kasia_sw 24.11.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Dziekuję Wam bardzo ostatnio mam urwanie głowy....w pracy do 19 a później jak mam siłę to szyję. Pomysłów dużo tylko czasu na realizację mało Susełka Twój pomysł na lizaka też fajny ale bardzij pracochłonny i nie wiem jak by wykończyć końce lizaka, zeby ładnie wyglądał amita się nudzi oj będziesz miała problem z tkaninami w renifery.....osobiście nie widziałam w zadnym sklepie.... Anetko dziękuję atena0 nie zawstydzaj mnie kobietko wysłałam Ci pw Asiu dziękuję, ale wiem , że Ty też potrafisz mugatka dzięki wielkie za miłe słowa i namiar na sklep z tkaninami kiedyś tam zaglądałam ale mieli marny wybór a teraz szok ile pieknych tkanin....z pewnością coś u nich kupię Co do maszyny....ja mam dwie starego 15 letniego Łucznika ale jeszcze z tych dobrych produkowanych w Polsce, bo niestety te ostatnie modele to już w Chinach są robione i pewnie Ty już kupiłaś już ten kiepski produkt ostatnio kupiłam drugą maszynę, zeby nie biegać ciągle z tą jedną z domu do pracy i z powrotem i tu Cię zaskoczę, bo kupiłam ją Lidlu za 299 zł. Oczywiście naczytałam się, że dobra maszyna to taka powyżej tysiąca zł....ale co znaczy dobra ? ja nie szyję hurtowych ilości, nie szyję ubrań a do takich prostych rzeczy, które robię wystarcza kilka ściegów i prosta obsługa. Maszyna z Lidla to produkt niemiecki....wykonana jest naprawdę solidnie i dokładnie. Oczywiście więcej jest plastikowych elementów niż w łuczniku, ale ważny jech środek/mechanizm, który działa bez zarzutów. Ma dużo ozdobnych ściegów, zamienne stopki, obcinacz nici, ktory bardzo ułatwia pracę a do tego ma 3 lata gwarancji. Z czystym sumieniem mogę ją polecić. W Lidlu te maszyny pojawiają się co kilka miesięcy więc pewnie znowu będą za jakiś czas. Swojego łucznika nie możesz reklamować ? a moze daj go do serwisu, zeby Ci go dobrze ustawili. Ważne też sa np rodzaje nici jakimi szyjesz....ja kiedyś walczyłam z moja maszyną pół dnia, bo mi supełki pod spodem straszne robiła....wreszcie zadzwoniłam do mamy po radę zapytała czy mam te same nici w obu szpulkach i okazało się, ze dona była cieńsza od górnej i dlatego tak się działo. Istotne jest napreżenie nici przy danym ściegu ale to wszystko pewnie wiesz....dobra instrukcja powinna wszystko ładnie wyjaśnić. Powodzenia z maszyną Pochwalę się Wam moim wczorajszym "śmietnikowym" znaleziskiem Na tym samym, na którym znalazłam ostatnio ramkę wczoraj znalazłam stół Wracajac z pracy przechodzę obok miejsca wyznaczonego na wystawianie dużych niepotrzebnych rzeczy....wczoraj stał tam stół....drewniany, kwadratowy, na toczonych nogach, w doskonałym stanie idealny do kuchni bo jest mały i zgrabny. Stanełem w tym miejscu i myślę co zrobić stołu nie zostawię a głupio mi tak brać rzecz ze śmietnika na szczęście to jest obok mojej pracy więc pomyślałam raz kozie śmierć i zaniosłałam go do pracy w zimowe wieczory go odnowię .....zrobie białe nogi i drewniany blat.... będzie sliczny może kiedyś zrobię remont kuchni i jakoś go do niej wcisnę Teraz pomyślicie, ze ja chodzę po śmietnikach i graty zbieram to był mój drugi raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 24.11.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 no a zdjecie? po takiej smietnikowej opowiesci?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.11.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Kasiu z nieba mi ten Twoj post spadl...ja wlasnie zastanawiam sie nad jakas maszyna - przy dzieciakach to niestety dosc czesto trzeba by cos przeszyc, bo albo sie poprulo albo jeszcze cos innego a 300zl to wydatek do przelkniecia. No a taki smietnik to skarb! koniecznie pokaz ten stol:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 24.11.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 psosin będzie przed i po ale to za jakis czas Anetko maszynę szczerze polecam ja sporo na niej szyje i nic się nie dzieje pamiętam o stoperze i nadal szukam pomysłu chyba ze już coś masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 25.11.2011 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ymmm...super znalezisko:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.11.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kasiu wiesz, że zazdroszczę Że też u mnie na śmietniku nie ma takich fajnych rzeczy jak stoły no! Koniecznie pokaż fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 25.11.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kasiu końce lizaka szczepiasz lekko nitką, a drut wkładasz z boku i wypełnienie też. Jak drut będzie miękki i da się giąć to super, nic się nie rozczepi.A co do tej maszyny do szycia to ja mam starego Łucznika 20 letniego. Maszyna od początku szwankuje, raz wybuchła, poszła do elektryka do naprawy, a teraz chyba pasek się rozciągnął bo nie chce ruszyć, jakby się ślizgało coś.Ta o której piszesz z LIdla chyba teraz będzie od 1 grudnia http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=iJbzhqJeśli to ta to chyba sobie ją zakupię, bo faktycznie ma dużo ściegów i cena jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.11.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kasia, zanim go przerobisz - pokaż koniecznie! Moja ławeczka do wiatrołapu też ze śmietnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyt77-v1 25.11.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 wspaniały klimat panuje u Ciebie w domu te wszystkie cudeńka ,które tworzysz...jesteś artystką będę zagladać i cieszyć oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 25.11.2011 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kobietki w przyszłym tygodniu zrobię fotkę stołu a raczej srolika dzisiaj go mierzyłam i blat ma 70/70 cm idealny do kuchni. Pysiaczku jak go zobaczyłam ....zaraz pomyślałam o Tobie bo z daleka wydawał sie większy a to maluch jest ale jak znajdę coś jeszcze.... pamietam o Tobie Susełka dokładnie to ta sama maszyna tylko trochę droższa jak masz zamiar coś kupić to polecam z czystym sumieniem yokasta ja miałam straszne opory ale jak pomyślałam , że ktoś go zaraz porąbie i wrzuci do śmieciary nie mogłam go tam zostawić voyt77-v1 witam i dziękuję za tak ciepłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.11.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 kasia toć takie znalezisko to skarb! nikt cię tu nie wyśmieje tylko szczerze pozazdrości, bo nie jedna z nas chciałaby być takim śmietnikowym odkrywcą i ja czekam na zdjęcia tego znaleziska co do maszyny to ja kupiłam ostatnio maszynę w Kauflandzie firmy AEG za 189zł (przecena z 349zł), to też niemiecka marka na licencji bodajże elektrolux, gwarancja 2 lata, z opinii znajomych i z tego co wyczytałam w necie maszyna jest godna polecenia; ja na razie nie uszyłam na niej nic "pokazowego" a więc na 100% za nią osobiście nie mogę ręczyć, myślę jednak że za taką cenę można zaryzykować Kasiu dokładnie oglądam twoje prace i mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe jak co nie co skopiuję- jeżeli mi się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 25.11.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 martaibartek ja uważam, ze trzeba ratować takie ładne rzeczy.....ludzie wyrzucają czasami prawdziwe skarby i daję głowę, ze właściciel tego stołu kupił na jego miejsce jakieś sklejkowe brzydactwo a drewniany ładny stół wywalił. Mam nadzieję, ze pochwalisz sie jak coś uszyjesz kopiuj ode mnie ile chcesz po to pokazuje te moje "wytwory", zeby zachęcić Was do szycia, bo to nie jest trudne a można zaoszczędzic dużo pieniędzy robiąc coś samemu a do tego jaka satysfakcja Z maszyną miałaś farta bo za taką cenę to naprawde dobry zakup...też o niej czytałam pochlebne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.11.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kasiu dzięki, że o mnie pomyślałaś Jak następnym razem trafiłabyś coś tak pięknego w okolicach śmietnika a nie będziesz już potrzebować to śmiało dla mnie bierz - nawet w mniejszym rozmiarze, bo stolik w kuchni też chcę kiedyś wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 25.11.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Co do mojej maszyny to już ją reklamowałam, zabrali, napisali że ją wyregulowali a efekt żaden. Nie cierpię tej maszyny, jadę 01.12 do Lidla Mam nadzieję że nie wykupią jej w dwie godziny Kasiu, ja też kopiuje Twoje prace, już mam podusie i serduszko Dzięki Tobie po 10 latach przerwy dotknęłam na nowo maszynę, szkoda tylko że trafiła mi się taka wredna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 25.11.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kasiu no slabo u mnie z tym mysleniem...Mysle, ze taki jak u Pysiaczka bedzie git tylko jakis dziewczecy kolor ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 25.11.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 pysiaczku będę pamiętać mugatka jak ja kupowałam maszynę było ich sporo i widziałam jeszcze w następnym tygodniu....myślę, że jeśli będziesz w dniu ich wystawienia nie powinno ich zabraknąć Cieszę się, ze zmobilizowałam Cię do szycia jak będziesz miała jakieś pytania pisz śmiało....pomogę w miarę możliwości. Anetko w przyszłym tygodniu mam w planach trochę więcej czasu poświęcić na szycie więc coś wymyślę dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 25.11.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Wolałabym drewniany ze śmietnika, niż sklejkowy ze sklepowej wystawy - ale nie jestem naiwna, widzę co się dzieje dookoła - społeczeństwo konsumpcyjne się nam robi i króluje plastik-fantastik - najważniejsze, by nowy był... W nas cała nadzieja dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 25.11.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Waderko mądrze mówisz Kobietko ja uwielbiam takie znaleziska i przerabianie starych rzeczy. Czasu mi troche na wszystko brakuje ale wielką mam radochę jak zrobię cos co było spisane na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 25.11.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 pysiaczku będę pamiętać mugatka jak ja kupowałam maszynę było ich sporo i widziałam jeszcze w następnym tygodniu....myślę, że jeśli będziesz w dniu ich wystawienia nie powinno ich zabraknąć Cieszę się, ze zmobilizowałam Cię do szycia jak będziesz miała jakieś pytania pisz śmiało....pomogę w miarę możliwości. Anetko w przyszłym tygodniu mam w planach trochę więcej czasu poświęcić na szycie więc coś wymyślę dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 27.11.2011 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Anetko pomysł już mam....teraz tylko go zrealizować Dzisiaj uszyłam dwie poszewki....widziałam taką na jakimś blogu....zapomniałam go sobie zapisać a właścicielka szyła piękne rzeczy Jej poszewka była biało/czarna... To moje wersje Poszewkę z falbanką wyszperałam jakis czas temu s.h. ...kosztowała 2 zł musiałam ją trochę zmniejszyć i teraz jest ok Wieczorami zapalam świeczki i jest bardzo przyjemnie Joliska jak widzisz mimo, że ja sie oparłam świecznikowi ....dostałam go od klientki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts