vesila 07.06.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Heh, wiedziałam, że ten układ będzie kontrowersyjny, mi samej nie bardzo to odpowiada. Nie taki miałam plan. Po pierwsze, w obu pokojach, planowałam zabudowę pod skosami po całej długości, w tym biurka i łózka. Po drugie planowałam łóżka 90tki, ale młodzi sie uparli na większe no i wszystkie plany szlak trafił. Trudno. O ile z komodą nie ma problemu przestawić, to z łóżkiem jest. Biurko może stać tylko pod oknem dachowym, to jedyne słuszne miejsce dla biurka, i wtedy co z łóżkiem?? W realu nie próbowałam ustawiać łóżka odwrotnie, ale na wizualizacji wygląda to to tak: i między biurkiem a łóżkiem przejście miałoby ok 40 cm. Ale spróbuje jutro przestawić, na szczęście podkleiłam wsie nóżki filcem to mogę jeździć po podłodze. Ewentualnie: ale łącznik krzyżowy do lampki nocnej jest tylko na ścianie z balkonem i dodałam jeszcze dwa fotele z ikea TULLSTA. Aaaa i wpadł mi do głowy dziś jeszcze jeden pomysł - zamknąć regał przeszklonymi drzwiami, tylko jeszcze nie wiem co młoda na to, bo jej nie pytałam, a regał na książki to było jej wielkie marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.06.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 fajnie wygląda ta druga wizka a jakby zrobić odbicie lustrzane - łóżko zostaje na swoim miejscu, biurko stawiamy bokiem? jak tam światło jest z tego okna? Nie byłoby problemu z elektryką. w pierwszej opcji biurko można przesunąć lekko w lewą stronę - odsunąć go od łożka. a łóżko też przesunąć w stronę balkonu, centymetr do centymetra a sie uzbiera Pokoik śliczny wyszedł kolorek na ścianach jest boski, mebelki bardzo delikatne. A o szybkę może młoda sama poprosi jak będzie musiała kurze ścierać witrynki też fajnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.06.2015 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 O Emi, dzięki wielkie, że wpadłaś No biurko można by odsunąć trochę od łóżka, ale wtedy będzie widać kawałek grzejnika, biurko jest dokładnie na szerokość grzejnika, czy wtedy nie będzie to raziło?? z kolei jak odsune łózko jeszcze bliżej balkonu, to juz sie nie sięgnie ręką do łącznika na ścianie no same problemy... tu widać dokładnie symetrie biurka względem okna i grzejnika (stara fotka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.06.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 razić bardzo nie będzie, chociaż to niepożądany efekt a zobacz ten drugi układ jutro - tzn. biurko tyłem do łózka. grzejnik wtedy będzie widoczny w całości, ale to nie do przeskoczenia. Może jaką ładną osłonę dać jak u Agi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.06.2015 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Chodzi o taki układ? Hmm... z osłoną grzejnika może być problem, raczej luby nie pozwoli na jakiekolwiek osłony, już chciałam takowe na dole w salonie i holu - nie przegada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.06.2015 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 a dlaczego nie pozwoli. Osłony sa z blachy, idealnie przewodzą ciepło. mam identyczną pracownie jak pokój Twojej córki, też sie ostro nabarowałam z układem - żeby 2 duże biurka wcisnąć niby powierzchnia duża a ciasno Ciekawe co dziewczyny powiedzą na nowe propozycje i przede wszystkim Twoja córka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.06.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Hej. Mnie się ostatnia wizka najbardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 08.06.2015 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Emilia masz jakieś namiary na takie metalowe osłony? Tak więc młoda nic nie rzekła na przestawienie biurka, chyba jej obojętne Natomiast coraz bardziej irytuje mnie ta czerwona komoda, nie wiem co mnie podkusiło na ten kolor... Ponieważ córka nie chciała biurka z szafką pod blatem, to coś na podręczniki jej musiałam kupić, wydawało sie mi że czerwony będzie ok, bo wszystko białe to będzie mdło, a teraz mam ochotę przemalować tego hemnesa na biało. Lub przeniosę to do garderoby, a kupie jakąś biała szafkę, wielkością zbliżoną do szafki nocnej i stałaby po drugiej stronie grzejnika...ehhh... Zrobiłam dwa ustawienia: komoda z boku lub z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.06.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) mam namiary na firmę, które głównie wysyła te osłony do stanów, tzn mąż zna. podpytam się go jutro i podpytaj się Agi skąd brała swoje osłony biureczko postawione bokiem wygląda fajnie, ja jeszcze wyjechałabym z nim bardziej na środek pokoju tam gdzie słońce będzie lepiej docierać. Komoda jest fajna, ożywia pokój, w nowym miejscu prezentuję sie lepiej u mnie w pracowni będzie granatowa w połączeniu z czarnym hemnesem jak się kiedyś jej dorobię edit. Na szybko zajrzałam na alegro, na pierwszy lepszy link i są takie blachy w sumie nie drogo. np. tu http://allegro.pl/blacha-perforowana-1000x2000-ox-gr-1mm-stalowa-i5430279556.html?source=mlt stolarz niech tylko zrobi stelaż do niej Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.06.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Vesi -z komoda z tyłu jest zdecydowanie najlepiej. Ja bym jeszcze komodę wysunęła z kąta tak aby była dokładnie na wprost biurka/krzesła. Czy ta komoda ma identyczne kolor jak krzesło? Bo jeśli tak (na fotkach wygląda na bardziej ceglasty) to zostaw ja w spokoju Zwróc uwagę jaka przestrzeń się zrobiła przy tym najnowszym ustawieniu. W pierwotnej wersji wszystko było ściśnięte a teraz nagle pokój "urósł" . Przynajmniej na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 09.06.2015 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 vesi układ pokoju teraz lepszy, komoda mnie też razi, ale tylko dlatego, że dla mnie mojej estetyki powinna być w tym samym tonie, co fotel, a co na to córka ? jeśli jej pasuje, to zostaw, to ona ma się czuć dobrze i zacząć dostrzegać różnicę, czy pasuje jej czerwona komoda czy biała, jeśli nie dostrzega, odpuść i też bym dała komodę równolegle do biurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.06.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Zwróc uwagę jaka przestrzeń się zrobiła przy tym najnowszym ustawieniu. W pierwotnej wersji wszystko było ściśnięte a teraz nagle pokój "urósł" . Przynajmniej na zdjęciach Tak, teraz jest zdecydowanie lepiej Kolor komody zostawiłabym w spokoju, za jakiś czas jak zacznie Was obie draznić to zabawisz sie w malowanie albo zmienisz na inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.06.2015 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Emi, dzięki za linka, pomyślę nad tymi obudowami. Dziękuje Wam wszystkim za rady w ustawieniu mebli, faktycznie pokój zyskał, choć widoczny grzejnik razi mnie okropnie. Oboje z mężem żałujemy że nie zdecydowaliśmy sie na górze na podłogówkę po całości, no ale.... Komoda jest ciemniejsza trochę od fotela. Kupiłabym młodej narzutę na łózko, ale wiem że nie będzie ścielić, więc chyba bez sensu. Młoda musi miec w pokoju jakieś siedzisko: sofkę (najlepiej rozkładaną) lub dwa fotele, no i wyszło na to że pokój wielki a nie ma gdzie wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.06.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 jakby odcienie sie zgadzały to by nudno wyglądało. Na fotelu masz tkaninę, a na komodzie bejce na drewnie i to jest właśnie fajne. masz różne tekstury. Ważne żeby te kolory się nie gryzły. a tu się nie gryzą (na zdjęciach), wszystko fajnie gra i nie jest mdło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.06.2015 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Przyszła konsolka, jednak troszkę niska jest (73cm), myślałam, dumałam jakby ją podwyższyć, ale nic nie wymyśliłam Mam dwa rodzaje luster, które póki co lezą sobie w kartonie i czekają az mnie oświeci gdzie je powiesić: na początek przymierzyłam 1 lustro marokańskie: a w point zrobiłam przymiarkę z dwoma Malować ramy na czarno lub srebrno ?? teraz sa takie złote przecierane na srebrnym. Czy lepiej dac trzy małe lusterka koniczynki w pionie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.06.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 parka lusterek wygląda świetnie, nie malowałabym, niech będą takie jakie są, nawet jak kolor jest lekko od czapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.06.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) . Edytowane 9 Czerwca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.06.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 parka lusterek wygląda świetnie, nie malowałabym, niech będą takie jakie są, nawet jak kolor jest lekko od czapy dwa wyglądają super. ja bym się zastanowiła nad malowaniem na czarno, może przymierzysz czarne koniczynki żeby sprawdzić efekt z czernią? witam się - podczytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.06.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Vesi - jak dla mnie to jedno lustro marokańskie. Jak ustawisz na konsolce z jednej strony np. wazon z kwiatami a z drugiej jakąś "durnostojkę" to proporcje się zmienia i wg mnie będzie pięknie. Aaaa i wcale bym nie przemalowywała lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 09.06.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Ale mam zaległości! Pokój Młodej fantastyczny! Strasznie lubię tę ścianę z regałem, jest tak pięknie oświetlona!Jedno lustro nad konsolę to za mało, tzn. lustro jest za małe, ale bardzo ładne. A mogłabyś je troszkę obniżyć, żeby zmienić proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts