Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

jeszcze całego wątku nie przeczytałam(za mało czasu) ale już widzę piękne rzeczy.Cudne wnętrza, przytulnie, ciepło.Aż chce się usiąść z kubkiem gorącej herbaty:cool:.

W tym roku Rossmann ma bardzo dużo ładnych ozdób. Ja zaczynam dopiero kolekcjonowanie takowych, jak będziemy u siebie będzie jak znalazł.

Pięknie u Ciebie, będę zaglądać.

Pozdrawiam:)

Paula ściągaj film jak tylko będzie bo warto :)

janiseya witam Cię serdecznie i bardzo dziękuję za miłe słowa :) Muszę poczytać Twój dziennik, bo domek zapowiada się super :)

Dzisiaj trochę szyłam....powstały kolejne poszewki i parę innych rzeczy m.in. serduszko zainspirowane tym od Kasandry ;)

Jedna z poszewek....tkaniny z Ikei :) kokardkę można wiązać na kilka sposobów ;)

DSC03188.JPG

DSC03192.JPG

A to moja kolejna inspiracja :D jutro jej efekty :D

can-stock-photo_csp4708310.jpg

Dziewczynki dziękuję Wam bardzo :)

yokasta mam nadzieję, że jednak ząbki masz całe :D

Z poszewek uszyłam jeszcze taką....

DSC03199.JPG

do tego woreczek i skarpetę

DSC03208.JPG

DSC03213.JPG

No i świąteczne lizaki :D

DSC03203.JPG

mniejszy....

DSC03206.JPG

i większy....w nim będą jeszcze zmienione pomponiki na czerwone ale chwilowo zabrakło mi dużych

DSC03200.JPG

Piękne te podusie i lizaki.

Ja bym lizaki zrobiła z dwóch materiałów( czerwony i biały), wypełniła i w środek włożyła drut, ale taki, który da się giąć. Przepletła to razem, podobnie jak wianki i byłby lizak jak ze zdjęcia. Ale to tylko moja propozycja. Twoje Kasiu są śliczne. Jakbym miała czas to też bym się wzięła za szycie. Niestety u mnie brak wolnej chwili jak narazie.

Ja też jestem głównie podglądaczem, ale tym razem musiałam napisać :)

Lizaki są SUPER :) Wszystko co szyjesz jest śliczne i klimatyczne :) Zresztą u siebie też już mam co nie co z Twoich prac :)

Kiedyś troszkę szyłam ale mój stary Łucznik odmówił posłuszeństwa, więc kupiłam nową maszynę też Łucznika ale niestety na tym się nie da szyć.

Ciągle coś nie tak, pętelkuje, zrywa - nie mogę sobie z tym poradzić :( Ku przestrodze to Łucznik model Zofia - nie polecam :( Chyba była zbyt tania ....

Rozpisałam się tak bo Kasiu chciałam zapytać na czym Ty szyjesz ? Czy naprawdę trzeba kupić maszynę za grubo ponad 1000 zł żeby nadawała się do szycia ?

I przy okazji znalazłam fajny sklep z tkaninami, wybór tak duży że aż trudno się na coś zdecydować...

http://www.tkaniny.net/Tkaniny/Tkaniny-odziezowe/Tkaniny-bawelniane/Tkaniny-bawelniane-w-kropki.htm?shop=fabfab_pl&SessionId=&a=catalog&t=30&c=33947&p=33947

Pozdrawiam :)