Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Serdecznie dziękuję za życzenia :) byłam odcięta od internetu i dopiero dzisiaj mogę Wam życzyć rodzinych i spokojnych świąt !

Ja jestem w Krakowie, pogoda paskudna....pada deszcz, ale nie to jest najważniejsze ;)

Leniuchuję w rodzinnym gronie i niestety dopadło mnie jakieś przeziębienie.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki, serdecznie dziękuję za życzenia noworoczne :)

Ja rownież życzę Wam wszystkim zdrowia i radości w 2011 roku !!!

U mnie w mieszkaniu nic się nie zmieniło...jakiś leń mnie dopadł a do tego jakaś chora się czuję grrrr

Byle do wiosny ......już nie mogę się jej doczekać ;)

Pozdrawiam Was Cieplutko :)

Rossa witaj u mnie :) Dziękuję za miłe słowa :)

U mnie nic się nie zmieniło....nadal szukam fotela bujanego ;) Ostatnio przegapiłam fajny na allegro, ale może jeszcze coś się pojawi;)

Czekam na wiosnę z utęsknieniem, bo zimy mam już dość.

Planuję mały remont kuchni ale będe musiała przeprosić się z moimi starymi meblami, bo finanse nie pozwolą na większe zmiany. Wymienię tylko blat, zlew i uchwyty. Marzy mi się biała kuchnia z drewnianym blatem.... póki co pokombinuję coś z moją i może nie będzie tak źle.

Przy okazji może podpowiecie mi co powiesić w sypialni nad łóżkiem ?

Tu widać kawałek tej ściany

http://images39.fotosik.pl/505/1fe6d1dd3fe7db95.jpg

Kolor ścian naturalniej wygląda tu

http://images39.fotosik.pl/505/1702b9a31f17b8a9med.jpg

Myślałam np o 3 fotkach w czarnych lub białych ramkach ?

A tu jeszcze kawałek parapetu ;)

http://images39.fotosik.pl/505/ea2164391aa5cf62.jpg

Kasiu faktycznie pięknie u Ciebie było w te święta!

Zmysł do tych wszystkich dekoracji to Ty masz, oj masz :)

Świetny masz ten kolor ściany w sypialni i choć to nie szary (:D) bardzo mi się podoba :)

Z niecierpliwością czekam na metamorfozę kuchni - zrobisz fotki "przed" i "po"?

Korozja polecam taką choinkę, bo zawsze to jakas odmiana i nie zajmuje dużo miejsca. Na wielkanoc planuję zrobić na tym pieńku wiosenną ozdobę ;)

pysiaczek miło Cię widzieć :) kolor w sypialni jest bardzo ciepły i fajnie się nadaje właśnie do sypialni. Kolor fajny ale sama farba kiepska....beznadziejnie się nakłada i widać każdą poprawkę. Tę ścianię z zagłowkiem chciałam pomalować w pionowe pasy ...jaśniejsze, ale nie wiem czy cała sypialnia nie pójdzie do malowania.

Metamorfoza kuchni będzie na wiosnę ;)

• 2 weeks później...

Witaj Kasiu!!!

Tak dawno mnie tu nie było :(

Zatem zacznę przede wszystkim od życzeń spełnienia marzeń i wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!

Ostatnio zupełnie nie mam na nic czasu tak wiele się dzieje na szczęście to co dobre :yes:

Ten rok jest dla mnie pełen planów zwłaszcza mieszkaniowych :yes: zatem czekam na kolejne zdjęcia Twojego cudownego "domku"

Sypialnia prezentuje się ślicznie a co ważniejsze niezwykle przytulnie :yes:

Myślę że pomysł z fotkami w ramkach jest ok!

Zresztą jesteś na tyle kreatywne że na pewno wymyślisz coś fajnego

Powiedz czy zrobiłaś sobie z firanek ikeowskich takie zazdroski w sypialni? sprawdzają się?

Serdecznie Cię pozdrawiam i jak zawsze czekam na nowe inspiracje :yes:

Ps. ja też marzę o białej kuchni z drewnianym blatem :yes: oj bardzo bardzo

Oglądam, podglądam i chyba w końcu wypada się przywitać :)

Kasiu nie mogę wyjść z podziwu dla Twoich wnętrz. Tak u Ciebie ciepło, nastrojowo i ze smakiem, że od razu chce się zamieszkać ;)

Pokazuj jeszcze i więcej bo takich widoków nigdy dość.

Czy możesz pokazać więcej zdjęć rolet z salonu? Strasznie mi się podobają i nawet zaczęło mi chodzić po głowie że może sama dałabym radę podobne popełnić....

Powiedz proszę w jaki sposób są zamocowane. Wiszą na karniszu, czy jak? A ten "zwijak" na dole to z czego?

Edytowane przez joliska
Scalenie postów

Witam w ten mroźny wieczór :) Ja już bardzo czekam na wiosnę a tu powrót zimy grrrrr

gusia77 miło Cię widzieć ponownie :) Gratuluję mieszkaniowych planów...mam nadzieję, że w odpowiednim czasie pochwalisz się swoimi wnętrzami ;)

Jakoś nie mam serca do wykończenia mojej sypialni.....jest mała, ciasna a musi się w niej zmieścić dużo rzeczy. Może jak będzie już wiosna i słońce za oknem jakoś bardziej się zmobilizuję. W oknie faktycznie mam zawieszone takie niby zazdrostki/roletki uszyte z ikeowskich zasłon. Jutro zrobie fotki w świetle dziennym, to zobaczysz jak to wygląda. Materiał jest fajny, bo przepuszcza światło, ale jednocześnie chroni przed słońcem zwłaszcza rano, bo okno jest na wschód.

spejsik witam serdecznie i dziękuję :)

madzialena-lublin witam cieplutko w moim "domku" :) Miło mi czytać takie słowa i czasami się zastanawiam czy to faktycznie o moim mieszkaniu ;)

Jutro przy okazji sypialnianych zasłonek pstryknę też roletki w salonie. Mam je zawieszone na zwykłych metalowych patyczkach do zazdrostek, na haczykach samoprzylepnych, przyklejonych do okna. W dolny tunel tej roletki też włożyłam taki patyczek, wtedy zawinęłam tkaninę do góry i podwiązałam tasiemkami. Z pewnością sobie z tym poradzisz to nic trudnego :)

I jeszcze najfajniejsza rzecz dzisiejszego dnia ;) przyszedł mój fotel bujany :D Jest piękny :D

Poduszka tymczasowa....uszyję inną z tej samej tkaniny, którą są obite poduchy z drugiego fotela

http://images38.fotosik.pl/544/6f5d4d4b4d4d5576med.jpg

Edytowane przez kasia_sw

Cześć Kasiu!!!!

To prawda że obecny czas nie nastraja i nie mobilizuje do pracy zbytnio, osobiście też z utęsknieniem czekam na wiosnę i nowy zapał do działania:)

Przyznam że bardzo podoba mi się pomysł z tą ikeowską zasłonką zatem czekam na zdjęcia :)

I na zdjęcia bujanego fotela też :)

Co do moich planów to są dość poważne przymierzamy się do zamiany mieszkania na większe już mamy upatrzone i w pewnym stopniu zarezerwowane tylko mam nadzieję że sprzedamy swoje :yes:

Głowa pełna pomysłów, rozliczenia dotyczące urządzenia poczynione i trochę obaw czy podołamy :yes:

Jeśli wszystko pójdzie z planem to pewnie jeszcze nie raz zapytam Cię o radę w sprawie urządzania bo Twoje mieszkanko jest dla mnie inspiracją :yes:

Póki co marzę i bujam w obłokach :yes:

Pozdrawiam Cię i czekam na kolejne fotki

No i Kasiu w końcu się fotela doczekałaś. Rzeczywiście piękny, z resztą wiesz, że pałam do nich miłością pierwszą :D

Nad łóżkiem albo ramki, albo szerokie lustro w jakiejś fajnej ramie "z jajem".

Z innych rzeczy zdjęcie wykonane w b. dużym formacie i oprawione.

Albo litery + ramki.

Albo jakiś przedmiot użytkowy :)

gusia77 fajny czas przed Tobą z urządzaniem mieszkania :) Jak tylko będziesz miała jakiś pytania....smiało pytaj ;)

Niestety nie udało mi się zrobić fotek w świetle dziennym, bo nie było mnie w tym czasie w mieszkaniu ;) postaram się w tym tygodniu to zrobić

yokasta fotel dostałam w prezencie urodzinowym od mamy ;) fajny jest chociaż muszę przyznać, że nie spodziewałam się, ze jest taki duży ....nawet mój mąż go testował ;) Nad łóżkiem w sypialni chcialam powiesic okrągłe lustro oprawione w wikline....mam takie kupione dawno temu w ikei ale jakoś tam nie pasuje...może z czasem coś wymyślę....

madzialena-lublin witam cieplutko w moim "domku" :) Miło mi czytać takie słowa i czasami się zastanawiam czy to faktycznie o moim mieszkaniu ;)

Jutro przy okazji sypialnianych zasłonek pstryknę też roletki w salonie. Mam je zawieszone na zwykłych metalowych patyczkach do zazdrostek, na haczykach samoprzylepnych, przyklejonych do okna. W dolny tunel tej roletki też włożyłam taki patyczek, wtedy zawinęłam tkaninę do góry i podwiązałam tasiemkami. Z pewnością sobie z tym poradzisz to nic trudnego :)]]

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jak tak czytam to faktycznie wydaje mi się że dam radę. Ale znając życie może być w tym różnie ;)

A fotel - cud miód i malina. Sama taki chciałam do swojej sielsko- białej sypialni, ale nie wiem czy właśnie za duży nie będzie... Chyba zostanę przy pierwszej "miłości" - wiklinowym fotelu z Ikea.