siwyra 22.01.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 a może -ubite podłoże-chudziak-dysperbit (nie maw nim rozpuszczalników)-styropian-folia-wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychlis 22.01.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 czy folię budowlaną daję w kolejności: 1. chudy beton 2. folia 3. styropian 4. wylewka Czy inaczej ? Mój projekt z Archonu zakłada taką podłogę na gruncie: 1) podsypka żwirowo-piaskowa 20 cm; 2) chudy beton 10 cm 3) 2 x papa termozgrzewalna 4) styropian EPS 100 10 cm 5) wylewka cementowa 5 cm zbrojona siatką z prętów fi3 mm co 10cm 6) panele, czy co tam kto lubi I powyższych wytycznych będę się trzymał, z wyjątkiem pkt. 3, gdzie zamiast 2 warstw papy termozgrzewalnej będę dawał jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychlis 22.01.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 teraz to ja wiem, że nic nie wiem. Proszę napiszcie jaka to ma być kolejność. I czy faktycznie lepsza jest izolacja z folii, czy może papa i lepik (tak mi doradza majster) a ja już głupieję.... ja nie dawałbym żadnych lepików, a na pewno nie do środka, z tego co wiem nie wolno ich stosować wewnątrz pomieszczeń, jeśli papa to tylko termozgrzewalna (kupujesz palnik za 100zł + butla z propan butanem i jedziesz z tą papą, tzn. zgrzewasz ją), a folii to wogóle bym nie dawał, ale to jest tylko moje zdanie, ale tak jak wspomniałem w poprzednim poście mój projekt żadnej folii nie przewiduje, a zakładam, że projektant, który odrzucił folię i nie bał się kładzenia styropianu bezpośrednio na papie dysponuje wystarczającą wiedzą w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 23.01.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 a powiedzcie mi po co jest folia na styropianie przed wylewka??? czy jest konieczna? czytalam ze nie daje sie folii tylko jakis specjalny podklad pod wylewke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.01.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 a to po to, jak zdążyłem przeczytać w tym lub innym wątku - "żeby się ślizgało" a powiedzcie mi po co jest folia na styropianie przed wylewka??? czy jest konieczna? czytalam ze nie daje sie folii tylko jakis specjalny podklad pod wylewke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 10.11.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 a zakładam, że projektant, który odrzucił folię i nie bał się kładzenia styropianu bezpośrednio na papie dysponuje wystarczającą wiedzą w temacie NIE DYSPONUJE! kolejność najlogiczniejsza (według mnie i mojego kierbuda) to: =chudziak =dysperbit =gruba folia =styropian =folia (żeby beton z wylewki nie wlewał się pomiędzy płyty styropianu) =wylewka końcowa (w nieogrzewanym garażu mam bez styropianu, czyli folia na zagęszczony piach i wylewka+kafelki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts