Liwko 13.04.2011 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 tomek131, jak dobrze pomyślisz to wentylacja mechaniczna z rekuperatorem wyjdzie w podobnych pieniądzach co grawitacyjna, no może ciut większych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.04.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 No to i ja trochę po marudzę .Właśnie się dowiedziałem na jednym z wątków kominkowych ,że budynek , jego ściany to żadnej masy akumulacyjnej nie mają . Jeden kominkowy autorytet drugiemu to wyłożył i koniec dyskusji . Nie wiem czy jest sens dalej pisać, bo wymiękam na starość... Po prostu nie mam argumentów na takie dictum...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.04.2011 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Pierdu, pierdu, nawet ty eniu masz masę akumulacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.04.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Pierdu, pierdu, nawet ty eniu masz masę akumulacyjną 114 kilo żywej wagi . Tylko akumuluje chyba niekoniecznie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.04.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 114 kilo żywej wagi . Tylko akumuluje chyba niekoniecznie ciepło Jak to nie ciepło, a co się w kaloriach podaje :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 14.08.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Co tak zamilkli, a? Wiosna przyszła, potem lato, pewnie w plenerach siedzą, trawkę koszą, piwko na tarasie piją, od komarów się opędzają i napisać choć paru słów czasu nie mają? A zobowiązali się pyskować, niech słowa dotrzymają!PS. Mam mieć gaz (kocioł do co i cwu), kominek (bez DGP, lubię palić w kominku a dodatkowo to nasze zabezpieczenie na wypadek braków prądu), planuję WM z reku bez GWC, nad solarami się zastanawiam.Kij w mrowisko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 27.08.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 eeee tam kij najwyżej te solary są be - ale to tak oczywiste, że nikomu nie chce się nawet językiem ruszyć siądź se w parku z colą i przemyśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.08.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 eeee tam kij najwyżej te solary są be - ale to tak oczywiste, że nikomu nie chce się nawet językiem ruszyć siądź se w parku z colą i przemyśl Z Kolą , ale przy piwku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 30.08.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Z Kolą , ale przy piwku ... Żeby to przy jednym. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dzisiaj dostałem w prezencie oryginalnego Mamrota:D Zajął centralne miejsce w salonie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.08.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dzisiaj dostałem w prezencie oryginalnego Mamrota:D Zajął centralne miejsce w salonie:) Oczywiście zawartość cichcem podmieniłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.08.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Oczywiście zawartość cichcem podmieniłeś W podzięce za Mamrota za 6zł, tak ugościłem kolegę, że wylazł ode mnie o szóstej rano:lol2: Ps. Mamrot nie tknięty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 31.08.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Tylko nie pijta na budowie! Grozi wypadkiem. Apropo wypadków, może to znacie: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.09.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Tylko nie pijta na budowie! Grozi wypadkiem. Apropo wypadków, może to znacie: Pzdr. Stare, ale baaardzo dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 01.09.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Stare, ale baaardzo dobre:) To tak jak wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 05.01.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam,mam pytanie odnośnie roli kierownika budowy. Czy odpowiada on tylko na czas budowy od fundamentu po dach , czy również musi odebrać instalacje wewnętrzne? Jak wyglądało to u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 05.01.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam, mam pytanie odnośnie roli kierownika budowy. Czy odpowiada on tylko na czas budowy od fundamentu po dach , czy również musi odebrać instalacje wewnętrzne? Jak wyglądało to u was? Kierownik budowy odpowiada za wszystko od początku do samego końca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 05.01.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Kierownik budowy odpowiada za wszystko od początku do samego końca ! zgadza się i dodatkowo do instalacji wod-kan i co i elektrycznej trzeba mieć kierowników z odpowiednimi uprawnieniami i opłaconą IIB którzy sprawdzą instalacje i podpiszą protokóły z wykonania i sprawdzenia ! (właśnie skończyłem "zabawe z papierami" przy zgłoszeniu budowy i otrzymaniu pozwolenia na użytkowanie) - a za całość odpowiada kierownik budowy i...inwestor ponieważ on powołuje kierownika no i jest właścicielem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.01.2012 03:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Kozen, Gegus37 dziękuje za informację teraz juz wiem, że nasz Kierownik mówił prawdę A co za tym idzie ( za ta prawda ) ...... skoro tak uswiadamia Inwestora jakaz to jego wazna rola na budowie jest ...... pamietaj , ze za wpadki budowlane tez On odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 07.01.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 A co za tym idzie ( za ta prawda ) ...... skoro tak uswiadamia Inwestora jakaz to jego wazna rola na budowie jest ...... pamietaj , ze za wpadki budowlane tez On odpowiada Odpowiada za wpadki ale i za wypadki !!! Ogólnie mówiąc idzie siedzieć i dostaje po d...pie za wszystko co się przydarzy złego czego nie życzę nikomu. Ale jeśli chodzi o wcześniejszą wypowiedź co do odbioru instalacji to wystarczy, że posiada uprawnienia budowlane bez ograniczeń do kierowania robotami budowlanymi bo przynależność do izby budowlanej jest w ogóle warunkiem koniecznym do pełnienia obowiązków kierownika budowy. Wystarczy jeden kierownik z uprawnieniami o jakich piszę i nie potrzeba dodatkowych osób do prowadzenia i podbijania dziennika ale oczywiste jest że osoby wykonujące instalacje muszą posiadać odpowiednie uprawnienia co jest udokumentowane wpisem do dziennika. Tak jak pisano wcześniej protokoły z wykonania instalacji są podbijane zazwyczaj przed osoby wykonujące te prace i posiadające stosowne uprawnienia. Reasumując dobry kierownik to taki który pilnuje tego co się dzieje na budowie i dba również o porządek i bezpieczeństwo a tego bardzo brakuje naszym kierownikom. Stawki są za ilość wizyt odpowiedzialność ogromna a kasa mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts