Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko dzięki :) już piszę ;)

Justynko kiedyś uszyłam jedną narzutę patchworkową....namęczyłam sie przy tym niemiłosiernie ale dałam radę ;) Dostałam info, ze tasiemki wysłali w czwartek....miałam nadzieję, ze będą w piątek, teraz liczę na poniedziałek. Wszystko już gotowe tylko lamówki mi trzeba ;)

Oj nie mam niestety fotek tej narzuty bo dawno temu ją szyłam i juz jej nie mam. Ja szyłam zupełnie prostą z kwadratów. Tak naprawdę patchwork to kwesta doboru kolorów. Ja nie lubię takich wymyślnych szytych z trójkątów układanych w jakieś wzory, lubię proste, klasyczne z kwadratów...zaszaleć można z kolorami i to wystarczy ;)

Kasiu jak zwykle cuda :) I jaka piękna równa dynia :yes:

Ramka w czerni wygląda fantastycznie!

A ze stołem zrobię tak jak mówisz - spokojnie poczekam na super okazję :)

Tu trochę bałabym się chyba jednak, że to 100letni stół, więc nie wiadomo co w nim siedzi. Myślałam o starym, ale może nie o aż tak starym ;)

Magduśka ja szukam serwisu już od dłuższego czasu i zawsze się okazuje, ze są pilniejsze wydatki. Mam jeden "ślubny" serwis ale on jest delikatnie mówiąc nieładny ;) Muszę sobie odłożyć na taki ladny, ponadczasowy....będzie na wiele lat :)

Popieram, też mam taki plan, ale to plan na przyszłość :)

Mam jedną dynię :p jutro idę polować na te małe ale chyba wcześniej zima przyjdzie niż ja je kupię ;)

Kasiu, patrząc na Twoje jabłuszko i truskawki, to te małe dynie chyba szybciej sobie uszyjesz :D

Justynko napisałam pw ;)

czarna ramka tez mi się bardzo podoba....teraz muszę uzupełnić rzeczy na półce....jakieś czarne swieczniki by mi się przydały ;)

Paula Ty masz piękna kolekcję świeczników....muszę poszperać za czymś tanim i przemalować ;)

Magduśka, yokasta szalone Kobiety prawie trafiłyście z tym szyciem dyni ...nie mam pomarańczowej tkaniny i tylko dlatego jeszcze jej nie uszyłam :D

Paula właśnie dzisiaj byłam w moim lumpiku i szukałam pomarańczowego materiału niestety jak na złość nic nie było. Nie wróciłam oczywiście z pustymi rękami ...kupiłam 2 poduszeczki na balkonowe krzesła. W jesiennych kolorach z falbankami za całę 6 zł ;) Pomysł z dyńkami z tkaniny już widziałam :) Może jak znajdę wolną chwilkę coś wymyślę ;)

bogumil jak znajdę chwilkę i tkaninę to pewnie coś uszyję ;)

Paula poduszki nie są jakieś cudowne ale na balkon będą jak znalazł ;) są dwustronne i całkiem miłe dla oka :)

DSC02188.JPG

Asiu spray to naprawdę dobry sposób malowania. Ja przemalowałam mały metalowy koszyczek, który kiedyś kupiłam w sklepie za 5 zł....był fioletowy teraz jest czarny...idealny na jajka ;)

Z szyciowych nowości nie mam nic ciekawego...uszyłam nowe chorągiewki jeszcze poszewkę do kompletu uszyję to wtedy wklepję fotki. Dzisiaj wyprodukowałam 2 woreczki

DSC02185.JPG

DSC02183.JPG

Dyń nadal nie mam :p