gulon 14.11.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam.Buduję szafę z drzwiami suwanymi i mam w planie pomalować drzwi tą samą farbą co ściany, żeby maksymalnie ukryć całą konstrukcję. Jak przygotować taką płytę żeby farba dobrze trzymała i całość wyglądała jak ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 14.11.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 szafę z frontami przesuwnymi , więc napisz jaki masz rodzaj farby ? A tak na marginesie czy nie chcesz wyeksponować takiej szafy , aby była to szafa ,a nie coś co będzie przypominało monstrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gulon 14.11.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 farby jeszcze nie kupiłem - zdarłem tapety i chcę po prostu pomalować ściany i szafę tą samą farbą. Chodzi mi o to aby na pierwszy rzut oka szafa wyglądała na ścianę, a nie mebel. Mam awersję do mebli w domu dlatego ta szafa ma być częścią ściany - która po prostu zmniejszy mi powierzchnię pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenusoida 25.01.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 no właśnie jaką farbą pomalować płytę meblową? ściany malowałam duluxem, czy będzie ona również odpowiednia do pomalowania boku szafy, aby wyglądała jak ściana. Chcę zrobić szafę z drzwiami przesuwanymi. jeden bok bedzie przylegał do ściany natomiast na drugim bedzie włącznik światła od łazienki bo nie zmieścił się na ścianie dzięki ościeżnicy. właśnie dlatego, żeby włącznik wyglądał jakby był na ścianie a nie na szafie, chce pomalować ten fragment farbą do ścian. Czy ktoś już zastosował takie rozwiązanie i jak to ewentualnie się sprawdziło w praktyce, czy farba nie łuszczy się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 29.01.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 A nie lepiej całą obudowę szafy zrobić z płyty gipsowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 29.01.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 W poprzednim mieszakniu przemalowywałam szafę typu komandor wykonaną ze zwykłej płyty meblowej. Po remoncie jej kolor wcale mi nie pasował, więc na drzwi poszła tapeta a korpus potraktowałam farbą w kolorze niemal identycznym z kolorem ścian. Najpierw przetarłam powierzchnię płyty papierem ściernym a później (po odpyleniu oczywiście) malowałam akrylową emalią do drewna i metalu. Szafa przedpokojowa, używana codziennie, przez dwa lata nic się nie działo. Dla zwiększenia przyczepności można pod farbę dać dodatkowo grunt zwiększający porzyczepność. Jeśli ktoś ma szafę, której kolor z rónych względów już mu nie pasuję a nowej nie chce budować, to uważam to przemalowanie jej za bardzo dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.01.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 ja pomalowałam szafę zwykłą farbą do ścian, jakąś z mieszalnika z Casto. Oczywiście zmatowiłam papierem ciernym, ale nie wysilałam sie za bardzo. Mam z pół roku i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts