Whisper 01.04.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Panowie, Ale jesli mam do ocieplenia strop na nieuzytkowym poddaszu, a od dolu bezie gips-karton albo boazeria, to chyba nie musze sie obawiac pylenia? Konkretnie, czy ktos zastosowal taka welne granulowana do ocieplenia stropu drewnianego Pozdrawiam emil Pylenia trzebaby sie bac jak by byly szpary. Nie ma co przesadzac. A jak trzeba by było zdjąć kawałek sufitu, to... Łojezusicku Tylko po co zdejmować kawałek sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 01.04.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 To nie żaden problem, po prostu bierzesz łopatę i odgarniasz, potem nagarniasz ekofiber z powrotem i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
startom 05.05.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Czy ktoś może się orientuje jakie teraz są ceny na wykonanie ocieplenia z ekofibru.startom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 05.05.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Witam w gronie zainteresowanych, przewijają się przez powyższe wypowiedzi dwie ważne sprawy jeśli chodzi o porównanie ekofiber - wełna: 1. stosując ekofiber nie musimy stosować paroizolacji. 2. ... nie musimy go wentylować. czy ktoś może potwierdzić to "autorytatywnie" albo wskazać źródło tych informacji? Jeśli dobrze zrozumiałem Wasze wypowiedzi i jest to prawda to jest to poważny argument "za" ekofibrem. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 13.03.2006 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 czy ktoś ma ekofiber w ścianie z silikatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 13.03.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A ja mam pytanko do wszystkich co chwala ten material mi tez osobiscie sie on podoba, ale czy on z biegiem czasu nie zacznie sie zbijac i nie bedzie tak ze powstana puste przestrzenie? A co sie stanie jesli po kilkunastu latach u tych co zamiast pelego deskowania maja folie na dachu? Taka folia z biegiem czasu moze poprostu sie rozerwac ze starosci i ocieplenie poprostu zacznie nam znikac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 13.03.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 moim zdaniem wady1. jak zawilgnie to zgnije2. kieszenie powietrzne - nie wierzę że pod ciśnieniem szczelnie wypełnią każdą szczelinę w murze 3W3. jak folia w dach z dachówek zniszczy się to ekofiber wyleci na zewnątrz pod wpływem wiatru ponawiam pytanie czy ktoś ma ekofiber w murze 3W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.03.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Nie wiem czy zgnije. Producent zachwala, że produkty (nie wiem czy ekofiber bo się go na stronie nie mogę doszukać) są impragnowane i nasączane środkami hydrofobizującymi. Strona producenta to obecnie http://www.steico.com (strona ma wersję polską) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 13.03.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 ale czy ktoś chce dać ekofiber do ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 13.03.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Kto z was zastosował ekofiber do ocieplenia poddasza nieuzytkowegoJ Jakiej grubości warstwę wysypaliście, jeżeli można prosić to kilka słów na temat kosztów. Dostałam ofertę na 120 zł za m3.... wszystko o ekofibrze jest na tej stronie http://www.ugolik.pl/ najlepiej zadzwonić i popytac fachowca - jest z centralnej Polski, ale może zna wykonawców z innych regionów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 13.03.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Mam ekofiber polozony na stropie pod pelnym deskowaniem w plaszczyznie poziomej i w skosach o kacie ok. 40 stopni. Zastosowalem ten material o wiekszej gestosci i ukladany, nie stosowalem wdmuchiwania. Do scian pionowych dalem po prostu welne mineralna w plytach ktora wydala mi sie pewniejsza. Sam producent wspomina o mozliwosci po pewnym czasie osiadania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 13.03.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 ALE REKLAMOWAĆ TO MOŻNA W NIESKOŃCZONOŚĆ A FORUM JEST OD WYMIANY DOŚWIADCZEŃJA JESTEM SCEPTYCZNY DO ZASTOSOWANIA EKOFIBRUna pewno pod ciężarem opadnie w ścianie o wysokości 8mmyślę z niej zrezygnować choć mój wymóg to 30 cm ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 14.03.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ryszardzie - a czy stwierdziłeś że opadł ci ekofiber?jak długo go masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 14.03.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Mam go przeszlo rok. Na pewno troche opadl, ale nie mam mozliwosci niestety zajrzec do niego. Jak pisalem dalem go nie za bardzo rozdmuchanego czyli mial wieksza gestosc i go troche upychalem uwzgledniajac ze troche osiadzie. I nie stosowalem do izolacji pionowych. Izolacja cieplna sufitu jest nadal b. dobra, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 14.03.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 czy więc jestem jedyny który chce dać ekofiber do pionowych przegród? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 14.03.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Na pionowe sciany jest metoda natryskowa ktora "przykleja" ekofiber do sciany. Wiem, nie mozna jej zastosowac w przestrzenie juz zamkniete, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 14.03.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 słyszałem o matodzie natryskowej - obawiam się jednak opadania materiału z czasemdlatego szukam użytkowników którzy sprawdzili temat pionowej izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 23.11.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Odgrzebuje temat: macie jakies nowe spostrzeżenia nt ekofibru? szczególnie chodzi mi o spostrzeżenia o izolacyjność i czy sie nie potworzyły mostki cieplne związane z możliwym (?) osiadaniem....A tak przy okazji: w okolicach Lublina ktoś wykonuje izolacje ścian ekofibrem?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 23.11.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 u mnie nadal jest wszystko OK, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 02.04.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 witam ! myślę intensywnie o zastosowaniu ekofibru w ociepleniu dachu - czy oprócz Ryszarda1 ktos ma jeszcze jakieś dłuższe doświadczenia z tym materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts