Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ekofiber

Gość lulka

Recommended Posts

Panowie,

Ale jesli mam do ocieplenia strop na nieuzytkowym poddaszu, a od dolu bezie gips-karton albo boazeria, to chyba nie musze sie obawiac pylenia?

Konkretnie, czy ktos zastosowal taka welne granulowana do ocieplenia stropu drewnianego

Pozdrawiam

emil

Pylenia trzebaby sie bac jak by byly szpary.

Nie ma co przesadzac.

A jak trzeba by było zdjąć kawałek sufitu, to... Łojezusicku :o

Tylko po co zdejmować kawałek sufitu? :-?

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witam w gronie zainteresowanych,

przewijają się przez powyższe wypowiedzi dwie ważne sprawy jeśli chodzi o porównanie ekofiber - wełna:

1. stosując ekofiber nie musimy stosować paroizolacji.

2. ... nie musimy go wentylować.

czy ktoś może potwierdzić to "autorytatywnie" :D albo wskazać źródło tych informacji?

Jeśli dobrze zrozumiałem Wasze wypowiedzi i jest to prawda to jest to poważny argument "za" ekofibrem.

pozdrawiam,

• 10 months później...
A ja mam pytanko do wszystkich co chwala ten material mi tez osobiscie sie on podoba, ale czy on z biegiem czasu nie zacznie sie zbijac i nie bedzie tak ze powstana puste przestrzenie? A co sie stanie jesli po kilkunastu latach u tych co zamiast pelego deskowania maja folie na dachu? Taka folia z biegiem czasu moze poprostu sie rozerwac ze starosci i ocieplenie poprostu zacznie nam znikac.

moim zdaniem wady

1. jak zawilgnie to zgnije

2. kieszenie powietrzne - nie wierzę że pod ciśnieniem szczelnie wypełnią każdą szczelinę w murze 3W

3. jak folia w dach z dachówek zniszczy się to ekofiber wyleci na zewnątrz pod wpływem wiatru

ponawiam pytanie czy ktoś ma ekofiber w murze 3W?

Kto z was zastosował ekofiber do ocieplenia poddasza nieuzytkowegoJ Jakiej grubości warstwę wysypaliście, jeżeli można prosić to kilka słów na temat kosztów. Dostałam ofertę na 120 zł za m3....

wszystko o ekofibrze jest na tej stronie http://www.ugolik.pl/

najlepiej zadzwonić i popytac fachowca - jest z centralnej Polski, ale może zna wykonawców z innych regionów.

Pozdrawiam.

Mam ekofiber polozony na stropie pod pelnym deskowaniem w plaszczyznie poziomej i w skosach o kacie ok. 40 stopni. Zastosowalem ten material o wiekszej gestosci i ukladany, nie stosowalem wdmuchiwania. Do scian pionowych dalem po prostu welne mineralna w plytach ktora wydala mi sie pewniejsza. Sam producent wspomina o mozliwosci po pewnym czasie osiadania,

Mam go przeszlo rok. Na pewno troche opadl, ale nie mam mozliwosci niestety zajrzec do niego. Jak pisalem dalem go nie za bardzo rozdmuchanego czyli mial wieksza gestosc i go troche upychalem uwzgledniajac ze troche osiadzie. I nie stosowalem do izolacji pionowych. Izolacja cieplna sufitu jest nadal b. dobra,

• 8 months później...
  • 4 months później...