Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z sąsiadem

Recommended Posts

Mam problem z sąsiadem. Mieszkam w domu piętrowym ja z rodzina na parterze, a wuja z ciotka na piętrze. Nie żyjemy z nim w zgodzie od 15 lat. Dwa lata temu drogą sądową załatwił sobie dobudowanie nowego wejścia i garażu, którego mury sasiaduja z moim pokojem. Ostatnio zauważyłam kładąc się spać że moja kołdra jest wilgotna i śmierdzi plęśnią. Moje pytanie brzmi: Gdzie ja mogę to zgłosić? Czy moge oczekiwać odszkodowania za poniesione straty: wymiana tapety, pranie kołder, gdyż ten zapach mi bardzo przeszkadza. Do tego mam problemy z oskrzelami i mój kaszel ostatnio sie pogorszył. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Ania.

Pisze poważnie jaki mam problem a nie po to żeby ktoś się czepiał o jakieś pierdoły. Napisałam konkretne pytanie na jakie chciała bym uzyskać odpowiedzi. Jeżeli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to już nie mój problem i sam sobie odpowiedz na swoje denne pytanie. Dla sprostowania ta pleśń wyszła na wysokości łóżka i z tego powodu jej nie widziałam, trzymając kołdrę w rogu łóżka tak właśnie ja zauważyłam.

Ostatnio zauważyłam kładąc się spać że moja kołdra jest wilgotna i śmierdzi plęśnią. Moje pytanie brzmi: Gdzie ja mogę to zgłosić?

To? to najlepiej do TVN Uwaga

Do tego mam problemy z oskrzelami i mój kaszel ostatnio sie pogorszył.

To do lekarza

A tak na serio to troche ciężko Ci cokolwiek pomóc bo ciężko po Twoim opisie zrozumieć o co tam dokłądnie chodzi. Piszesz o konfilkcie rodzinnym, dobudowanym garażu, smierdzącej kołdrze i nasilającym się kaszlu. I czego oczekujesz?

O i od tej informacji należało zacząć. Dobudowana cześć ma taras po drugiej stronie twojej ściany, jest tam schrzaniona izolacja, ściana namaka, w środku robi się grzyb i wilgoć. I to już jest jak najbardziej rzecz do załatwienia. Gdzie? Nie wiem, może nadzór budowlany?

J.

Pisze poważnie jaki mam problem a nie po to żeby ktoś się czepiał o jakieś pierdoły. Napisałam konkretne pytanie na jakie chciała bym uzyskać odpowiedzi. Jeżeli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to już nie mój problem i sam sobie odpowiedz na swoje denne pytanie. Dla sprostowania ta pleśń wyszła na wysokości łóżka i z tego powodu jej nie widziałam, trzymając kołdrę w rogu łóżka tak właśnie ja zauważyłam.

Zaraz zaraz bo się pogubiłem.

Masz problem z sąsiadem z góry czyli wujkiem ciotką, czy z sąsiadem z boku ?

Aniu napisz to jeszcze raz na spokojnie i bardziej zrozumiale !

Mój wuja czyli sasiad. Dobudował nowe wejście i garaż którego jedna sciana jest ściana domu w którym mieszkam. Nad garażem gdzie znajduje się teraz jego taras za ściana czyli w moim pokoju wyszła mi pleśń. Zwróciłam mu uwagę to mu powiedział ze mam łóżko odsunąć od ściany i że musi kogoś zawołać kto to sprawdzi czy cieknie.

Dla tych co piszą że szukam sponsora to nie jest tak jak myślicie on ma problemy o wszytko, ma pretensje ze z pieca czasem "buchnie" -dym wyleci i wzywa policje.

Mam nadzije że teraz bardziej jest zrozumiałe.