Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ida2 to już z pewnością nie pojadę na giełdę ;) i tak muszę zrobić przegląd wszystkich moich rzeczy i paru się pozbyc bo trochę dużo się tego zrobiło :p

Magduśka jeśli Ci chodzi o tę roślinkę na fotce to zerwałam kilka gałązek jesienią w parku z krzaka pnącej róży. Nie wiem co to za gatunek ale była to róża na 100% :)

Rynka fotkę umieściłam ale co z tego będzie zobaczymy :) nie liczę na zbyt wiele zwłaszcza, ze fotka jakas rozmazana na stonie wyszła a wysłałam im idealnie ostrą...moze za dużą posłalam.... nie wiem...ale to tylko zabawa więc się tym nie przejmuję ;)

Pysiaczku zdrówka życzę....mam nadzieję, ze juz lepiej się czujesz :) Serduszko juz do Ciebie "idzie" :D co do sesji, to nie było jeszcze zadnej sesji bo tylko ten kawałek pokoju zagospodarowałam do konkursu ;) jak wszystko dokończę pewnie popstrykam jakieś fotki :)

Sharlotka dziękuję :) widziałam w H&Y domki w tym samym stylu tylko mniejsze...też ładne :)

martaibartek serwis kupiłam w BRW...to są w sumie 2 serwisy obiadowe każdy po 12 szt. Za jeden płaciłam 60 zł

betib fotkę na werandzie wstawiłam ale jakość jakaś kiepska się pokazuje ;) a choinkę polecam bo faktycznie taka inna jest :) kupiłam ją rok temu na giełdzie kwiatowej. Jeden najważniejszy minus to fakt, że jest sztuczna :( Myślę, ze podobną można zrobić samemu...doniczkę wypełnić jakimś gipsem czy klejem, wetknąć w nią palik i umieścić na górze żywą choinkę. Ja nie mam miejsca na większe drzewko więc taką sobie kupiłam :)

Głosik oddany :)

Wypad na giełdę troszkę nam się nie udał, gdyż w środy giełda jest praktycznie zamknięta :( Było tylko kilka sklepików otwartych, a żal w sercu z przyklejonym do szyby nosem w nie których "bielonych sklepikach" :( nie do opisania. W piątek robimy drugi najazd, a jedno co wiemy to, to, że trzeba wziąć gruuuuubszy portfel :lol2:

Kasiu w jakiej cenie kupiłaś w tamtym roku te czerwone latarenki? Teraz są po 60zł i nie wiem czy czekać jeszcze, że może przecenią przed samymi świętami (tylko pytanie czy latarnie będą tyle czekać) czy kupić ;)

I teraz chyba najważniejsze pytanie i wielka prośba o instrukcję uszycia tych roletek w Twoich oknach, proszęęę :) I co to jest za materiał? Mam rolety takie standardowe, nie używam firanek i trochę mi się już opatrzyło, a takie połączenie będzie dobrym wyjściem z monotonii :)

Monisiaaa giełda jest pełna skarbów i zapewne kupisz wiele pieknych rzeczy :) Z tego co pamiętam latarenki kupiłam za 49 zł ale chyba tydzień przed świętami....może poczekaj jeszcze troszkę.....chociaż wczoraj byłam w H&Y i podobna jedna sztuka kosztowała prawie 200 zł :p

Co do roletek moje sa uszyte z ikeowskich zasłonek. Przecięłam je w miejscu w którym chciałam wszyć koronkę....następnie przyszyłam oba kawałki przedzielając je koronką....podszyłam boki a na kończu na dole i górze przeszyłam tunele na patyczki do zawieszenia. Tasiemki do podwiązania można uszyć z tej samej tkaniny ale ona jest bardzo delikatna więc ja kupiłam zwykłe bawełniane tasiemki i podwiązałam roletki :) gotowe :)

Dziękuję za głosik :)

Kasiu te choinki znalazlam na allegro

super są...............zastanawiam sie czy nie kupic.............wszystko ok tylko ja wlasnie nie lubię sztucznych ;/ no ale z drugiej storny mialabym choinkę do sklepu za rok a w tym roku w domu......;)

co do zdjęcia to napisz do werandy ze jest rozmazane i albo niech poprawia albo wyslij z mniejsza rozdzielczościa..........ja tam kiedy w konkursie kory wygralam wstawilam fotke salonu robiona wieczorem.............a ze lepiej wygladaja zdjecia robione w dzien gdy za oknem jest jasno a nie czarna plama poprosilam o podmienienie zdjecia.........doslałałam identyczną fotke tylko zrobioną w dzien, nie było problemu

mozesz blizej pokazac ten serwis z brw ???? czy one nadal są w sprzedazy?

jezeli chodzi o latarenki domki to ja widzialam gdzies podobne.......tyllko ostatnio nie chodzę po sklepach i jednego dnia bylam w az 2 :) i teraz nie wiem gdzie...........albo to byl jysk albo pepco....w kazdym razie mieli tam takie fajne latarenki w kolorze czerownym- i no się nie napalilam ,bo ja nie chcę miec czerwieni w tym roku :)

zobacz Kasiu jaki tutaj fajny pomysł na poduszke

http://2.bp.blogspot.com/-AQ_7v-CPzU8/TtfmYfhUz0I/AAAAAAAAGc4/A4hmcyW_Fdc/s640/DSC_0305.JPG

z blogu http://littleemmaenglishhome.blogspot.com/ podanego przez Sharlotke (wrrrrr przepadłoam oczywiscie)

wogole duzo tam fajnych inspiracji poduszkowych;-)))

Kasiu jakby co to słówko i usuwam..

Edytowane przez psosin

psosin odlotowa ta podusia myslę że kasia nasza zaraz podłapie temat i za chwille bedziemy u niej podziwiac:)))podobne sa w sprzedazy na http://www.bellemaison i bardzo mi się tez podobać.Kasiula glos oczywiscie oddany:))A tak wogole to ja sobie tak myslałam (po dlugich rozmowach z moim męzem)że Ty chyba mogłabys byc taka moja Bratnią Duszą:))Bo mamy sporo punktów wspolnych-takich zyciowych,szkoda że tyle kilometrow nas dzieli........:(((ps....jestem u Ciebie na kawce ,...przy choince,i jest miodzio:)))Diablica

joliska u mnie w H&Y była jeszcz inna ta latarenka taka bardziej zabudowana i z tego modelu była jeszcze biała ;) Wpadłam tam jak po ogień bo musiałam juz kupić prezenty pod choinkę bo przed samymi świętami nie miała bym odwagi iść do sklepu :) fajne silikonowe foremki do muffinek mają w kształcie śnieżynek :)

betib kup choinkę bo naprawdę fajnie wygląda...jest inna niż wszystkie i nie zajmuje duzo miejsca a tak jak piszesz zawsze możesz ją do salonu zabrać ;)

Fotkę na werndzie juz taką zostawię...trudno...świat się od tego nie zawali a to tylko zabawa :)

psosin choinki są np tu http://allegro.pl/choinka-sosna-pinus-pien-nowosc-2011-220-230cm-i1959101448.html ;) Dzięki za inspiracje... zostaw ją bo piękna jest :) pomysłów to ja mam dużo tylko czasu mało ;)

mojanio dziękuję :) tak abażur kupiłam w Tesco :) dziękuję możesz rozpakowywać :D może jest troszeczkę za ciemny ale jak dorobiłam kropki nie jest źle ;) w tesco są fajne papierowe serwetki czerwone w białe groszki i w krateczkę...bardzo sie ten sklep poprawił...przynajmniej u nas :)

Katka dziękuję :) zasłonki z ikei to te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80043171/

yokasta dzięki :) ja płaciłam 49 zł na 100 % ;)

przylesianka dziękuję :)

Diablico kochana z tą Bratnią Duszą to trafiłaś w dziesiątkę :) myślę podobnie :hug: moje drzwi zawsze stoją otworem dla takich gości jak Wy :)

co do szycia gdybym miała więcej czasu to pewnie bym uszyła takie cuda jak ta z inspiracji....w ostatnim numerze werandy country też są piękne poszewki :)

Ale u Was też widzę piękne poduszeczki i coś mi się wydaje że to Twoje dzieło ?? ;)

o Betib a w jakim kolorze u Ciebie bedzie dekoracja?

daj namiary na ta choinke bo nie moge znalesc?

w tym roku tylko biel........chyba ;)

tu choinka

http://allegro.pl/choinka-sztuczna-na-pniu-120cm-nowosc-i1956568826.html

Kasiu napisz kochana jaką masz wysokość tej choinki :)