Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, bardzo dziękuję za komplementa, cieszę sie że Wam sie podoba :D

Łazienka została pomalowana kolorem z mieszalnika: RAL 7035 na bazie Beckers Designer Väggfärg Helmatt [3]

Prawie cały dół mam pomalowany tym kolorem, tylko na bazie dekoral Akrylit W.

Ewelyna,

do projektanta nic nie mam, to była po części samowolka budowlana poprzedniego właściciela. My kupiliśmy ten dom już wybudowany, rok czasu zajęło doprowadzenie papierów do porządku w starostwie i nadzorze budowlanym :rolleyes:. Może jakbym nie wymagała tak grubego ocieplenia dachu, to skosy byłyby trochę wyżej, lub kazała opaski zrobić na 5cm... ale nie widzę problemu w tym że są opaski ucięte z jednej strony ;-)

Jeśli kupujesz lampy w sklepie z oświetleniem czy markecie i masz możliwość sobie popstrykania, to fajnie, ja wszystkie lampy kupiłam w sklepach internetowych i żadnej nie widziałam wcześniej na żywo w sklepach stacjonarnych.

Dziękuję Mugatko za miłe słowa :)

Jak powiedziałam lubemu o tej zabudowie, to jak zwykle sie osłuchałam, blablabla... po co to takie? taniej gotowe, po co przepłacać, itp... ale jak już zabudowa została zrobiona i posprzątałam, to stwierdził, że ta łazienka jest lepsza, bardziej funkcjonalna, niż ta na dole :rolleyes: :rolleyes: ale pewnie i tak lata będę czekać, na wyniesienie pralki i suszarki na górę ;)

Pszczolka,

thank you very much http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/s015.gif

Evelyna,

najwięcej lamp kupiłam na westwing, pare na allegro, teraz czekam aż kurs dolara trochę spadnie, bo przymierzam sie do zakupów na ebay.com.

Dodatki, dekoracje i inne kupuje stacjonarnie w tkmaxx, a internetowo na west i allegro, polecam też mintgrey, home art deco, decoratore, sweet living home, i wiele wiele innych, długo by wymieniać :rolleyes:

Pendrak,

no pewno ze prostackie, w porównaniu do tych pięknych domów i wnętrz jakie oglądam w necie, moje sie umywa :yes:. Ale bardzo dziękuję za te wszystkie miłe słowa, one podnoszą człowieka na duchu, dodają skrzydeł i motywują do działania :D

Mania,

dziękuju :D

Dziś ma być koniec montażu litew podłogowych, wreszcie. A do końca m-ca maja być schodki gotowe, te w salonie nad garażem. Doczekać sie nie mogę. Dla przypomnienia takie mają być:

schodySalonNsdGarazem3.jpg schody3g.jpg schody3d.jpg schody3c.jpg

edit:

Tak sie zastanawiam, czy nie lepiej zrezygnować z tych prostokątnych wcięć na słupkach, tych pionowych w środkowej części?? Obok będą te wysokie słupy i one takie proste są, nie wyjdą zbyt bogato te 4 schodowe słupki??

Edytowane przez vesila

Cześć Vesi :)

Nadrabiam zaległości ;) aleś poszalała z tymi fugami! Kawał świetnej roboty! No i te kratki wentylacyjne dobrane pod kolor. Muszę przyznać, że ta dbałość o detal nadaje charakteru pomieszczeniom. Widać, że są zaprojektowane konsekwentnie, jeśli chodzi o styl i gust właścicielki.

Podoba mi się także rozwiązanie z zabudową i obudową słupów. Nie mówiąc już o lustrach marokańskich z Westwing. Jak byś się chciała ich kiedyś pozbyć, to wiesz gdzie mnie znaleźć ;) :rolleyes:

No a lampy... Istne szaleństwo. Potrójnej szkoda, ale zgadzam się, że lepiej dać pojedynczą, która oświetli całą kuchnię i jadalnię.

Dobrze, że mam już lampy do salonu i do kuchni, bo bym chyba oszalała, mając taki wybór ;)

Oki, większość za nie zmienianiem, to nie zmieniam słupków schodowych.

Hesperius :bye:

dawno Cie nie było, dziękuję za miłe słowa i ciesze sie, że sie coś podoba :D a z lampami to mam okropny dylemat, :rolleyes:Marokańskie lustra nadal w kartonie, jedno na bank wiem gdzie powieszę, jak mi drugie nie wejdzie , to zapamiętam komu opchnąć :D

Pokazałabyś choć odrobinkę swoich wnetrz u mnie, jak to tak cudze chwalić a swoim sie nie pochwalić :wink:

Ewelyna

w toalecie ten plafonik to: Searchlight Flush 7123-30CC

Mam jeszcze mały komunikat, koleżanka z forum, która już tu sie nie udziela, ma do odsprzedania tanio nowe piękne bombki, kupione na west rok temu, 6 szt, szklane, 10cm....

1517493_978535228829678_2753172813474768937_n.jpg?oh=743c0735314fee8b97f8651bdd2164e8&oe=54E4B3E2&__gda__=1424290595_08de9307131948b2d0fed36251c11c51

hej,

przyszłam się przywitać, co prawda jestem dopiero na 3 stronie ale podłoga w stylu wiktoriańskim i przepiękne "dywaniki" to coś, czego pragnę ;)

szkoda, że nie masz kominka, sama jestem na etapie wyboru wkładu i wizualizacji ramy/portalu, więc każda inspiracja mile widziana :)

z zapartym tchem oglądam przeobrażanie wizualek w rzeczywistość, jeśli pozwolisz przysiądę się tu i popodglądam :)

pozdrawiam ciepło