Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogólnoforumowa pyskówka na tematy związane z domem - przyłączysz się?

Liwko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 699
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, bardzo proszę o pomoc gdyż mam pewien problem. Ekipa wykonująca mi tynki w domu i garażu pomyliła się i zamiast cementowo-wapiennych w garażu dała gipsowy. Oni proponują że teraz przykleją na to siatkę i pokryją cementowym. Czy to jest dobre rozwiązanie? Czy nie lepiej to skuć i zrobić od nowa?

Proszę doradźcie bo ja już zgłupiałam.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam, bardzo proszę o pomoc gdyż mam pewien problem. Ekipa wykonująca mi tynki w domu i garażu pomyliła się i zamiast cementowo-wapiennych w garażu dała gipsowy. Oni proponują że teraz przykleją na to siatkę i pokryją cementowym. Czy to jest dobre rozwiązanie? Czy nie lepiej to skuć i zrobić od nowa?

Proszę doradźcie bo ja już zgłupiałam.

Pozdrawiam

A oświeć mnie proszę dlaczego gipsowy jest zły ???

• 3 weeks później...

Troszkę na inny temat coś o ekologi:

Emisja roczna dwutlenku węgla z rozpadu materiału organicznego w lasach i obszarach trawiastych wynosi 220 miliardów ton[2]. Emisje w wyniku działalności człowieka wynoszą 27 miliardów ton na rok. Wulkany emitują rocznie 130-230 milionów ton atmosferycznego CO2[3].

Źródło http://pl.wikipedia.org/wiki/Obieg_w%C4%99gla_w_przyrodzie Zastanawia mnie czy wprowadzą kiedykolwiek podatek od gnijących liści:sick:

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam.

Postanowiłem reanimować mój niegdyś ulubiony wątek.

Panowie i Panie. Co z tymi cenami nieruchomości? Działki się nie sprzedają, mieszkania stoją i czekają na kolejne obniżki a ceny materiałów budowlanych jakoś nie chcą spaść. Kiepski moment, żeby sprzedawać nieruchomości i rozpoczynać budowę. Nieprawdaż?

Pzdr.

Witam.

Panowie i Panie. Co z tymi cenami nieruchomości? Działki się nie sprzedają, mieszkania stoją i czekają na kolejne obniżki a ceny materiałów budowlanych jakoś nie chcą spaść. Kiepski moment, żeby sprzedawać nieruchomości i rozpoczynać budowę. Nieprawdaż?

Pzdr.

Ceny są zbyt mocno zawyżone. Ludzie ubożeją. i taka zapaść. Ceny materiałów budowlanych przez to nie spadną. Ponieważ one są ustalane regulacjami i koncesjami. Takimi jak limity kopalniane, i opłaty z tym związane. Lub np ceny energii do ich wytworzenia. Najdroższy mamy gaz możemy się tym chwalić jak Szlachta 8)

• 2 weeks później...
Witam.

Pzdr.

Co Ty gadasz.