jar.os 17.11.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 i jeb.....ać ekologię a w szczególności ekologów , przez tę pier.......ną hołotę rozbierają mi obwodnicę a jak rozbiorą to wszystko co zostało zbudowane do tej pory to ludziska sami naje....bią szlaki w te miejsce - szlaka dobra rzecz , mam usypaną drogę na moim osiedlu , mamy z sąsiadami z innych domów przynajmniej dojazd do siebie - chwała burmistrzowi że tak o nas dba , i dzięki ekologom za promowanie doliny rospudy , rzeka i jej brzegi są tak osrane przez turystów - ale ludziska muszą gdzieś srać a jeszcze przy takiej frekwencji na spływach i tej masie ludzkiej nie ma co sie dziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 17.11.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 A ja jeszcze dodam,że głupie ludziska zakłdają jakieś ogrody,sieją trawę a potem muszą ją kosić i kosić aż śmiech bierze. Wokół domu powinno być swojsko i naturalnie,chaszcze po kolana są malownicze a jak jeszcze na nich szron osiądzie to wygląda jak w bajce. I kubły na smieci to też jakaś nowoczesna fanaberia,w końcu każdy ma jakiś lasek w pobliżu a jak nie ma to zawsze można sąsiadowi podrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 17.11.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 e do lasku wozić!na kupę, polac benzynka i zjarać wszysto! przecież się spali, folia, styropian, wiadra plastikowe... to wszystko się spali!a i kiełkasę upiec by sie dało!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawgar 18.11.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 J DZ do pompy ciepła można zrobić za 6-7 tyś dla domku 130m2, kupić pompę za 10-12 tyś i śmiać się z rachunków Przesadziłeś zdeczka. Powiedz mi dlaczego jak idę do firm instalacyjnych i pytam o PC z DZ do ogrzewania domu to wyceny zaczynają się od 40 tyś. Czy wszysy ludie są głupi i się w to pakują i tylko Liwko jest mądry że się nie daje? Myślisz że ludzie dla sportu ładują się w ekogroszki, kominki z DGP, kotły kondensacyjne itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.11.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Napisałem że można zrobić za tyle bo można ale samemu. I wcale nie jest to trudne. A firma jak to firma. A z tobą mpoplaw to już jest coś nie tak. Ale rozumiem, świat idzie naprzód i śmieciuchy w odwrocie. Czy ja napisałem że we Włoszech wszędzie jest ciepło? Podałeś przykład Francji i Holandii że tam jest mało pomp. No bo jest bo niby po co. We Włoszech zapewne jest ich jeszcze mniej no bo niby po co? A może podasz przykład Cypru? Prąd do regeneracji złoża w lecie??? A ja myślę że to będzie raczej prąd do chłodnicy rekuperatora.10mb drewna? A ja myślę że około 1mKupować działkę specjalnie pod PC to mogłeś tylko ty wymyślić. Jakby kto pytał to mpoplawa ogrzewa ciepłownia miejska więc gówno wie o pompach. I co tam z tymi kiełbaskami bo apetytu narobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 18.11.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 A dom się wogóle opłaca? Może nie budować? Jasne, że się nie opłaca. Tylko barany się budują. Pomyśl i le nerwów, wakacji, zawalonych nocy masz przez budowę. O kredytach i siwych włosach z tego powodu nie wspomnę. A tak wynajmujesz mieszkanie w blokach. Wali cię to co się tam dzieje co się psuje. Przecież nie twoje. Nie musisz targać worków z ekogroszkiem, naprawiać przeciekającego dachu, i odśnieżać przed posesją o 5 rano. Wszędzie masz blisko i dojazd jest super. A jak ci się zepsuje samochód to nie jesteś w ciemnej .... Masz komunikację miejską. Ni ni hu hu cię nie obchodzi co to jest ta PC i ile kosztuje do niej sprężarka. Nie inwestujesz w dolne źódło ciepła, które na dobrą sprawę jest lodownią a nie źródłem ciepła. Koszt wynajmu jest taki sam lub niższy niż wynajęcie mieszkania, więc po co się budować? Co, że w perspektywie 150 lat ten dom spłacisz i będzie twój? I co do grobu go zabierzesz? Czy dasz swoim dieciakom a dzieci powiedzą, że takiej starej rudery i jeszcze zbudowanym na kruchym Ytongu to oni nie chcą. Tak sobie myślę, a myśl moja podważa wszystkie powyższe dyskusje na temat opłacalności. Gdyby kierować się w życiu jedynie kryterium opłacalności, człowiek do dzisiaj siedziałby na drzewie i wcinał darmowe banany. Nie martwiłby się ogrzewaniem tam gdzie rosną bananowce, nie myśląc o żadnym PC, legalecie czy nie daj Boże o jakiejś budowie. Żyłby ekologicznie bo przecież to co by zjadł, wys... by w krzakach. Gdyby skończyły się banany, wskoczyłby na inne drzewo, nie mając wielkiej konkurencji bo raczej nie mnożyłby się nagminnie jadąc ciągle na bananach. Nie było by kłótni czy forumowych pyskówek a świat byłby prosty. Reasumując. Każdy robi jak mu się podoba. Jedni wolą palić w piecu, inni pompować ciepło np z ziemi. Jedni lubią się wykłocać a inni się z tego smieją. Ile ludzi tyle racji. A czymże są nasze problemy wobec ogromu kosmosu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.11.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 To jeszcze napisz gdzie się ten kosmos kończy i co jest za nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.11.2010 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Słuchajcie, awansowaliśmy!!! Przed chwilą dostałem od redakcji "Fajny pomysł tej pyskówki. Może dodać: na tematy związane z domem? I chętnie przykleimy ten temat na górze działu.Pozdrawiamy" I właśnie to robią:D:D Pozdrawiamy Redakcję Edytowane 18 Listopada 2010 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 18.11.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Przesadziłeś zdeczka. Powiedz mi dlaczego jak idę do firm instalacyjnych i pytam o PC z DZ do ogrzewania domu to wyceny zaczynają się od 40 tyś. (...) Uważam, że Liwko podał rzeczywiste liczby. Samo urządzenie pompy ciepła można kupić już za 12-14 tyś (oczywiście są i takie za 30 tyś zł), a koszt kolektora poziomego to z mojego zestawienia zebranych wycen poziom około 2-4 tyś zł (wyceniany miałem pakiet więc cena może być trochę niższa niż liczona osobno.). Czyli przy własnym montażu można spokojnie zmieścić się w 20 tyś zł. Osobiście jednak uważam, że system CO to na tyle ważny i istotny element domu, że bałbym się robić to samodzielnie bez odpowiedniej wiedzy i doświadczenia. Hmm, chyba powieniem wpisując się w tytuł wątku dodać od siebie coś siarczystego No więc .... DO DIASKA! Edytowane 19 Listopada 2010 przez dekar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 18.11.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Hm..... O rany, ale dowaliles teraz,. Nie wiem czy sie pozbiaramy po takim "kopniaku" Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 18.11.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Tak sobie myślę, a myśl moja podważa wszystkie powyższe dyskusje na temat opłacalności. Gdyby kierować się w życiu jedynie kryterium opłacalności, człowiek do dzisiaj siedziałby na drzewie i wcinał darmowe banany. Nie martwiłby się ogrzewaniem tam gdzie rosną bananowce, nie myśląc o żadnym PC, legalecie czy nie daj Boże o jakiejś budowie. Żyłby ekologicznie bo przecież to co by zjadł, wys... by w krzakach. Gdyby skończyły się banany, wskoczyłby na inne drzewo, nie mając wielkiej konkurencji bo raczej nie mnożyłby się nagminnie jadąc ciągle na bananach. Nie było by kłótni czy forumowych pyskówek a świat byłby prosty. Reasumując. Każdy robi jak mu się podoba. Jedni wolą palić w piecu, inni pompować ciepło np z ziemi. Jedni lubią się wykłocać a inni się z tego smieją. Ile ludzi tyle racji. A czymże są nasze problemy wobec ogromu kosmosu? Niektóre "rzeczy" podlegają opłacalności I akurat system c.o. jest taką "rzeczą" podobnie jak ocieplenie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 18.11.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) No to po kolei: To jeszcze napisz gdzie się ten kosmos kończy i co jest za nim. Tylko Chuck Norris to wie. Spytaj go Ten passus mnie zafrapował, możesz rozwinąć ?? pzdr Skutki uboczne monotematycznej diety. Niektóre "rzeczy" podlegają opłacalności I akurat system c.o. jest taką "rzeczą" podobnie jak ocieplenie domu. Nie przeczę. Edytowane 18 Listopada 2010 przez TomekBudujeDomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.11.2010 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Zaraz mnie kobity rozjadą ale co tam. Tak dla rozładowania atmosfery wczorajszy dowcip Mąż mówi do żony:- skocz po piwo...Żona na to:- może jakieś magiczne słowo?Mąż:- Hokus pokus czary mary, wypierdalaj po browary ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 18.11.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 żżp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.11.2010 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 przykład Finlandii, Austrii, Niemiec, Czech, Estonii, UK, Irlandii, tobie też nie odpowiada ponieważ jasno wynika z danych że szału nie ma ? Najważniejsze że nie palą wunglem a podejrzewam że oprócz Czech (tak do tyłu jak my) są to systemy bezobsługowe. I o to panie chodzi. jeszcze raz zacytuję. Bo dom jest po to aby w nim mieszkać a nie po to aby się z nim pier... Ok. Budujemy dom bez działki na kurzej stopie. Kupujemy pompę powietrze woda za 20tyś i mamy to samo tylko nieco droższe rachunki. Zamiast zapłacić 1500zł za cały rok zapłacimy 2000. I co można? Można he, he. Jeszcze latem mogą fajnie chłodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.11.2010 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Według mpoplawa piec na wungiel to jest przyszłość ps. Nigdy nic nie miałem do tych co się już wybudowali i palą w piecach ale tych co zaczynają budowy i planują kopciuchy i tych co do tego namawiają jest mi po prostu żal. Edytowane 18 Listopada 2010 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 18.11.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 W kwestii formalnej zapytam: jego, czy jej ?? A co? Jedziesz na bananach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.11.2010 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 a masz na to jakiś mój cytat czy znowu zmyślasz ?? Jak zwykle zmyślam kolego, jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 18.11.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Odpuść Boże, nie. Zastanawiam się czy reglamentować ślubnej........... Żaden ze mnie dietetyk, może coś podpowie Ci Zbigniew100 na swoim forum o walkce z nadwagą http://forum.muratordom.pl/showthread.php?151263-Walka-z-nadwagÄ…-dziennik&p=3797787#post3797787 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salata123 18.11.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Szacun dla Tomek buduje domek !!! Na forum muratora liczą się tylko forumowicze z numerm do 300 reszta to zawodowcy !! Kończę budowę i o wiele rzeczy tu się pytałem !!! I mam 10 jako indeks nie będę dłużej pisał jak dojdę do 100 . Solary , pompy ciepła to lipa jeśli masz gaz to tym się nie przejmuj, jak nie to hgw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts