piękne wzory,ale cenami też nie grzeszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 10.09.2011 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 (edytowane) Kobietki jak zobaczyłam ten katalog to kolejny raz poczułam się jak wtedy gdy jestem za granicą i widzę te wszystkie piękne rzeczy w tamtejszych sklepach. Czy nasz rynek jest tak płytki i mało wymagający, co do różnorodności produktów ? Czy tak trudno wyprodukować ładną tkaninę a nie kolejną beznadziejną szaroburą w smutne i nijakie wzory czy ceramike ozdobić wesołymi kolorami ? Owszem Bolesławiec jest fajny ale to chyba jedyna firma produkująca coś ładnego i dostępnego również w naszym kraju. Jest wiele rodzimych firm, które produkują piękne rzeczy ale na rynki zachodnie a my nie widzimy tego na oczy. Czemu Ikea w Niemczech ma w swojej ofercie ładną kolorową tkaninę w różyczki a u nas jest niedostępna ??? Denerwuje mnie to strasznie, że nasz kraj nadal jest traktowany jakoś tak zaściankowo. Całe lata wszystko było u nas brązowe, szare, smutne ale chyba czasy trochę się zmieniły i mozemy oczekiwać czegoś więcej. A może tylko tak mi się wydaje Ale się wyżaliłam Weekend spędzam na wsi i jest bardzo miło....doszłam do wniosku, ze to jest moje srodowisko naturalne Do tego w ogródku mojej mamy można spotkać królewicza Zrobiliśmy sobie dzisiaj małą wycieczkę do Nowego Sącza... bardzo lubię to miasto i jego okolice. a to oznaka jesieni ... ogniska na polach ziemniaków W Nowym Sączy są chyba najlepsze lody w Małopolsce o ile nie w Polsce od prawie 20 lat smakują tak samo pysznie A w takim miejsu chciałabym mieć kiedyś mały sklepik połączony z kawiarenką Trzeba mieć marzenia Edytowane 22 Stycznia 2012 przez kasia_sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 10.09.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Kasiu, znów - tradycyjnie - zbieram szczękę z podłogi... Mam taką firankę jak Ty z IKEA - ale powieszoną zwyczajnie - też ja bardzo lubię, ale w Twoim wykonaniu to jest mistrzostwo świata. Tak przy okazji - bardzo trudno fotografuje się firanki - bez lampy to prawie niemożliwe. Kompelt cudny, i podkładka. I miałam kiedyś taką maselniczkę, ale któraś z Larw ją załatwiła. I piękny Nowy Sącz. I mamy podobne marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.09.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Kasiu, witaj w moim rodzinnym mieście Mam nadzieję, że te najlepsze lody to Argasiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 11.09.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Anitko, fakt Bolesławiec tez piękny. ale green gate urokliwszy:PKasieńko, piękne zdjęcia:))))))) Miasto urokliwe:)Kawiarenka i sklepik w takim miejscu nosz normalnie klimatyczne:))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita sie nudzi 11.09.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 zgadzam się z tym co piszecie-jest drogo i przeciętnego Polaka nie stać na te rzeczy (w tym mnie). Patrzyłam z podziwem w Gdańsku na Angielki,Chinki,Japonki ,Amerykanki kupujące jako pamiątkę z podróży ręcznie malowane zegary i wazy z Bolesławca. Ale też miałam oczy jak spodki kiedy Pani rodaczka wyrzucała żółć nad mlecznikiem za 12zł (nikt jej nie zmuszał do kupna).Temat trudny i czasy trudne,za coś co dobre trzeba płacić.Rękodzieło przeżywa teraz bum w Polsce,ale mimo wszystko nie doceniamy naszego tradycyjnego wzornictwa.Serwetki szydełkowe to obciach,bo wprowadzają babciową nudę, ale już łeb jelenia na ścianie to hit ,bo ze Skandynawii :] .Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia hahaha.To pisałam ja -co ma to coś żółte,skóropodobne z gąbką w środku na drzwiach A co do tkanin Kasiu ja regularnie wietrzę szafy mojej Babci.Uwielbiam wzornictwo lat 60-70, i o dziwo te retro tkaniny są nadal super jakości (no chyba,ze mole zaatakowały).Polecam więc buszowanie w szafach babć,cioć i wujenek.Aha i żeby nie było uwielbiam green gate:] Miłego dnia :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.09.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 haha ja szydełkowe lubię tylko niektóre, ale lubię. Bolesławca kocham miłością pierwszą, może dlatego że mam już sporą kolekcję . Głowy jelenia sobie nie wyobrażam nigdzie . Kasiu, fajny ten Nowy Sącz, nigdy nie byłam. Że o królewiczu nie wspomnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts