Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tak się buduje domy w systemie Praefa. Zobacz ZDJĘCIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie była kontrola jakości czy kierownik produkcji,kto nadzorował montaż tych felernych, elementów konstrukcyjnych?

kierownik byl,ale....................w promocji

Firma Pref-Bud - nasz partner - przygotował specjalną ofertę promocyjną dla wszystkich klientów. Za darmo otrzymasz GRATISOWY PAKIET STARTOWY o wartości 6 tysięcy złotych. Co wchodzi w skład tego pakietu?

1. wybrany, katalogowy projekt budowlany,

2. wykonanie badań geotechnicznych gruntu,

3. obsługa projektowa w zakresie:

- wykonania projektu zagospodarowania działki,

- wykonanie projektu konstrukcyjnego płyty i ścian,

- adaptację budynku do warunków gruntowych i szkód górniczych,

- w razie zapotrzebowania projekt szamba i projekt zjazdu na działkę,

4. wykonanie kosztorysu realizacji danego projektu,

5. konsultacja kierownika budowy.

;)

Edytowane przez prawdziwy.anika

Nadal,mimo tego ,że ja pytałem trzy razy i kto inny również pytał nie odpowiedzieliście

-czy sposób naprawy tych dziur w ścianach i wystających pordzewiałych drutów polegał na zachlapaniu tego zaprawą ??

-jak konkretnie naprawiono strop??

Tomku,

odpowiedzieliśmy już na te pytania. A przypominamy jeszcze raz, że inwestorka - po naprawach - nic nie zakwestionowała. Czyli zaakceptowała naszą naprawę.

-czy przypadek Zuzanos był jedyny??

Na tej budowie - jak już pisaliśmy - nawarstwiła się wyjątkowa liczba naszych błędów. Innej takiej nie pamiętamy.

To miał na myśli, że nasi projektanci jeszcze raz wszystko przeliczyli i zastosowaliśmy odpowiednie wzmocnienia. Tynk był tylko po to, aby zniwelować pewną różnicę "w poziomie", która powstała i którą po prostu było widać. Strop - po poprawkach - spełnia wszelkie wymogi budowlane.

Tomku,

odpowiedzieliśmy już na te pytania. A przypominamy jeszcze raz, że inwestorka - po naprawach - nic nie zakwestionowała.

Inwestorka moze i zakceptowała, ale ponieważ jesteśmy na forum budowlanym myśle ze nie tylko mnie interesuje dokladniejszy opis wzmocnienia stropu w warunkach budowy. Tu można wrzucać schamty ludzie tu wiedzą co to zbrojenie i potrafią czytać rysunki, może więc jakieś konkrety na temat sposobu naprawy. Konkrety poproszę a nie lanie wody. Jeseśmy w dziale WYMIANA DOŚWIADCZEŃ.

No właśnie.Ponadto ja nie pytałem co inwestorka zaakceptowała a czego nie tylko pytałem o SPOSOB NAPRAWY

Ponadto innego przypadku "nie pamietamy" to polityczna odpowiedz, a jak ktos juz zauwazyl jestesmy na forum budwolanym.Tak wiec nie pamietamy czy nie bylo?To znaczaca roznica

Tomku,

specjalnie dla Ciebie:

"Na tej budowie - jak już pisaliśmy - nawarstwiła się wyjątkowa liczba naszych błędów. Innej takiej nie było".

Dobra, innej takiej złej budowy nie było.Odpowiedzieliście.Oby tylko ktoś następny nie wkleił nowych zdjęć podobnie masakrycznych bo popłyniecie sromotnie wtedy.

Nie odpowiedzieliście nadal ,pytam ja po raz piąty i ze trzy osoby oprócz mnie a wy uporczywie unikacie odpowiedzi - JAK DOKŁADNIE ZOSTAŁ NAPRAWIONY STROP I JAK NAPRAWIONO POPĘKANE DZIURAWE ŚCIANY Z WYSTAJACYM ZARDZEWIALYM ZBROJENIEM.Czy zachlapano je zaprawa.

Nie interesuje nas czy inwestorka zaakceptowala czy nie wykonana naprawe ,tylko jak ta naprawa zostala przeprowadzona

Nie no o jest śmieszne i niedorzeczne. Ale powtarzam to od samego początku, Praefa mówi tylko ogólnikami a od konkretnych zarzutów wybrania się półsółwkami. Czyż nie mówiłem tak? Mówiłem, teraz macie wyraźny dowód, bo wcześniej większość nie chciała wierzyć. Pozdrawiam

No mówiłeś, mówiłeś. Od początku ale same tu niewierne Tomasze i inne egoisty.

A co z tym stropem u Zuzanos? Jak go wzmocniliście?

Przeglądałem jeszcze raz wpisy Zuzanos i wspomina ona coś o nieplanowanym słupie w salonie, ciekawe czy to nie on pojawial sie na wskutek błedu w stropie.

Po raz kolejny proszę o inforamcje jak naprawiono źle zaprojektowany prefabrykowany strop.

Zastanwia mnie rownież czy Zuzanos wiedziała że ma żle obliczony strop? Nie opisuje ona wzmacniania stropu a jednynie pisze o tynkach.

Chyba trzeba by zapytać inwestorki skoro producent milczy.