shizuo1 14.11.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 WitamZapadła decyzja o adaptacji poddasza. Dach ocieplony wełną mineralną 15cm (? obl = 0,039 W/mK), ściany ocieplone styropianem 10cm, pod podłogą styropian 5 cm. Pomimo tego iż na parterze i piętrze ogrzewanie opiera się na CO z kotła w piwnicy, ja chcę mieć własne niezależne ogrzewanie. Załóżmy, że nie ma możliwości przeprowadzenie instalacji przez niższe kondygnacje do poddasza. Budynek nie ma przyłącza gazowego.Poddasze ma ok 90m2 o wysokości zmiennej 2-2,5m. Znajdują się w nim 3 pokoje, łazienka i kuchnia.Na samym środku znajduję się komin przy którym chciałbym zainstalować piec wolno stojący z płaszczem wodnym, który miałby zasilać 4 grzejniki i bojler. Mieszkanie to będzie miało charakterystykę otwartą, więc powietrze będzie mogło swobodnie krążyć.Pytanie brzmi, czy któryś z szanownych użytkowników ma, spotkał się, lub wie czy to będzie hulało? czy jest to wydajne ? jaka firma najlepsza ?Nadmienić trzeba, że mam dobry dostęp do drewna, które przeznaczę na opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shizuo1 20.11.2010 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 proszę o jakieś rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 20.11.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 15 cm ocieplenia połaci? jaja chyba robisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts