azalka76 11.11.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 (edytowane) Witam.Nazywam się Monika i od dawna śledzę Wasze wątki dotyczące wykańczania domu i siebie, i pomyślałam że fajnie będzie się przyłączyć .Zatem do zobaczenia.http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1110/dzialka3c6d.jpg Wszystko fajnie ale te zdjęcia to koszmar.Wkleiłam, ale ja chcę aby widoczne było od razu , a nie odnośnik do linka. Pomocy:offtopic:http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1110/dzialka3c6d.jpg' alt='dzialka3c6d.jpg'>Bosko udało się bez pomocy Edytowane 11 Listopada 2010 przez azalka76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 11.11.2010 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 (edytowane) Oto moja działka kupiona w 2007 roku, w czasie szalejących cen. Ale tak to już bywa jak się zwleka i nie bardzo wie co dalej. To że zawsze chciałam mieć dom to było jasne, ale jak tego dokonać, jak się ma tylko kilkuletnią córcię i rozwód.Ale kobiety są bardzo pomysłowe, więc wymyśliłam- będę budować metodą gospodarczą to może mój sen się ziści. Powiedziała i zrobiła. Działka leży w bliskiej odległości Łodzi, tam obecnie mieszkamy. Piękny las dookoła, taki jak lubię sosnowy, rzadki , porośnięty mchem.Budowę rozpoczęłam w roku , a w zasadzie pod koniec roku 2009.http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1110/latryna13f7.jpg' alt='latryna13f7.jpg'>to była jedna z pierwszych budowli wzniesiona na działce.Może nie majestatyczna ale jakże ważna, stoi dzielnie do dziś.Potem rozpoczął się żmudny proces budowy który trwa do dziś. Edytowane 11 Listopada 2010 przez azalka76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 11.11.2010 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 (edytowane) Prace przy wznoszeniu domu ruszyły 1 października 2009, fajnie jest sobie to znowu przypomnieć, niedawno minął rok.[/img][/img] Edytowane 11 Listopada 2010 przez azalka76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanika 11.11.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 witaj gratuluję odwagi i życzę powodzenia:) będę podglądać postępy budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.11.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Ja też jestem i podglądam. Podziwiam, bo nie każda kobitka by się zdecydowała na tak odważny krok - budowę domu, co zazwyczaj jest postrzegane jako męska strefa. Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaP. 12.11.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Witam, dasz radę. Ja też budowałam sama z rocznym synem, z dużym wsparciem mojej Mamy. Zaczęłam w szalonym roku 2007, a dziś mieszkamy i jest fantastycznie. Trzymam kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 16.11.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dzięki dziewczyny za przybycie i wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 16.11.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Podziwiam i powodzenia. Chętnie będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 16.11.2010 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Wekkend na budowie minął na murowaniu szczytów, bo się murarzom nie zdążyło w zeszłym roku, a w tym chyba "zapomnieli". No cóż samemu trzeba i powiem że z małym wsparciem poszło chyba nieźle, zobaczymy w sobotę czy się trzyma ..Jakoś ten rok nie obfitował w kasę i niewiele poczyniłam inwestycji, a tak już bym chciała widzieć koniec. Może okienka jeszcze w tym roku, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 16.11.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dzięki Nelli Sza za odwiedziny. Ja również często do Ciebie zaglądam i pięknie TAM... u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 18.11.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 [/img]dziś jak na te zdjęcia patrzę, to wydaje mi się to tak dawno, fajnie sobie powspominać czasy powstawania murów, gorzej było z dachem, och ile nerwów i łez... masakra do dzisiaj mnie trzyma nie powiem co, bo nie wypada. Ale wiem że nie ja jedna tak pod górę miewam, więc się nie poddaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 18.11.2010 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Tak w dopowiedzi: te czerwone linie to moje nieistniejące jeszcze ścianki działowe. Powinnam się wziąść się w garść i to skończyć. Wstyd . Ale brak czasu mnie troszkę usprawiedliwia, w końcu jestem również mamą wymagającego malucha. Pozdrawiam wszystkie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.11.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Dołączę się do zaglądaczy Pozdrawiam cieplutko - mama maluszków dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 18.11.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Smętek na dworze i w dodatku zima idzie... nie znoszę, to chociaż dla przypomnienia mój ukochany ogródek w którym uwielbiam pracować, to mnie uspokaja i wspaniale relaksuje, poza tym to głównie z jego powodu częściej latem wpadam na działkę.http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1110/kwiat998b.jpg' alt='kwiat998b.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 18.11.2010 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Pozdrawiam Cię Dario również.http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1110/kwiat37936.jpg' alt='kwiat37936.jpg'>Tak powstawały moje rabatki, ciekawa jestem jak to wszystko się zmieni na wiosnę, jak urośnie, bo przyjąć się musi nie ma innej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 28.11.2010 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Podglądałam dzisiaj domy na forum, takie modernistyczne w formie i mój zachwyt nie miał końca. Zawsze bardzo podobała mi się zabudowa wczesnego modernizmu i oczywiście domy Franka L.Wrighta. W Łodzi jest kilka perełek z tamtego okresu, głównie na osiedlu Julianowskim, gdzie uwielbiam się włóczyć z aparatem i podpatrywać. Szkoda że nie mogę mieszkać w takim domu, no cóż ... nie ta liga, nie mój czas. Ale cieszę się z tego co mam, nie będzie modernistycznie tylko kolonialnie, przynajmniej w salonie. Ale na Tamarkę L. też znajdzie się miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 28.11.2010 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Tym czasem zamówiony styropian 15 na ściany bo zimy to już chyba syberyjskie będą. Nie dbamy o klimat to mamy...-20 . A z gorszych spraw to PRĄD. Ten to mi sen z oczu spędza. Do dzisiaj nie jestem posiadaczką jego mocy. Panów elektryków którzy przewinęli się przez moją budowę było kilku w efekcie nie mam prądu. W piątek 26 listopada był termin podłączenia . 8-10 w takich godzinach mieli się pojawić panowie monterzy z elektrowni. Ja urlop wzięłam, pojechałam 20 km poza Łódź, czekam i nic:mad:. Fajnie nie ma jak poszanowanie cudzego czasu. W dobie telefonów komórkowych przydałby się chociaż telefon że nie przyjadą, a tak zmarzłam na kość i wróciłam do domu z kwitkiem. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 28.11.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Niestety niepunktualność to zmora dzisiejszych czasów. Dużo cierpliwości życzę i przytulnego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 30.11.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Ale Cię urządzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 30.11.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 zadzwon i zrob dzika awanture mnie tak dwa razy pod rzad urzadzili zima wlasnie...do trzeciego razu nie dopuscilam i efekt byl dopiero,jak przestalam bawic sie w grzecznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts