Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogólnoforumowa pyskówka na tematy związane z domem - przyłączysz się?

Liwko

Recommended Posts

Teoretycznie ceny niektórych rzeczy (gaz, ewentualnie benzyna) mogą nieco spaść, ale przecież jest coś takiego jak inflacja. Starczy, że coś się sypnie, a obniżek tych nawet nie poczujemy.

Inflacja ukryty podatek spowodowany nadwyżką emisji pieniądza lub innym regulacjami. Ciekaw jestem co by było gdyby nagle wszyscy oddali swoje długi i chcieli je wypłacić :p

• Odpowiedzi 699
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Postanowiłem reanimować mój niegdyś ulubiony wątek.

Panowie i Panie. Co z tymi cenami nieruchomości? Działki się nie sprzedają, mieszkania stoją i czekają na kolejne obniżki a ceny materiałów budowlanych jakoś nie chcą spaść. Kiepski moment, żeby sprzedawać nieruchomości i rozpoczynać budowę. Nieprawdaż?

Pzdr.

mieszkania stoją, bo jak mam kupić dwupokojowe w moim mieście za taką sama lub podobna cenę do tej za jaką moja kuzynka zbudowała sobie dom w innym województwie to mnie aż serce zaczyna boleć, niestety w tym roku będe musiała już konkretnie się na coś zdecydować...domu nie wybuduję, bo to na tą chwilę absurd, jedyne co mi pozostaje to mieszkanie, modle się o spadek cen i duże możliwości negocjacji ceny

• 4 weeks później...
9 LAT TEMU PALIWO BYŁO TAŃSZE O 50% to się nazywa inflacja lub jak ktoś chce prawidłową nazwę podatek inflacyjny poprzez regulowanie gospodarki i emisję pieniądza. A ceny gruntów podskoczyły w 2007 roku drastycznie dzięki emisji pieniądza pod nazwą kredyty hipoteczne. Każdy kto wpłaca na swoje konto 1 tyś zł to ten bank może na podstawie tego pożyczyć komuś 7 tyś zł. I tak 80 % pieniędzy w obiegu jest tylko w zapisie elektronicznym. Śmiać mi się chce jaka nagonka była na Amber Gold że udało się tylko odzyskać 30% wkładu. hehe a w każdym banku bank gwarantuje 7 % wkładu i to jest ok. Oczywiście bank nie ma odpowiedzialności gdy ktoś mu powierza swoje oszczędności. No bo widział ktoś kiedyś by bank dał mu coś w zastaw jak wpłacamy na lokatę....