Gość 20.02.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam!W moim projekcie (dom z użytkowym poddaszem) mam krokwie o wymiarach 8:16. Architekt proponuje ocieplenie wełną 20 cm+pustka wentylacyjna 2 cm. Aby to osiągnąć muszę wykonać podbitkę 5:6 cm. Czy nie lepiej, abym kupiła krokwie 8:22 cm i wówczas nie trzeba by było wykonywać podbitki???Może ktoś mnie oświeci w tej kwestiiAsia1. Przesyłam pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 20.02.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Nie lepiej, wielokrotnie się to przewijało na forum, że najlepiej ocieplić między krokwiami taką grubością jaka się zmieści. Następnie nabić na to łaty poprzecznie o grubości jaka brakuje do conajmniej 20cm ocieplenia i położyć kolejną warstwę wełny miedzy nimi. Takie ocieplenie najlepiej likwiduje mostki i jest najszczelniejsze. Oczywiście twój pomysł jest też prawidłowy (pod warunkiem zgrania tego z resztą konstrukcji dachu i nośnością ścian), ale ciutkę gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariowu 20.02.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Prawda w 100%Szpulka ma racje , jest to najroasądniejsze rozwiązaniePolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Dzięki za rady. Zrobię tak jak piszecie. Asia-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.02.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam,W projekcie mialem krokwie 18x8, zwiekszylem do 20x8. Pomiedzy krokwiami dam 18 cm welny (zostanie 2 cm na pustke), na krokwie dam stelaz metalowy pod plyty GK i pomiedzy ten stelaz wloze 5 cm welny. W sumie grubosc welna 23, warstwy welny ukladane prostopadle do siebie.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts