Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Dziewczynki bardzo Was przepraszam za brak fotek moich roletek, ale ostatnio wracam do domu wieczorami i nie mam kiedy zrobić tych zdjęć w świetle dziennym. Postaram się je zrobić w weekend ;)

Zaczynam szukać wiosenno/wielkanocnych inspiracji do mojego mieszkania i jakoś nie mam pomysłu. Mam jakieś zeszłoroczne ozdoby ale w sumie nie wiem co mam zrobić. A Wy macie jakieś pomysły ??? Chętnie coś podpatrzę ;)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pysiaczek mam nadzieję, że pochwalisz się świątecznym salonem ;)

agawi74 inspiracje piekne zwłaszcza te kwiaty w jajkach :D moze zrobię coś podobnego

Obiecałam fotki moich roletek....dzisiaj zrobiłam fotki, ale kiepsko na nich widać mocowanie i konstrukcję roletek ;)

To sypialnia.....

http://images49.fotosik.pl/573/113b593759a5d4admed.jpg

A to salon....

http://images41.fotosik.pl/568/647b528c18c5db6bmed.jpg

Ło Boshe !!!!!!!!!! :jawdrop:

I ja dopiero dzisiaj do Ciebie zajrzałam ???

To gdzie ja byłam wcześniej ???

Leżę powalona ...

Pięęęęęęęęęęęęęęęknie !!!

Zamurował mnie klimat Twojego domu ...

Wszystko mnie zachwyca ... korytarz, pokój, sypialnia, to , co na oknach wisi i stoi, ozdoby świąteczne - po prostu wszystko !

Stworzyłaś magiczną przestrzeń !

G R A T U L U J Ę

:D :D :D

mycha73 dziękuję bardzo :D ale moje mini mieszkanko w porównaniu z Twoim cudnym domem to pikuś ;) Twoja kuchnia to moje marzenie....kafelki chyba najładniejsze jakie widziałam....nie wspomne o stole w jadalni.....łazience itd ;) zagladam do Ciebie bardzo często i wzdycham ;)

Maszenka dziękuję :) witaj u mnie ....cieszę się, że moje mieszkanie jest dla Ciebie inspiracją :)

Oj Dziewczynki zawstydzacie mnie :D cieszę się ogromnie, że się Wam u mnie podoba :)

Gdybym miała dom....gdyby nie ograniczały mnie finanse to wtedy bym sobie naprawdę poszalała z wystrojem ;) Nie chodzi o kupowanie drogich rzeczy, ale o inne możliwości. Muszę jednak przyznać, że lubie robic coś z niczego, przerabiać, przestawiać....kupowac rzeczy ładne ale w przystepnych cenach. Uwielbiam stare meble....chetnie je odnawiam, ale zbraku miejsca muszę z tego rezygnować. Ostatnio kuzynka mojego męża zapytała czy chcę serwantkę po ich dziadkach, bo ona ją odziedziczyła. Ja od kilku dni kombinuję gdzie by ją zmieścić ;) Jak mój mąż mnie widzi w miarką w ręce cały jest w strachu :D Już wymyśliłam rozwiązanie teraz tylko muszę ten pomysł przeforsować ;)

W sypialni wreszcie zawisło coś na ścianie....muszę przyznać, ze nie znoszę wieszać obrazków tzn decydować gdzie mam wbić gwóźdź. Zawsze robie to źle tzn krzywo. Tak było i tym razem piersza ramka zawisła ta środkowa i oczywiście okazało się, że jest za wysoko.....wszystkie miały być na tej samej wysokości ale musiałam zrobić tak jak jest teraz. Pod tym środkowym obrazkiem jeszcze coś zawiśnie tylko jeszcze nie wiem co....jakaś ozdobna tabliczka...wieszaczek lub ramka z innej bajki jak coś znajdę do pokażę ;) Ryciny w ramkach są tam chyba tymczasowo....szczerze nie miałam co w nie włożyć i wyszperałam coś takiego. Czasami warto zostawić takie drobiazgi, bo nigdy nie wiadomo kiedy mogą się przydać ;)

http://images50.fotosik.pl/578/6baa48c7cb6944ddmed.jpg

Ja już wiosnę wywołuję ;)

http://images40.fotosik.pl/560/8b4aa697fb6c0694.jpg

Kasiu jak fajnie zobaczyć kawałek wiosny :D

Obrazki bardzo ciekawie zawieszone - fajnie, że nie w jednej linii :yes:

Co do mojego salonu to jeśli do świąt będą już w nim meble to obiecuję pokazać ;)

A co z taką witrynką co miałaś w salonie i na biało miałaś ją przerabiać? :)

No i ciekawa jestem bardzo co wymyśliłaś z tą serwantką ;)

pysiaczek moja witrynka nadal nie przerobiona i chyba taka zostanie :p wymysliłam że przetransportuję ją dokuchni, bo tam mam meble w podobnym kolorze.... będzie robić za kredens. O białych meblach kuchennych na tę chwilę mogę pomarzyć. W salonie w miejsce witryny wstawię serwantkę muszę tylko ja wymierzyć i jakoś przytaszczyć do domu ;)

Witaj Kasiu fajnie ze u mnie zawitałaś bo dzięki temu trafiłam do Ciebie:) A masz niesamowite wnętrza Bardzo mi sie u Ciebie podoba ah...

Widziałam przepiękne lustro z okiennicami tez takie ostatnio nabyłam tylko ze ja zamierzam je chyba przemalować na biało ... ale w wersji podstawowej tez wygląda cudownie

No i ja tez jestem miłośniczka lampionów i świeczek Wciąż zakupuje nowe i sama nie wiem gdzie je jeszcze poustawiam heheh

Mam jeszcze pytanie widziałam u Ciebie piękne wieszaki na ręczniki HIS HER szukam takich od dawna można wiedziec gdzie ci sie udało zakupic ???

będę u Ciebie częstym gościem :yes:

Witaj Kasiu fajnie ze u mnie zawitałaś bo dzięki temu trafiłam do Ciebie:) A masz niesamowite wnętrza Bardzo mi sie u Ciebie podoba ah...

Widziałam przepiękne lustro z okiennicami tez takie ostatnio nabyłam tylko ze ja zamierzam je chyba przemalować na biało ... ale w wersji podstawowej tez wygląda cudownie

No i ja tez jestem miłośniczka lampionów i świeczek Wciąż zakupuje nowe i sama nie wiem gdzie je jeszcze poustawiam heheh

Mam jeszcze pytanie widziałam u Ciebie piękne wieszaki na ręczniki HIS HER szukam takich od dawna można wiedziec gdzie ci sie udało zakupic ???

będę u Ciebie częstym gościem :yes:

Ja nie Kasia, ale się może nie pogniewa, że odpowiadam. Takie wieszaki są w ALMI DECOR, oprócz tego są też z takimi napisami w tym samym sklepie czarne drewniane chyba z napisami białymi :)

Pozdrawiam, kasia_sw czekam na nowy mebel :)

Przepraszam Kasiu za off, ale jeszcze odpowiem.

Ja też ich nie mogłam znaleźć, nie wiem z jakiego miasta jesteś dagunia, ale we Wrocławiu są głęboko schowane w kanciapie z zasłonami i poduszkami, z którego to pomieszczenia przechodzi się do kolejnego maleńkiego i tam właśnie te wieszaki sobie wypoczywają.

Najlepiej zapytać, fajne maleństwa chowają często bardzo głęboko :D

Dzewczynki już Wam odpowiadam :)

yokasta dzięki za pomoc ;) Faktycznie wieszaczki są z almi decor....ostatnio byłam w katowickim i widziałam, że były.

pysiaczek zwłoka z przerabianiem witryny wynikła trochę z braku czasu, trochę z lenistwa ;) Mam nadzeję, ze uda mi się jakoś przytaszczyć ten nowy mebel. Szykuje mi się jeszcze mała rewolucja w mieszkaniu ale o tym za jakiś czas ;)

dagunia witaj u mnie :) u Ciebie ogromnie mi się podoba i będę Twoim częstym gościem :) Co do lustra ...bardzo je lubię i też w pierwszej chwili chciałam je przemalować, ale spodobał mi się kolor drewna z ktorego jest zrobione i na tę chwilę zostało takie. Pewnie kiedyś je przerobię, bo szybko się nudzę ;) O wieszaczkach napisała juz yokasta....jak nie uda Ci się ich dostać, to moge Ci je kupić i wysłać.

thnd Witaj :) drzwi to fiord z polskone http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/62/ zamawiałam je w castoramie. Natomiast klamki kupowałam w tym sklepie http://salon-klamek.pl/pd-219-0-klamka_Telimena_z_rozeta.html sa naprawdę fajne. Co do stołu, to kupiłam go na allegro....żaden to antyk...był używany z jasnego drewna....mąż zeszlifował blat ja zabejcowałam i zawoskowałam a nogi pomalowałam na biało ;) Stolik kawowy dokupiłam u Betib z forum :)

wadera roletki sama uszyłam z ikeowskich cienkich zasłon ;) a ograniczenia w moim mieszkaniu są, ale jakos się już do nich przyzwyczaiłam...brakuje nam miejsca na książki i inne rzeczy ale jakos sobie radzimy ;) Dużym atutem mojego mieszkania jest garderoba dzięki której nie mam szaf w innych pomieszczeniach. Muszę jeszcze zrobić małą narożną szafę w przedpokoju, zeby ukryć w niej okropny licznik gazu a przy okazji powstanie praktyczna szafa na buty....tylko kiedy ja to zrobię grrr :)

Edytowane przez kasia_sw