adamoos 14.11.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witajcie. Może głupie pytanie, ale pytam tak dla przyzwoitości. Zabrakło mi trochę piachu do zasypania fundamentów, tak na około 5m2 i trzy bloczki głębokości . Mam natomiast jeszcze trochę piachu do murowania, który został po murowaniu bloczków. Czy mogę dosypać tego piachu do murowania? W sumie piach to piach, myślałem, że dosypie się i bedzie luzik. Frakcją na pewno się różni od tego do zasypania. Czy dosypać tego piachu do murowania czy zostawić to pomieszczenie tak jak jest (zostawione na 3 bloczki)?Dodam że i tak jedna wywrotka na wiosnę mnie czeka do zamówienia, żeby po zagęszczeniu dosypać do określonego poziomu. Z góry dzięki za sensowne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_cinas 14.11.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Piasek to piasek wiadomo granulacja do murowania trochę większa ale jak dla mnie zasypać możesz zagęścić się też zagęści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 14.11.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Tak jak pisze przedmówca nie ma większego znaczenia jakiego piasku użyjesz do zasypania fundamentów, grunt żeby było dobrze zagęszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 15.11.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Piach do murowania wychodzi troche drożej z metra ale chyba nie warto kupować spacjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts