Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Dzięki Dziewczynki :) bardzo się cieszę, że podoba sie Wam to co szyję :) To dodaje skrzydeł i chęci do dalszej pracy :) dzięki :)

Wspominałam o chorągiewkach...są już gotowe :)

DSC02112.JPG

DSC02115.JPG

rzeczy na półeczce nad chorągiewkami to prowizorka ;) mam zamiar zmienić tam wszystko ale muszę to trochę przemyśleć ;) latarnia morska tylko dla chorągiewek tam stoi a złotą ramę znalazłam wczoraj na śmietniku ;) może mi poradzicie co mam z nią zrobić bo taka złota do niczego mi nie pasuje....muszę ją przemalować tylko nie wiam na jaki kolor....kusi mnie czarny lub przecierki ale niebardzo wiem jak to zrobić. Rama jest drewniana i ładnie zdobiona.

DSC02116.JPG

pysiaczek a co ciekawego kupiłaś w Ikei ? :D

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Śliczne chorągiewki,bardzo lubię takie ozdoby i lubię je szyć,Lenka ma na swoim łóżku moje dzieło,drugie zalega w szufladzie,bo tak jakoś miotam się gdzie mam je powiesić ;P

Ramka to prawdziwy skarb śmietnikowy!!!Że też ktoś wyrzuca takie cuda...ale to dobrze,bo te cuda trafiają w dobre ręce.Ja bym ramkę pomalowała na czarno,będzie świetnym tłem dla białej ramki ze zdjęciem urokliwej uliczki :)

Dziewczyny jutro kupię czarną farbę i przemaluję ramkę :)

Nelli nie dostałam nic od Ciebie. Mam nadzieję, że z przesyłką wszystko ok i że dobrze to uszyłam ;)

Dzisiaj walczyłam z jabłkiem i gruszką :D W niemieckim sklepie widziałam takie owoce i postanowiłam, że muszę je uszyć....przeszukałam cały internet w poszukiwaniu jakiejś instrukcji....znalazłam i uszyłam ;) gruszka trochę nie wyszła jutro popracuję nad lepszą wersją ;)

DSC02123.JPG

DSC02120.JPG

Nie no Kasiu jak zwykle świetnie! :)

Piękne jabłuszko :p

Chorągiewki super się prezentują z tą całą kompozycją na półce. Piszesz, że niby nic, że do przearanżowania a dla mnie to świetna, spójna, kompletna całość - chylę czoła bo ja tak nie umiem.

Czarna ramka to dopiero będzie wymiatać :) Że też u mnie nikt nie chce wyrzucać takich pięknych rzeczy!

W Ikei kupiłam tylko kilka drobiazgów jak na moje możliwości, bo podróżowaliśmy pociągiem ;) Mniej więcej to zakupiłam https://picasaweb.google.com/dominika.kuba/Mieszkanie?authkey=Gv1sRgCI228LG_jvTDUg#5654380449532491826 :)

Kobietki, szycie wciągnęło mnie całkowicie i teraz już nie mam na nic czasu ;) szycie owoców to prawdziwa frajda...dzisiaj szyłam truskawki i rybki :D jutro może pstryknę fotki, bo dzisiaj juz nie mam siły.

psosin poszukaj a allegro w bawełnach , tam miewają jakies fajne kupony tkanin. Ja ostatnio kupuję trochę wiksze ilości i polecam tę hurtownię http://www.tkaninysklep.pl/ możesz kupić nawet 0,5m a tkaniny mają super. Ja kupuję u nich bawełnę i jestem bardzo zadowolona.

Dzięki Dziewczyny :) Jak to mówią szewc bez butów chodzi i ja też nie mam czasu, zeby uszyć coś dla siebie ;) woreczki na lawendę do garderoby czekają na swoją kolej, poduszki, firanki.....itd :)

pysiaczek u mnie od krawędzi blatu stołu do oparcia kanapy jest 60 cm, nie jest jakoś bardzo ciasno ale to się tyczy tylko jednego krzesła przy ścianie....bez problemu spory mężczyzna się tam mieści ;) zazwyczaj siadamy we dwoje przy stole więc mamy juz swoje ulubione miejsca ;) jak mamy więcej gości stół wystawiam na środek pokoju bliżej drzwi i też jest ok :) A Ty ile masz miejsca ?

Na pewno mam mniej ale zmierzę jak wrócę do domu :)

Też póki co siadamy we dwójkę z tym, że oboje z tej samej strony bo z drugiej stół dostawiony jest do okna.

A powiesz jeszcze skąd masz ten swój stół? Pewnie już o tym było, ale nie dam rady chyba na nowo przekopać się przez wątek ;)