Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kobieta buduje dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Jutro planujemy wstępną przeprowadzkę. Przewozimy resztę sypialni , meble z pokoju Oliwki, łazienkowe graty. Można powiedzieć ,że mieszkać już możemy. Przyznam szczerze, że osobiście nie czuję tego" podekscytowania" o jakim piszą formułowicze. Może dlatego, że bywam tam codziennie i większość wykończeniówki robię ja i mój tata( nieoceniony). Jestem po prostu zmęczona. Z miesięcznym maluchem przy piersi to dość trudne zadanie. ;)

Kilka zdjęć na przyszłe wspominanie.

I sypialnia. Ona najbardziej pastelowa jest ze wszystkich pokoi, tylko na zdjęciach jakieś koszmarne kolory wychodzą. Meble stare, zmieniają już trzeci adres, ale przyznam szczerze że kocham je miłością niezmienną. Pomimo iż pojawiła się możliwość ich zmiany w związku z przeprowadzką, ja nadal je ze sobą wlokę. http://i1.fmix.pl/fmi685/e833b982000bde9b5049b8b3/zdjecie.jpg[/url]

Obecnie w domu panuje nieziemski bałagan w związku z przeprowadzką. Nie zawsze mam możliwość sprzątnąć na bieżąco - przy 1,5 miesięcznym dziecku to dość trudne, ale z odsieczą przychodzi mi matula. W ogóle dzięki pomocy nieocenionej moich kochanych rodziców mam to co mam- nasz własny DOM. Kasa moja, pomoc ich i jakoś się udało.:hug:

• 2 weeks później...
W wekkend mieliśmy przeprowadzkę. Koszmar." Miliony "rzeczy i kartonów zawaliło salon. Nie wiem jak się z tym uporam. Co prawda Julek jest kochanym dzieckiem- spokojnie mi towarzyszy w rozpakowywaniu, ale efektów nie widać. Ciągle mam wrażenie że kartonów przybywa zamiast ubywa. Mam nadzieję że do Świąt Bożego Narodzenia się rozpakuję:D

• 5 weeks później...
Prawie miesiąc mija od przewiezienia strategicznych gratów ze starego mieszkania. Mieszka się dobrze, miło i ciepło. Dla mamy 3 miesięcznego maluszka to również ogromne ułatwienie- ogród. Julek przesypia kilka godzin na powietrzu, co było niemożliwe mieszkając w centrum Łodzi. W domu panuje ogromny harmider , wszędzie kartony z nierozpakowanymi jeszcze rzeczami. Jak się nieco ogarnę to wrzucę kilka fotek. ;)

• 2 weeks później...