Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny marszczenia czy falbanki robi się naprawdę prosto :) jeśli nie macie maszyny wystarszy przeszyć tkaninę ściegiem fastrygowym i później z jednej strony trzymać nitkę a z drugiej przesuwać tkaninę robiąc marszczenia. Natomiast na maszynie ja zmniejszam napręzenie nici i przeszywam prostym ściegiem i później ściągam jedną nitkę i tkanina się marszczy. Trudno to opisać.....najlepiej pokazać.

Marzenko dziękuję bardzo :) miło czytać takie pochwały :)

ja tez pisałam ze u Kasi tak swojsko na blogu ;)

Kasiu cudne te twoje kolejne wytwory spod igly!!!

W dodatku inspirujesz nas do działania z maszyną i nie tylko. Wielki ukłon dla Ciebie Kobieto!!!

P.S. Zebym nie była gołosłowna to powiem ze uszyłam sobie tym razem łyżwę. Nie zobaczyłam jej u Ciebie, ale przez to że Ty szyjesz Kasiu i pokazujesz nam takie różne cuda, to mnie to tak tchnie codzień, wiara w człowieka wraca :) i się oprzeć nie mogę i próbuję, probuję, próbuję :)

przylesianka :hug: a gdzie fotka ?? :) pokaz koniecznie łyżwę :) tez chciałam ją uszyc nawet planowałam dolną część łyżwy zrobić ze sklejki ;) ale oczywiście czasu mi na wszystko brakuje .....

Mam do Was pytanie.....szukam miejsca gdzie mogę kupić lub zamówić drewniany element zrobiony na tokarce. Chodzi mi o podstawę lampki....tylko ten dolny okrągły element, do którego mam zamiar przymocować nogę lampki.... mam ją ze starego drewnianego żyrandola. Będzie ładna nocna lampka ;)

Kasiu byłam w Ikei i nie kupiłam cyprysików a były i teraz spojrzałam na zdjęcie z poduszkami i mi się o nich przypomniało :bash:

No nic z tego co pamiętam to w zeszłym roku były takie chyba w Biedronce to może i w tym będą i nadrobię ;)

Poduszki oczywiście rewelacyjne - te okrągłe to już naprawdę mistrzostwo perfekcji :yes: Ta z lumpka słodka :p

Z tymi elementami drenianymi to może jakieś sklepy internetowe, które oferują np.drewniane toczone nóżki meblowe? może mają i inne rzeczy w swojej ofercie?

A ten świecznik z Rossmanna jest śliczny!

Pysiaczku ja tego cyprysika kupiłam rok temu w castoramie chyba....latem stał na balkonie a teraz znowu go przyniosłam do środka. Ponoć tak się nie robi ale jemu to pasuje ...bo jest dużo większy niż rok temu ;)

Z tymi toczonymi elementami to masakra....brakuje mi w Katowicach takiego prawdziwego stolarza. Wszyscy którzy nazywają siebie stolarzami nie maja z tym zawodem nic wspólnego....ich praca sprowadza się do docinania płyt wiórowych :bash:

Kasiu dzięki popatrzę w castoramie :yes:

Takie coś znalazłam http://www.konieczny-drewno.pl/ jest tu 'branża oświetleniowa'

Albo http://www.decodrew.pl/index.php?show=art&artid=15

I jeszcze http://drewno-lux.pl/elementy-toczone-rozne-p-1792.html

Niby robią pod klienta. Jakby ich spytać to może zrobią Ci na wymiar jaki chcesz tą podstawę i to za ludzką cenę?

Kasiu, poduszki cudne :yes: PIĘKNEEEEEEEE!

Co do tego elementu, proponuję zapytać Pana który sprzedaje na Allegro całe podstawy lampek (te które ja kupiłam) u niego można zamówić w zasadzie wszystko, możesz ze zdjęcia a jeśli jest to element w standardzie (czyli sama podstawa standardowej lampki) jest taniej. Poszukaj pod toczona lampka :)

Albo poszukaj jakiejś lampki używanej z ładną podstawą i ją zdemontuj ?