Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajne literki są w Tchibo i latarenka w Jysku

Trzeba zapolować na przecenę latarenki ;)

Witam!

Uprzejmie donoszę że w Jysku od wczoraj jest promocja na latarenkę z 99 zł przecenili na 50 zł :wiggle:

Ups chyba najpierw powinnam się przywitać :oops: :welcome: wątek Twój śledzę od dawna ale tak po cichu, czerpię z niego garściami, niektóre pomysły wcielam w życie do innych wzdycham i podziwiam. Postanowiłam odkopać maszynę i popróbować trochę swoich sił, na razie uszyłam tildowe kwiatki i okazało się że nie taki diabeł straszny :rolleyes:

Pozdrawiam i dziękuję za wiele inspiracji :bye:

IwoBW witam Cie serdecznie w moich skromnych progach :) cieszę się bardzo, że dzięki mnie i Ty przeprosiłaś się z maszyną do szycia :) dzięki Tobie latarenka z Jyska jest już u mnie ;) mam 3 w podobnym stylu i wszystkie muszę przemalować na biało tzn taki był wstępny plan ale teraz myślę, żeby je potraktować pastą wybielającą, żeby były szarawe....to dopiero po świętach bo teraz już się z tym nie wyrobię ;)

mugatka najlepiej jeden koniec tunelu zaszyć i wepchnąć ze 2 cm do środka....wtedy ja wkładam tam patyczek i naciągam na ten patyczek cały tunel, tak żeby przez niezaszyty koniec wyszła zaszyta końcówka....łapiesz za nią i przewracasz na drugą stronę ;) mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi :D ważne, żeby tunel nie był za wąski. Na moje wianki szyję tunele z pasków 10 cm/100cm i z przewracaniem nie ma problemów :)

psosin daj znać czy to paczka ode mnie ;)

przylesianka dziękuję Ci bardzo :) teraz lubię tam pracować, bo na początku było trochę pusto i zimno. Muszę jeszcze przerobić komodę i biurko ;)

dzięki za info o latarenkach ;)

W pracy dodałam jeszcze gwiazdę i mój wianek :)

DSC03402.JPG

Na stojaku serduszka dla moich klientek ;)

DSC03398.JPG

Miałam pokazać gotową lampkę, którą wymodziłam ze znalezionego kiedyś żyrandola. Od początku do końca zrobiłam go sama :) zaczynając od rozbrojenia żyrandola co nie było proste, bo był posklejany jakimś diabelnie mocnym klejem ;) mąż mi nie mógł pomóc bo miał operowaną dłoń a ja z takimi pracami czekać nie mogę :p Potrzebowałam też podstawę do lamy....znalazłam u mojej mamy jakiś stary kwietnik...również rozebrałam go na części pierwsze....przy okazji rodził się pomysł na świecznik :)

Zaczęło się od tego....na ostatniej fotce widać jeszcze górę od świecznika, który czeka na przerobienie na lampkę do kuchni ;)

DSC03284.JPG

DSC03285.JPG

DSC03286.JPG

A to efekt końcowy ....lampa :)

DSC03385.JPG

Świecznik ten najmniejszy na pierwszym planie :)

DSC03396.JPG

Proszę nie zwracać uwagi na brudne szyby....właśnie idę je myć :p

nie wierzę, pewnie kupiłas i chcesz nas nabrac :)

Kasia niesamowite, kolejny raz chylę czoła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czym malujesz powiedz, farba i przyrząd (pędzel czy wałeczek)?

Ja narazie wszystko traktuje białym sprayem ale nie wychodzi zawsze tak idealnie jak u ciebie. Jestes moją idolką Kasia :)

Bardzo Wam dziękuję :) cieszę się, ze lampka się Wam podoba :)

Zawsze chciałam taką mieć, niestety ceny tych dostępnych w sklepach mnie odstraszały ;) koszt mojej lampki to cena abażura 8 zł i trochę farby ;) Kabel miałam od starej lampy. Takie przedmioty zrobione z niczego najbardziej mnie cieszą :)

Kasiu stolik jest z ikei a Clarenę stosowałam w gabinecie gdy miałam jeszcze kosmetykę....teraz używam prywatnie i też lubie ich kosmetyki :)

martaibartek lampę i świecznik pomalowałam farbą akrylową Tikkurila....bardzo ją lubię, bo łatwo się nakłada i szybko wysycha.

Bukszpany sztuczne....w dolną kulę wbiłam patyczek nasadziłam na niego mniejszą, patyk owinęłam mchem i gotowe ;)

Pasty jeszcze nie mam ....sama muszę czegoś poszukać.

przylesianka tak jak pisałam farba Tikkurila....maluję wałeczkiem takim z gąbki. Farbą w sprayu maluję nap wiklinę lub jakieś małe przedmioty...np szyszki dzisiaj ;)

pysiaczku a jak Twoje świeczniki ? przemalowane ?? :)

Edytowane przez kasia_sw

pysiaczku a jak Twoje świeczniki ? przemalowane ?? :)

Robią się :D Wiem, że to tylko dwa świeczniki i że ich przemalowanie powinno zająć góra dzień (z oczekiwaniem na wyschnięcie poszczególnych warstw), ale tak naprawdę dopiero wczoraj mąż się za nie zabrał no i dziś widzę, że jeszcze jedna warstwa będzie konieczna. Ale jest szansa, że na święta zdążymy ;)