Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

O zarabianiu w internecie...

ddoommiinniikk

Recommended Posts

Niedawno stałem się posiadaczem łącza kablowego naszego operatora powszechnego i w chytrej głowie jest wizja wykorzystywania zarabiania za jego pomocą. Wizja jest, ale brak jakichkolwiek wiadomości - krótkie hasła, które nic nie mówią. W związku z tym mam prośbę do użytkowników forum o informacje na ten temat. Hasła, które słyszałem: "pozycjonowanie", "zarabianie na stronie", "klikanie w reklamy". Są też pewnie inne możliwości, o których jeszcze nawet nie wiem.

Proszę o poradę życiową...

Moim zdaniem, żeby zarabiać w internecie trzeba być specjalistą i oferować usługi za co ktoś będzie chciał zapłacić sensowne pieniądze. Nie wiem co rozumiesz przez pozycjonowanie, ale z pewnością nie to co ja, bo na takim pozycjonowaniu o jakim ja wiem nie zarobi osoba, któa dopiero co sobie internet założyła, bo się zwyczajnie na tym nie zna. To zajęcie dla fachowców. Reszta to pic na wodę fotomontaż.

wick sama nie mam reklam na swoich blogach (nie po to je prowadzę), ale z tego co się orientuję można wyciągnąć tyle, by zwróciły się koszty ich prowadzenia (opłata za domenę i hosting). Jednym słowem wlał-wylał.

• 5 years później...
Możesz spróbować pisać blog tematyczny, np. o budowaniu lub remontowaniu i jak będą oryginalne i ciekawe wpisy, to można liczyć na jakieś pieniądze z reklamy adsense. Ale trzeba się mocno postarać. Pozycjonowanie określonych fraz mogłoby pomóc, ale tym już muszą się zająć osoby, które autentycznie na tym się znają, np. http://1miejsce.pl/ - jednak podstawą jest dobrej jakości treść.

Możesz spróbować pisać blog tematyczny, np. o budowaniu lub remontowaniu i jak będą oryginalne i ciekawe wpisy, to można liczyć na jakieś pieniądze z reklamy adsense. Ale trzeba się mocno postarać. Pozycjonowanie określonych fraz mogłoby pomóc, ale tym już muszą się zająć osoby, które autentycznie na tym się znają, np. xxxxxxxx - jednak podstawą jest dobrej jakości treść.

Dobry przykład na zarabianie w internecie

Za zamieszczenie 100 linków reklamowych można dostać 30 zł. Kupa takich ofert na Allegro.

• 1 month później...
Zarabianie w internecie to bujda mój drogi kolego:) Jeśli nie masz zdolności informatycznych to nawet nie ma co próbować. Te całe klikanie w reklamy to jedna wielka ściema. Poświęcisz dużo czasu, a i tak nic nie zarobisz. Jeśli chodzi o pozycjonowanie to też trzeba mieć na ten temat jakąś wiedzę:)