odaro 14.11.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Poszukuje dobrej złączki, beczki do kabla koncentrycznego co możecie polecić jakąś najlepszą dostępną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doal1719506259 14.11.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) Nie wiem czy istnieją lepsze i gorsze.Beczka: http://www.cb19.pl/photo/54.jpg Szanowny panie fenix2, na pewno twój post wiele wnosi.Wierzysz w to że ta złączka jest pozłacana? Edytowane 14 Listopada 2010 przez do***al Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 14.11.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Pozłacana najlepsza. do***al nie wiem co Twój post wnosi do tematu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 14.11.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Pozłacana najlepsza. Może być pozłacana ale ja potrzebuje wiedzieć typ i nazwę producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 14.11.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Może być pozłacana ale ja potrzebuje wiedzieć typ i nazwę producenta. Przesadzasz. Nie zauważysz różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 15.11.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 WitamNie wiem jak sprawa wygląda ale sądze że lepiej wymienić przewód na jakiś lepszy w ekranie niż szukać złączki i go łączyć... a jeśli się nieda to trzeba łączyć ale przyznam się szczerze że nie spotkałem się z innymi złączkami niż te standardowe...acz kolwiek niewiem czy to coś da jak nawet zastosujesz pozłacaną złączkePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.11.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Łączyłem na beczkę kabel od satelity i śmiga aż miło. Więc z anteną naziemną nie widzę problemów. Straty sygnału będą niezauważalne. Złączka to złączka, kup pozłacana i będzie cacy! Tomek-P każdy kabel koncentryczny jest ekranowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.11.2010 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 W takim razie która beczka z oferty Dipola będzie najlepsza. BTW myślałem że ta pozłacana złączka to żart bo Wy tak na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 15.11.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 http://www.dipol.com.pl/profesjonalne_przejscie_gniazdo_f_-_gniazdo_f_pct-81-f-dfg_E80380.htm Droższa, ale dobrze wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.11.2010 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 http://www.dipol.com.pl/profesjonalne_przejscie_gniazdo_f_-_gniazdo_f_pct-81-f-dfg_E80380.htm Droższa, ale dobrze wykonana. Ta kosztuje 1,70 zeta to po ile są tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.11.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 BTW myślałem że ta pozłacana złączka to żart bo Wy tak na poważnie. Serio pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.11.2010 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Serio pisałem. Skoro tak to podaj wreście typ i nazwę producenta tej pozłacanej beczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.11.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) Skoro tak to podaj wreście typ i nazwę producenta tej pozłacanej beczki. Idz do sklepu i zapytaj. Albo poszukaj w guugl. gf-gf-beczka-ppc-hq: http://allegro.pl/przejscie-gf-gf-beczka-ppc-hq-i1304108854.html http://www.avteam.pl/sklep/osprzet-tv-sat/398-zlacze-typu-f.html http://a.imageshack.us/img573/9896/beczka.th.jpg Edytowane 16 Listopada 2010 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.11.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Tomek-P każdy kabel koncentryczny jest ekranowany. Ale jedne lepiej inne gorzej. Co do beczki - też jestem zdania, że pozłacana beczka ma tutaj taki sens, jak kable audiofilskie przy głośnikach, znaczy poprawia samopoczucie inwestorowi i nic więcej. Wymiana kabla na lepszy da o wiele lepsze rezultaty, niż beczka złocona choćby 24karatowym złotem, a żeby się w zbędną robotę i koszty nie wdawać, zacząłbym od połączenia tych kabli zwykłą beczką za złotówkę i sprawdzenia, czy aby nie jest wystarczająco. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.11.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) Ale jedne lepiej inne gorzej. Co do beczki - też jestem zdania, że pozłacana beczka ma tutaj taki sens, jak kable audiofilskie przy głośnikach, znaczy poprawia samopoczucie inwestorowi i nic więcej. Wymiana kabla na lepszy da o wiele lepsze rezultaty, niż beczka złocona choćby 24karatowym złotem, a żeby się w zbędną robotę i koszty nie wdawać, zacząłbym od połączenia tych kabli zwykłą beczką za złotówkę i sprawdzenia, czy aby nie jest wystarczająco. J. To odaro upiera się przy "najlepszej dostępnej" NIE ja. Przeczytaj wątek od początku. Zgadzam się. ALE ! Z jednej strony piszesz że kable są lepiej ekranowana a inne gorzej a z drugiej strony piszesz że kable audiofilskie są przesadą. (Co ciągle nie zmienia faktu że każdy kabel koncentryczny jest ekranowany.) Kabel kablowi nierówny! A beczka to nie kabel i powoduje pewne straty które można zminimalizować. Tak jak pisałem że nie zauważy pewnie różnicy. Straty na poziomie 0.05dB. A koszt beczki 3zł wymiana całego kabla znacznie więcej i pytanie czy się łatwo to da zrobić jak kabel jest np. pod tynkiem ?? Sam musi sobie odpowiedzieć na pytanie co się bardziej opłaca. Edytowane 16 Listopada 2010 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.11.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 To odaro upiera się przy "najlepszej dostępnej" NIE ja. Przeczytaj wątek od początku. Oj czytałem, a Ty najwyraźniej robisz to nieuważnie, nie twierdzę przecież, że Ty się przy tym czy owym upierasz, po prostu zgodziłem się z występującą w wątku opinia, że dowolna beczka wystarczy i będzie dobrze, a jeśli przedpiśca chce koniecznie zrobić lepiej, to niech raczej zastanowi się nad przewodem. Z jednej strony piszesz że kable są lepiej ekranowana a inne gorzej a z drugiej strony piszesz że kable audiofilskie są przesadą. No tak. Gdzie tu sprzeczność? Koncentryki są przewodami małosygnałowymi, w dodatku pracującymi w paśmie bardzo wysokich częstotliwości i ich jakość jest zależna od miliona stu pięćdziesięciu czynników, z czego na większości tychże czynników producenci tanich kabli usiłują oszczędzać. I tu jakość kabla ma realny wpływ na jakość jego działania. Kable głośnikowe natomiast przenoszą duże prądy, niewielkie częstotliwości i do poprawnej pracy wystarczy COKOLWIEK, co ma odpowiednio duży przekrój i jest wykonane z w miarę czystej, zapewniającej niską rezystywność miedzi. Cała reszta audiofilskiego bełkotu dotyczącego kabli, to... to właśnie bełkot. I nic więcej. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.11.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Audiofilem nie jestem to się nie wypowiem czy jakaś różnica jest. Podobno Oni odróżniają to czy dźwięk jest przesyłany porządnym kablem czy nie. Ale nie tylko kable ale i głośniki i osprzęt grający musi być na wysokim poziomie. Dobrze koniec już tego OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 18.11.2010 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 A jak beczka jest lepsza zaciskana czy zakręcana. Bo miejscowi instalatorzy TV wszyscy jak jeden chcą montować zakręcaną twierdząc że takie są lepsze. A mnie się wydawało że lepsza jest zaciskana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 18.11.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Zaciskany osprzęt zawsze będzie lepszy od skręcanego, ale i będzie wymagał użycia zaciskarki, której pewnie nie ma pod ręka, trzeba skombinować, no dodatkowa robota po prostu, lepiej klientowi naściemniać, że skręcana lepsza. Z drugiej strony jednak... nie ma o co się specjalnie pieklić, jeśli to chodzi o to jedno połączenie, różnica między zaciskaną a skręcaną nie jest znów taka duża i sprowadza się bardziej do niezawodności połączenia niż do jego jakości. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.11.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Zaciskanie pewnie będzie wytrzymalsze. Ale jeżeli to będzie zrobione i zostawione w spokoju to różnicy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts