waniliowaa 14.11.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam. Jestem właśnie na etapie kładzenia podłóg. Mam do Was pytanie - czym łączycie podłogi z paneli w przejściu z pokoju na korytarz. Firma która będzie układała mi podłogi proponuje takie metalowe progi, a mnie strasznie się to nie podoba. Czy jest na to inny sposób? Może jakieś zdjęcia jak wygląda to u Was? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 19.11.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 (edytowane) waniliowaa rozumiem ze masz juz płytki na podlodze i chcesz je połaczyc z panelami. Wszystko zalezy od grubosci paneli, jesli nie będa wyzsze od plytek podlogowcyh wystarczy grubiej polozyc klej lub wylewke zrobić. WIększośc fachowców radzi łączenia na listwy bo jest to dlanich najwygodniejsze rozwiązanie. A jesli zle zrozumialem i chcesz normalnie laczyc panele z panelami to w przejsciu niedawaj rzadnych łaczeń. Niby lepiej wtedy podloga pracuje ale ja bym mimo wszytko laczen niedawał , szkoda zachodu bo i tak nic to nie zmienia, a brzydko wyglada. Edytowane 19 Listopada 2010 przez mich83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 21.11.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Zamiast metalowych możesz zastosować listwy w kolorze paneli,wtedy rozgraniczenie nie rzuca sie tak bardzo w oczy.Ja zdecydowałem się na zastosowanie tzw.płynnego korka dobranego w kolorze podłogi.W tym wypadku panele muszą być idealnie przycięte aby szczelina dyletacyjna była idealnie równa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 22.11.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 laschlo nie wolno stosować tzw. płynnego korka do łączenia podłogi pływającej a taką są panele! jak tak zrobiłeś to wkrótce będziesz miał problemy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 22.11.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 http://www.myfloor.pl/twarde-z-miekkim-w-komitywie-czyli-laczenie-posadzek,5,artykul.html tu masz artykuł o łączeniu posadzek, moim zdaniem w przypadku paneli od listwy dylatacyjnej nie uciekniesz, musi być bo musi być szczelina dylatacyjna, możesz ją sobie odpuścić, ale to zależy od powierzchni podłogi, ja też bardzo nie chciałem mieć profilu w przejściu i teraz często mi się podłoga trochę podnosi..jak masz profesjonalną ekipę to się jej słuchaj, wie co robią, na pewno nie słuchaj takich mądrości jak niektóre powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 23.11.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 No cóż u mnie jest tak prawie rok i nic sie nie dzieje,ale wrazie czego będę wyskrobywał.A tak swoja drogą "płynny korek"sprowadzałem razem z podlogami z zagranicy,i przy zakupie paneli od razu go otrzymalem wraz z instrukcją stosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts