Nelli Sza 25.12.2010 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Zdrowych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia! Pomyślności w Nowym Roku! Ciepła rodzinnego, miłości, wiary i nadziei na każdy dzień życzy Nel http://lh4.ggpht.com/_s9QJncbwfnM/TRUxTX_VLqI/AAAAAAAATcA/1ie6uMS398Y/19585__image007.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 02.01.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Wszystkiego najlepszego dziewczyny w Nowym Roku Edytowane 2 Stycznia 2011 przez azalka76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 02.01.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Wszyscy coś dłubią, przeprowadzają się, a u mnie zastój totalny. Mam nadzieję że zima szybko odpuści, bo okna od tygodnia czekają na montaż. Ale to dopiero w lutym, bo troszkę się boję tak wstawić i opuścić- brak zaufania ... do innych ludzi. A z małym dzieckiem codziennie jeździć na kontrolę na budowę to mi się kompletnie nie uśmiecha. Poza tym tęsknię już za wiosną, słońcem i dodatnią temperaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 02.01.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Nigdy ni wytyczałam sobie planów tak szczegółowych jak na ten rok.Zastanawiam się ile da się zrealizować postanowień z mojej listy mianowicie:- Okna, parapety, drzwi, wiata garażowa- Instalacja elektryczna- Instalacja CO- Wylewki- Tynki.... zamieszkać jak najszybciej bo córcię do 1 szej klasy chciała bym już tam zapisać abyśmy się nie umęczyły dojazdami. Będę sobie odhaczać poszczególne etapy i zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golf 02.01.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 3 mam kciuki i czekam na dalsze relacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 03.01.2011 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Mam dziś szczęśliwy dzień- udało mi się ustalić cenę za tynki wap/cem za 12 zł m2, chyba nieźle jak na nasze łódzkie warunki. Zaczynam na wiosnę. HURA:lol2:Prąd też nieźle 25 za punkt, jeszcze tylko działówki i wylewki. Trzymajcie kciuki za negocjacje( a raczej ustalenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 03.01.2011 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0111/podloga1465.jpg Moje małe inspiracje dotyczące podłogi w salonie i pozostałych pomieszczeniach parteru z wyłączeniem pokoi tam będą wykładziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 04.01.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 witaj Azalko Wpadam czasem do Twojego dziennika bo bardzo Ci kibicuję. My mieszkamy już 1.5 roku, i wciąż coś kończymy. Tez budowaliśmy sytemem gosp. i wiem ile to wysiłku i udręki. Dlatego chylę czoła przed Tobą, bo sama to ogarniasz.Piszę do Ciebie bo widzę że myślisz o podłodze przemysłowej. My taką mamy na parterze i mimo że ją bardzo lubię ( kolor ma taki jak na Twoich inspiracjach, więc pomyśałam że myślisz o teakowej) to muszę przestrzec Cię przed przemysłówką z teaku pod olejem. Wygląda pięknie,jest łatwa w pielegnacji, ale jest za miękka. Zwykły stołek nie podklejony filcem robi na niej sznyty, jak komuś coś upadnie to zostaja wgłębienia, na obcasach=szpilkach gosci nie mogę wpuścić do salonu bo zostawiają ścieżki. Na szczęście podłoga ma wiele odcieni, więc bardzo tego nie widać , ale jednak to przykre. W innym pokoju mamy dąb i różnica jest ogromna, tam można szaleć na podłodze, jeździć krzesłami i nic. Teak jest super w kwestii wody- wcale na nia nie reaguje. Także przemysłówka pod olejem tak, ale nie z teaku. Pytaj o twarde drewno. Nam niestety nikt tego nie powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 06.01.2011 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Magnolia bardzo dziękuję za podpowiedź . W takim razie będę szukała twardego drewna tak jak mówisz. Z dzisiejszej perspektywy to nie wiem czy w ogóle uzbieram na ten parkiet. Znowu podnieśli mi czynsz w domu i chyba padnę na twarz aby to wszystko ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 06.01.2011 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ale się dzisiaj naoglądałam wspaniałego ogrodu TOLI. Mam dość śniegu i mrozu, tylko moje dziecko nie. Właśnie zaraz wyruszamy na górkę , Oliwce nie przeszkadza -12 na dworze, mnie tak. Wiosna... ale ona nie słyszy jest jeszcze daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 16.01.2011 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Powiew wiosny w styczniu- uroczo. Wczoraj byłam na budowie podmurować otwory okienne bo okna już czekają. Panowie murarze zostawili to chyba na na wieczne potem. Potem nie nastało i sama murowałam wczoraj 4 okienne dziury i powiem wam wyszło równo i całkiem Ok. Zdjęć nie ma bo i po co. Moje dziecko mi wiernie towarzyszyło i efekty dzisiaj są w postaci kaszlu i gorączki. Syrop z cebuli nie pomaga, chyba coś grubszego się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 16.01.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Mam dylemat czy w niektórych pokojach zrobić zamiast tynku płyty gipsowo kartonowe . Wyjdzie taniej to jedyny argument. Podpowiedzcie. Tynki dała bym w salonie i kuchni oraz łazienkach, a reszta GKhttp://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0111/123c6cf.jpg' alt='123c6cf.jpg'>Naturalnie zastrzegam to nie moje zdjęcia ale pomoc merytoryczna w podjęciu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 16.01.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Wiem, że domy szkieletowe tylko w ten sposób są wykończone i myślę że źle nie jest, poza tym sama z niewielką pomocą czynnika męskiego mogę ten etap zrealizować, no a tynki to już grubsza sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kali.a81 04.02.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witajcie dziewczyny! Po przeczytaniu prawie wszystkich postów nabrałam więcej wiary na temat budowy domu... Jestem samotną matką, wychowuję wspaniałego synka i mieszkam u rodziców,ale bardzo marzy mi się własny mały kąt gdyż w domu jest ciasno Zastanawiam się poważnie nad budową niewielkiego domku tak ok 100 m2. Działkę bym dostała właśnie od rodziców,kasę na stan surowy już mam ale no właśnie ale.....czy dam radę sama to ogarnąć i zorganizować. Nie mam orientacji w budownictwie więc trochę mnie to przeraża. Wiem że mogę liczyć na pomoc rodziców i braci,ale zawsze jest ta niepewność czy się wszystko uda. Niby jak się ma kasę to wszystko się da załatwić... Czytając wasze posty i wypowiedzi,oglądając zdjęcia nabrałam więcej pewności że to plan do zrealizowania nawet przez samotną kobietę z dzieckiem. Prosiła bym o jakieś drobne rady jak się za to zabrać by nie zwariować......:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 04.02.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 kali.a81, dasz radę! Ja też nie miałam o budowaniu pojęcia, a dom wybudowałam. Mąż bywał zrobić sobie zdjęcie z murami raz na dwa tygodnie. Jasne, że popełnia się błędy, ale efekt końcowy wart jest tego wysiłku. azalka76, bardzo fajny domek. Mocno Ci kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 09.02.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 kali.a81- głowa do góry. Udać się uda pytanie tylko KIEDY a może za jaki czas? U mnie też nie wygląda kolorowo, ale jakoś się staram. Butów ZERO, ciuchów ZERO bo na działówki zbieram... tylko za podróżami bardzo tęsknie:( i niestety odkładam je w szufladkę na potem. Są teraz inne priorytety.Darcy dziękuję za odwiedziny ja również bywam u Ciebie tylko taka jakaś "przyczajona" odwagi mi brak:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka76 09.02.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Pogoda wskazuje na wiosnę i miałam plany budowlane a tu lipa znów śnieg. Okien to ja chyba za szybko nie wstawię. Stoją grzecznie oparte o ściany w magazynie brata i czekają na lepsze jutro. Postawiłam sobie taki oto warunek-założenie na ten rok , mianowicie ZAMIESZKAĆ w domku azaliowym. Dobre sobie ale zobaczymy. Trzymajcie kciuki za mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kali.a81 10.02.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 azalka76- plany mam i chciała bym je zrealizować, narazie zima więc nie myślę kiedy zacznę budowę.... powoli orientuje się jak załatwić papierkową robotę, no i oczywiście zastanawiam się czy kasy mi starczy choć na stan surowy zamknięty. Widzę że ty już ten etap masz prawie za sobą, więc czy mogła byś określić jakie koszta już poniosłaś?Dziękuje też za słowa otuchy, bo na pewno się przydadzą i zmotywują do działania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.02.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Tynki gk są fajne, ja mam wszędzie i nie narzekam. Masz murowany dom, więc jesteś w innej sytuacji, ale nie zmienia to faktu, że gk = równiuśko, czyściutko, szybko, sucho itd. itp., ja sobie chwalę, innych bym nie robiła - nawet nie ze względu na cenę tylko obawę, że ktoś mi te tynki spieprzy. Powodzenia! Zimą się nie przejmuj, wszystko stoi , na pewno dasz radę zanim córkę poślesz do szkoły. Najważniejsze, że pokazujesz że DA SIĘ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 10.02.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 azalka76 - ależ dzielna kobitka z Ciebie. podziwiam i trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej zamieszkały w Waszym domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts