eniu 14.02.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Cicho, bo wszystko spaprasz! ....i pójdziesz rowy z Liwkiem kopać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 14.02.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 ....i pójdziesz rowy z Liwkiem kopać.... taaa:) Tobie to ino "rowy" "wyczystki" i "wymiatanie" kuminow we glowie:p na zagle to bym sie wybral ze checia:) moze Liwko zaprosi jak bedzie jezioro mial przy chalupie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2011 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 taaa:) na zagle to bym sie wybral ze checia:) moze Liwko zaprosi jak bedzie jezioro mial przy chalupie:) Nie mam. Było, znikło. Magia jaka czy cuś. Kumpel zmajstrował sobie pojazd lodowy na płozach a z tyłu silnik od motolotni. Pierwsze testy wypadły nieźle. Może się załapie na przejażdżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 14.02.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 dobrze ze mrozno, sobie kapoka zapodaj gdyby lod zmieknyl:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.02.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Pierwsze testy wypadły nieźle ....zniknął razem z jeziorem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2011 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Pierniczysz wgłębia się bardziej gdzie lepiej ulokować kolektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.02.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Pierniczysz wgłębia się bardziej gdzie lepiej ulokować kolektor. No no , coś w tym może być ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.03.2011 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 No no , coś w tym może być ..... sie nic nie dzieje................rolmalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.03.2011 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 sie nic nie dzieje................rolmalnie. eniu..........nie wiem jak ty ale ja tego pompiarza nie lubie..........Siakiś on taki dziwak...niby wszystko ma a nie ma tak na prawdę nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 12.03.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 eniu..........nie wiem jak ty ale ja tego pompiarza nie lubie..........Siakiś on taki dziwak...niby wszystko ma a nie ma tak na prawdę nic. Za to go właśnie lubię . Jest gdzie odskoczyć od wszystkowiedzących... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek100 21.03.2011 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam, jestem tutaj pierwszy raz , czy jest ktos w stanie podac mi cene budowy domu od podstaw az do stamu pod klucz.Oczywiscie bez mebli . Dom bedzie 1 poziomowy 200 m2 , moze z malym poddaszem. materialy dosc dobrej jakosci.Dzialke juz mam, co prawda woda i prad nie sa jeszcze podlaczone. okolice budowy 30 km od wroclawia. Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 21.03.2011 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 oczywiścieco do złotówki nie powiem, ale te 600 tyś trzeba mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawgar 21.03.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam, jestem tutaj pierwszy raz , czy jest ktos w stanie podac mi cene budowy domu od podstaw az do stamu pod klucz. Oczywiscie bez mebli . No oczywiście, że bez mebli, jakby inaczej, niemniej biorąc pod uwagę tytuł wątku, myślę, że to jednak może nie być najlepsze miejsce na szukanie wskazówek. Ale spróbuję: woda ok 500-2000zł w zależności od gminy prąd, 8-24kWh 1200-3600zł w zależności od zapotrzebowania na moc. projekt: gotowy 1500zł-15000, w zależności czy projekt gotowy czy indywidualny . fundalent 5000-78000 w zależności czy fundament tradycyjny robiony samemu czy płyta fundamentowa np: Legalett Ściany kanadyjaczyk od 100 000 do 350 000 w zależności od ocieplenia i technologii. Instalacja wodna 2000-7000 w zależnoiści od złożoności instalacja elektryczna 0d 3000-18000 tyś Szambo/ kanalizacja 3000-20000 Rekuperacja 12000-20000 Kominek 3000-15000 podłogi od 2000 do 25000 PODSUMOWUJĄC: możesz zbudować dom za od 150 000 do 553 600zł Niemniej o ile ta dolna granica jest raczej postrzegana w kategorii bajek i pobożnych życzeń osób które jeszcze nie zaczeły bydować i myślą, że za tą cenę można coś postawić, o tyle górna granica 553 600 nie ma żadnych ograniczeń i można ją dowolnie podnosić do góry bez znaczących efektów na budowie.. Pozdrawiam Gdybym miał coś dopowiedziec to służę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek100 21.03.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dziekuje za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek100 21.03.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dzieki za pomoc, teraz mam jakiekolwiek rozeznanie ile powinnam przeznaczyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawgar 22.03.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Dzieki za pomoc, teraz mam jakiekolwiek rozeznanie ile powinnam przeznaczyc:) Buniek, traktuj moją wypowiedź tutaj z lekkim przymrużeniem oka Tak realnie to życzę Ci jak najlepiej. Powodzenia. Musisz wypracować swoją własną drogę i rozwiązania. Ja postawiłem Kanadyjczyka. Robiąc kosztorys zakładałem, że na całość mi 150 000-200 000 tyś wystarczy. Abstrahując od wszystkiego czy się da za to wybudować czy się nie da za to wybudować dla mnie takie pieniądze są ASTRONOMICZNIE WIELKIE. No i w kontakcie z szarą rzeczywistością, okazało się, że moje Astonomiczne pieniądze nie wystarczą na wszytko i trzeba tą zwiększyć budżet wydatkowy. Możesz zbudować cienkie ściany ale później będziesz płacił dużo za ogrzewanie, możesz dać bardzo grube ściany i zrobić dom niesamowicie ciepły "pasywny". Problem jest taki, że dom "pasywny" jest prawie 2x droższy a przez to za cenę pasywnego możesz wybudować dwa inne domy lub przekładając to na język rat kredytu, dom pasywny podnosi ci ratę kredytu o wartość jaką nigdy nie wydasz na ogrzewanie. Dodatkowo jak zastosujesz pompę ciepła, podłogówkę, płytę fundamentową, rekuperator i inne ciekawostki koszty ogrzewania ci spadają. Sam znajdź swoją drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.04.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 fajne forum ale niestety czas do domu zajrze tu jutro i podziele sie swoimi uwagami nt. starych wyżeraczy a raczej właścicieli dizajnowskich domków miało być jutro , a wyszło futro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ciiiichoooo, może jeszcze śpi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.04.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 marudny ten u góry jakiś.PC mu sie może spaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 12.04.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 To ja coś powiempłyta fundamentowa -ile projektantów i firm wykonujących tyle sposobów jej wykonania .Sporo podzielonych zdań co do jej posadowienia,przemarzań,wilgoci itp.Co z tego wszystkiego okaże się właściwe za 50lat?WM z reku -miały być duże oszczędności pozostał komfort -pieprzenie -wille po parę melonów stoją i nikt na brak komfortu nie narzeka,latem się otwiera okienka -wiatru szum , ptaków śpiew -poezja,a na komary są inne sposoby niż WM.Ale jest nowy produkt-są ci co robią,serwisują,sprzedają,montują-łańcuszek Antoniego zarabia-jest fajnie.Pompa ciepła,może se założe - nie ma gazu ,nie chcę węgla ani prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts