Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

Magduśka jeśli Ci chodzi o tę roślinkę na fotce to zerwałam kilka gałązek jesienią w parku z krzaka pnącej róży. Nie wiem co to za gatunek ale była to róża na 100% :)

Dzięki Kasiu. Róża, mówisz? Bo ja właśnie ostatnio widziałam coś podobnego w telewizji i nawet mówili nazwę, ale niestety pierwszy raz słyszałam i nawet nie potrafiłam powtórzyć :sick:

Głos chętnie oddam :yes:, kurczę, tylko dlaczego się trzeba wszędzie rejestrować :confused:

A widziałyście latarenki w Biedronce???

Czyżby jakieś ładne? :) Ja chyba przestanę tu zaglądać http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g040.gif

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

betib moja choinka ma 160 cm z pieńkiem i doniczką ;)

Magduśka może Ty inna roślinkę widziałaś :) dzięki za głosik :)

Monisiaaa nie mam fotki ale one są mocowane na zwykłe patyczki do zazdrostek. Miałam takie przyklejane haczyki ale one mi się odklejały i mąż mi wkręcił takie cieniutkie i juz nic nie spada. Roletki są praktycznie przy szybie.

Któraś z Was prosiła o fotkę tego serwisu z bliska...prosze bardzo.

DSC03309.JPG

A dzisiaj między szyciem i sprzątaniem upiekłam korzenne muffinki :)

Pachniało w całym mieszkaniu....5 minut roboty i pól godz w piekarniku i pyszne babeczki gotowe :)

DSC03317.JPG

A to przepis ;)

2 szklanki mąki

1 łyżeczka soli

1/2 szkalnki brązowego cukru lub miodu

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 jajko

2/3 szklanki mleka

1,3 szklanki oleju

1 opakowanie przyprawy do ciasteczek korzennych (ja dodałam jeszcze łyżkę przyprawy do piernika)

1 jabłko starte na grubej tarce

Wszystko wymieszać i wlać do foremek :)

180 stopni 30 min i gotowe :)

Smacznego :)

Kasia muffinki śliczne i pewnie pyszne

dzieki za foto serwisu :)

co do rolet to ja zdecydowanie polecam te "karnisze " z ikea, wkreca sie to w okno i jest na stale.........z takimi przyklejanymi to mialam wiecznie cyrk w starym mieszkaniu ....i ramy okien byly brzydkie od kleju ;/

w biedronce sa latarenki po 9.99

ja wczoraj wieczorem pojechalam tylko po szybkie zakupy i wpadla mi w rece 1 biala latarenka............tylko ze wczoraj nie mogli jej sprzedac.......ale pewna mila pani kasjerka odlozyla mi latarenke ( bo na calym stojaku ona jedna biala byla- mowie o metalowej a nie bialej drewnianej z brokatem) no i dzis popedzilam znow do biedronki i latarenke juz mam :) za tą cene to fajna ona.......przyda się ;)

Przecudnie tutaj!! przywędrowałam z wnętrz i oglądanie pochłoneło mnie na dobrych pare h......,

najbardziej zauroczyło mnie wszystko to co pomalowałaś na biało!! twoje prace są przecudne-choć nie białe....

bardzo dużo inspiracji które choć trochę wykorzystam....

ja bardzo lubie oglądać taki program gdzie pokazywane są same wnętrza, bez ozdoby najczęściej i tam pogdlądam tendencje, i jak można ew. mieszkać, lub co można zrobić...

a program nazywa się : Mieten, wohnen, kaufen (wynająć, sprzedać, mieszać) program leci chyba na VOX, trwa 1godzinkę i zaczyna się zawsze o 18 od poniedziałku do piątku.....- to jest takie moje 1h. jak inni np. na serial KLAN...;)

i tendencją zauważyłam że są białe ściany, białe drzwi, często naturalne kolory drewna na podłodze.... moje klimaty do inspiracji...

Justynko bliżej wiosny pewnie znowu coś wymyślę ....może wtedy Ci się uda :) muffinki polecam :)

betib latarenka śliczna...muszę na nią zapolować ;)

z przyklejanymi zazdrostkami to faktycznie pomyłka bo roletki ciągle spadały ale na wkrętach wszystko się trzyma..trzeba tylko trochę ramę okna zniszczyć ;)

ANNNJA witaj u mnie :) dziękuję za miłe słowa i namawiam do działania :) pędzel w rękę, puszka farby i do dzieła :) Na program muszę zwrócić uwage bo nigdy go nie widziałam. Sporadycznie oglądam tv jeśli juz to kuchnię.tv lub domo :)

agus.z witam i dziękuję :D

psosin już odpisałam :) nie gniewam się :hug:

pysiaczku proszę bardzo :hug:

Kasiu, a u mnie (z racji paskudnych brązowych okien) ten drążek na roletki będzie przytwierdzony do ściany a nie do ramy okna. Jak myślisz, będzie to jako-tako wyglądało? Roletki łudząco podobne do Twoich i Betib :oops: przykro mi, ale nic innego mi na dwa okna nie pasuje :D.

Muffinki wyglądają pysznie, a kształt :jawdrop: skąd? Gdzie? Jak?

Byłam na razie w jednej Biedronce i latarenek brak :cry:.

Susełka większośc mam na zakładkę i czasami wszywam mały kwadracik rzepa, bo przyznaję się bez bicia nie robiłam jeszcze nigdy dziurek na guziki na maszynie, ale muszę się nauczyć bo mam fajny pomysł na poszewkę w brązową kratę z drewnianymi guzikami zapinanymi na wierzchu poszewki. Chowanych zamków musisz szukać w dobrych pasmanteriach lub na allegro ;)

yokasta takie mocowanie w ścianie nie utrudni Ci otwierania okna ? Ja chyba dała bym jednak na oknie.... patyczek może być biały bo i tak schowa się w tunelu białej rolietki .... bo domyślam się, ze bedzie biała ;) natomiast końcówki tych patczków można przemalować pod kolor okien bo tylko one są delitaknie widoczne. Ja tak zakładam roletki, ze nie widać ani końcówek ani haczyków, bo wsuwam je w tunel rolety. Chyba, że Ty chcesz roletę, któa przykryje całe ramy okien ?

Ja tam sie cieszę, ze uszyłaś podobną, bo jest prosta ale efektowna :) sama podpatrzyłam ją u betib i już szyłam ją dla kilku osób ;)

Foremki na muffinki kupiłam w H&Y a w moich Biedronkach też wymiotło latarenki ;)