Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "DOM" :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Diabełkowa kochana....jak to mówią potrzeba matką wynalazków ;) abażur potraktowałam farbką do tkanin i kropeczki gotowe :)

Wspominałam kiedyś, że szukam wieszaka na moje woreczki i inne 'niezbędne' rzeczy do przedpokoju, ale 100 zł za wieszak to dla mnie za dużo...kupiłam więc na allegro drewniany za 9 zł...dodałam dekor....muszę go tylko pomalować i będzie ok :)

pysiaczku czekamy z niecierpliowścią na twoje świeczniki ;)

U mnie już koniec dekorowania mieszkania....jest miło i świątecznie :) jutro kupię tylko świeże gałązki i może jemiołę....będzie ładnie pachniało :)

DSC03471.JPG

DSC03472.JPG

DSC03474.JPG

Kasiu dziękuję :) stolik jest faktycznie fajny jak gdzieś go spotkam dam Ci znać. Może w netto kiedyś będzie bo takie sklepy mają czasami ten sam towar po jakimś czasie. Jak będzie mogę Ci kupić bo mam niedaleko ;)

Kasieńko,jakby był to bierz od razu! :) Będę Ci mega wdzięczna! A Ty miałaś mi mówić jakbyś coś chciała z nanu nana :) Dziś byłam i sporo fajnych rzeczy mieli.

Kasiu będę pamiętać :) a z nanu-nana na tę chwilę nic nie chcę, bo nie wiem co mają ;)

martaibartek u tego sprzedawcy kupowałam http://allegro.pl/wieszak-wieszaczek-lite-drewno-sosna-shabby-style-i1986317282.html ja wygrałam za 9 zł widzę, że teraz jest 12 zł i już się kończy więc licytuj ;)

Kasiu o mnie też pamiętaj jakby te białe stoliki pojawily się znów w Netto :yes:

Śledzę gazetki na bieżąco, ale wiadomo jak to jest ;)

Dekoracje jak zwykle piękne :)

Mam podobnie przewiązane wstążeczką świeczki na świecznikach - mówię od razu żeby nie było, że zgapiam :p

Witrynka super się prezentuje z tym świątecznym przybraniem :) A takie jakby otoczki z mlecznego szkła na niej to zawsze były? :o

Kasia, okropna jest ta lampka.....na pewno nie zrobiłaś jej sama :p.

Żartuję, jest fantastyczna! Zazdroszczę Ci części składowych do lampki :rotfl: to też jest wyczyn - mieć koncepcję, dokupić lub dorobić kilka brakujących elementów, potem małe czary-mary (tego jestem najbardziej ciekawa) i przepiękna lampka gotowa! Gratulacje!

Dużo u Ciebie czerwieni, właśnie tak mi się to widziało :) nawet serwetki są w kropeczki (skąd?) i świetne puszki z reniferami (skąd?) i inne cuda. Chyba już nie będę zaglądać bo kompleksy, kompleksy i jeszcze raz kompleksy!

Ja chyba takie metalowe pudełka z reniferami widziałam w Lidlu i teraz żałuję, że nie kupiłam, bo komplet 3 szt. był w bardzo korzystnej cenie. Tylko to było na pewno już niesiąc temu.

A mnie ciekawią foremki (chodzi mi o tę czerwoną, ale chyba kiedyś widziałam u Ciebie Kasiu też różową). One są ceramiczne? Zdradzisz Kasiu skąd są?

Olszynka witaj i dziękuję :) jak gdzieś znajdę te stoliki kupię hurtową ilość :)

yokasta lamkę robiłam na przysłowiowym kolenie ;) sprawa była ułatwiona, bo z żyrandola ją robiłam więc dziura w toczonym elemencie juz była a do tego była taka rurka metalowa nagwintowana z obu stron, w niej idzie kabel...na dole przykręciłam nakrętkę, która trzyma podstawę lampy...dodatkowo podstawa przyklejona jest klejem do drewna. Na górny gwint idealnie nakręciła się oprawka na zarówkę. W podstawie wypiłowałam z boku mały prostokąt na kabel, który jest płaski a pod spodem na szczęcie był taki uskok, że podstawa nie była całkiem płaska tam idealnie wpasował się kabel, który przymocowałam zszywkami tapicerskimi ;) Mam nadzieję, ze wiesz o co chodzi, bo trudno to wytłumaczyć ;) może fotki trochę wyjaśnią ;)

DSC03480.JPG

Od spodu może kiedyś pomaluję ;)

DSC03481.JPG

Serwetki z tesco... mam jeszcze w krateczkę u nas są po niecałe 5 zł a puszki faktycznie z Lidla jak zauważyła Magduśka ;)

O kompleksach nic nie czytałam :rolleyes: powinnaś sie ich pozbyć raz na zawsze....mając tak piękny dom :)

Magduśka foremki są ceramiczne z zewnątrz czerwone w środku białe...słodkie są i bardzo je lubię. Kupiłam w Duce....mają jeszcze czarne matowe też ciekawe :)

Kasiulku, pokazałam mężowi wreszcie, że takie świeczniki i lampę chcę i ma mi je wygrzebać na jakimś szrocie, albo gdziekolwiek:)))

Nigdy nie umiałam mu wyjaśnić ich "budowy". Dziękuję za zdjęcia:)

i jak w netto tace wyczaisz to dawaj mega wiadomość, ja do swojego mam ponad 30km, ale pojadę, bo zajefajne są:)

pozdrawiam i sił na ten przedświąteczny tydzień życzę:)