Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

waderko bardzo lubię tę firankę bo na żywo wygląda o niebo lepiej. Taka falbaniasta wygląda jak ze starych koronek a uszycie jej to prościzna jak będę szyła 2 pozostałe postaram się zrobić fotki ;) Tak jak piszesz nie potrafię zrobić doprej fotki okna bo z lampą wychodzą mi jakieś nienaturalne a obrabiać jeszcze nie potrafię ;)

joliska do Nowego Sącza wracam z sentymentu bo w okolicy Laskowej spędzalam kiedyś całe wakacje i w Sączu bywałam często :) Nie mam pojęcia jak się nazywa ta lodziarnia...jest w centrum, wchodzi się po schodkach, lody sa na wagę ....przed budynkiem mają ładny ogródek. Kiedyś to było duzo mniejsze ale widać ze się lądnie rozwijają. Przynjamniej raz w roku jedzemy tam właśnie na lody :)

Asiu miasto naprawdę ładne i zadbane a okolice przepiękne :)

Anitko masz rację ale nie musimy mieć wszystkiego co np jest modne w skandynawii. Ważne, zebyśmy miały wybór a póki co nie mamy z czego wybierać. Zostaje nam polowanie na jakieś okazje co swoją drogą ma swój urok :p

yokasta ja mam podobnie jak Ty...."babcinych" serwetek mam sporo ale chyba dla samego faktu ich posiadania ;) żadnych głów na ścianie nie toleruję nawet jak są dziergane na drutach bo i takie ostatnio widziałam. Ale jeśli są osoby, ktorym się to podoba czemu nie mają mieć możliwości ich zakupu.

Królewicz był wielki ;)

A propos mojego marudzenia i braku ładnych rzeczy w naszych sklepach ....od czwartku w lidlu będąfajne rzeczy ;)

Edytowane przez kasia_sw

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu piękne zdjęcia z tego Nowego Sącza :yes: Ja również wierzę, że uda Ci się w przyszłości spełnić Twoje marzenie :)

Lody na wagę wyglądają super - bardzo fajnie podane :D

Rzeczy w Lidlu wypatrzyłaś świetne. Nie dane mi będzie ich kupić bo nie mam Lidla pod ręką obecnie. Ale bardzo ciekawa jestem jakości tej pościeli - dajcie znać po zakupie jak z nią jest :)

PS.Tak poza tym to w weekend jak i teraz jestem w okolicach Krakowa a konkretnie w Zakopanem :D Pogoda piękna, a u nas dziś pada, więc udało nam się z tym urlopem :)

PS.2. Wiesz może po ile będzie ta biała skrzynia na pościel?

pysiaczku, skrzynia jest po 149 zł, kiedyś już były takie w Lidlu i nawet nie pomyślałam, że one do pościeli mogą służyć, bo dosyć niziutkie są. Ja w swojej przechowuję buty :D

Magduśka dzięki :) Już wczoraj sobie na necie obejrzałam gazetkę z Lidla jak wpadłam na to, że tam na pewno będą ceny ;)

Ja bym właśnie chciała taką skrzynię na buty do przedpokoju, ale obawiam się, że pewnie będzie ich mało w sklepie i zanim ktoś będzie mógł podjechać i kupić to się skończą ;)

Dziewczynki dziękuję za wszystkie miłe słowa :)

U mnie nic nowego, cały czas coś szyję, wymyślam nowości i pracuję nad fajnym "zleceniem" ;)

Dzisiaj na obiad zrobiłam pyszne danie....przepis znalazłam tu http://lawendowydom.blogspot.com/2011/08/czuszki-biurek.html Zrobiłam wszystko jak w przepisie i muszę przyznać, że danie jest bardzo smaczne :) niestety nie miałam czubrycy, przez co zmodyfikowałam przepis, dodając do farszu bazylię, pieprz i trochę czosnku. Nie lubię panierowanych potraw, ale w tym przypadku dałam się przekonać. Nawet mężowi smakowało mimo braku mięsa w daniu :D

Bloga i danie polecam ;)

Kasiu mam nadzieję, że pokażesz nam później to zlecenie ;)

Mam skrzynię :lol2: Nie wiem jak wygląda bo kupiona w ślepo przez rodziców a ja ponad 800km od nich obecnie, ale wierzę, że będzie fajna :D

Kasiu czy widziałaś je może dziś w sklepie?

I czy kupiłaś to o czym pisałaś nam wcześniej? :)

Nie wiem jak Kasia, my kupiliśmy dwie świeczki :). Patchworkowych wyrobów nie lubię więc nie oglądałam nawet, nie wiem jak z jakością. Świeczki są moim zdaniem świetne, cena podżyłowana :D bo powinny kosztować na moje oko ok.7,99. Nie zmienia to faktu, że mój mąż wybrał zapach róży (dla mnie śmierdziało :lol2: ale co poradzić) a ja lawendę (pachnie super) a była jeszcze lawenda z wanilią ale za dużo dobrego to też niedobrze.

Kasiula pokaż koniecznie co tam szyjesz :) na pewno coś pięknego....nie mogę się doczekać aż będę mogła coś zamówić :).

pysiaczek cieszę się, że kupiłaś skrzynię ja jej niestety nie widziałam, bo jak byłam w sklepie juz ich nie było...pani powiedzieła mi, ze mieli tylko 2 szt.

Dla siebie kupiłam świeczki i pudełka a pościel na prezent, bo nie było rozmiarów na moją wielgachną kołdrę ;) Jakościowo pościel fajna....czysta bawełna.

yokasta szyję coś innego niz zwykle i nawet fajnie mi to wyszło...jutro dokończę to pokażę ;)