Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Heh, wiedziałam, że ten układ będzie kontrowersyjny, mi samej nie bardzo to odpowiada. Nie taki miałam plan. Po pierwsze, w obu pokojach, planowałam zabudowę pod skosami po całej długości, w tym biurka i łózka. Po drugie planowałam łóżka 90tki, ale młodzi sie uparli na większe no i wszystkie plany szlak trafił. Trudno.

O ile z komodą nie ma problemu przestawić, to z łóżkiem jest. Biurko może stać tylko pod oknem dachowym, to jedyne słuszne miejsce dla biurka, i wtedy co z łóżkiem?? W realu nie próbowałam ustawiać łóżka odwrotnie, ale na wizualizacji wygląda to to tak:

pokoj1d1.jpg pokoj1d2.jpg

i między biurkiem a łóżkiem przejście miałoby ok 40 cm. Ale spróbuje jutro przestawić, na szczęście podkleiłam wsie nóżki filcem to mogę jeździć po podłodze.

Ewentualnie:

pokoj1d3.jpg pokoj1d4.jpg pokoj1d5.jpg

ale łącznik krzyżowy do lampki nocnej jest tylko na ścianie z balkonem :( i dodałam jeszcze dwa fotele z ikea TULLSTA.

Aaaa i wpadł mi do głowy dziś jeszcze jeden pomysł - zamknąć regał przeszklonymi drzwiami, tylko jeszcze nie wiem co młoda na to, bo jej nie pytałam, a regał na książki to było jej wielkie marzenie :-P

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fajnie wygląda ta druga wizka :wiggle: a jakby zrobić odbicie lustrzane - łóżko zostaje na swoim miejscu, biurko stawiamy bokiem? jak tam światło jest z tego okna? Nie byłoby problemu z elektryką.

w pierwszej opcji biurko można przesunąć lekko w lewą stronę - odsunąć go od łożka. a łóżko też przesunąć w stronę balkonu, centymetr do centymetra a sie uzbiera :)

Pokoik śliczny wyszedł :D kolorek na ścianach jest boski, mebelki bardzo delikatne.

A o szybkę może młoda sama poprosi jak będzie musiała kurze ścierać :D witrynki też fajnie wyglądają.

O Emi, dzięki wielkie, że wpadłaś :D

No biurko można by odsunąć trochę od łóżka, ale wtedy będzie widać kawałek grzejnika, biurko jest dokładnie na szerokość grzejnika, czy wtedy nie będzie to raziło?? z kolei jak odsune łózko jeszcze bliżej balkonu, to juz sie nie sięgnie ręką do łącznika na ścianie :rolleyes:

no same problemy... :lol2:

tu widać dokładnie symetrie biurka względem okna i grzejnika (stara fotka)

DSCN9303.JPG

a dlaczego nie pozwoli. Osłony sa z blachy, idealnie przewodzą ciepło.

mam identyczną pracownie jak pokój Twojej córki, też sie ostro nabarowałam z układem - żeby 2 duże biurka wcisnąć :lol2: niby powierzchnia duża a ciasno :D Ciekawe co dziewczyny powiedzą na nowe propozycje i przede wszystkim Twoja córka :)

Emilia

masz jakieś namiary na takie metalowe osłony?

Tak więc młoda nic nie rzekła na przestawienie biurka, chyba jej obojętne ;) Natomiast coraz bardziej irytuje mnie ta czerwona komoda, nie wiem co mnie podkusiło na ten kolor... Ponieważ córka nie chciała biurka z szafką pod blatem, to coś na podręczniki jej musiałam kupić, wydawało sie mi że czerwony będzie ok, bo wszystko białe to będzie mdło, a teraz mam ochotę przemalować tego hemnesa na biało. Lub przeniosę to do garderoby, a kupie jakąś biała szafkę, wielkością zbliżoną do szafki nocnej i stałaby po drugiej stronie grzejnika...ehhh...:confused:

Zrobiłam dwa ustawienia: komoda z boku lub z tyłu

DSCN9756.JPG

DSCN9753.JPG

DSCN9749.JPG

DSCN9752.JPG

DSCN9751.JPG

DSCN9750.JPG

mam namiary na firmę, które głównie wysyła te osłony do stanów, tzn mąż zna. podpytam się go jutro i podpytaj się Agi skąd brała swoje osłony :)

biureczko postawione bokiem wygląda fajnie, ja jeszcze wyjechałabym z nim bardziej na środek pokoju :) tam gdzie słońce będzie lepiej docierać.

Komoda jest fajna, ożywia pokój, w nowym miejscu prezentuję sie lepiej :) u mnie w pracowni będzie granatowa w połączeniu z czarnym hemnesem :) jak się kiedyś jej dorobię :)

edit.

Na szybko zajrzałam na alegro, na pierwszy lepszy link i są takie blachy w sumie nie drogo. np. tu http://allegro.pl/blacha-perforowana-1000x2000-ox-gr-1mm-stalowa-i5430279556.html?source=mlt stolarz niech tylko zrobi stelaż do niej

Edytowane przez Emila3000

Vesi -z komoda z tyłu jest zdecydowanie najlepiej. Ja bym jeszcze komodę wysunęła z kąta tak aby była dokładnie na wprost biurka/krzesła.

Czy ta komoda ma identyczne kolor jak krzesło? Bo jeśli tak (na fotkach wygląda na bardziej ceglasty) to zostaw ja w spokoju ;)

Zwróc uwagę jaka przestrzeń się zrobiła przy tym najnowszym ustawieniu. W pierwotnej wersji wszystko było ściśnięte a teraz nagle pokój "urósł" . Przynajmniej na zdjęciach ;)

vesi układ pokoju teraz lepszy, komoda mnie też razi, ale tylko dlatego, że dla mnie mojej estetyki powinna być w tym samym tonie, co fotel, a co na to córka ? jeśli jej pasuje, to zostaw, to ona ma się czuć dobrze i zacząć dostrzegać różnicę, czy pasuje jej czerwona komoda czy biała, jeśli nie dostrzega, odpuść

i też bym dała komodę równolegle do biurka

Zwróc uwagę jaka przestrzeń się zrobiła przy tym najnowszym ustawieniu. W pierwotnej wersji wszystko było ściśnięte a teraz nagle pokój "urósł" . Przynajmniej na zdjęciach ;)

Tak, teraz jest zdecydowanie lepiej :-) Kolor komody zostawiłabym w spokoju, za jakiś czas jak zacznie Was obie draznić to zabawisz sie w malowanie albo zmienisz na inna :-)

Emi,

dzięki za linka, pomyślę nad tymi obudowami.

Dziękuje Wam wszystkim za rady w ustawieniu mebli, faktycznie pokój zyskał, choć widoczny grzejnik razi mnie okropnie. Oboje z mężem żałujemy że nie zdecydowaliśmy sie na górze na podłogówkę po całości, no ale....

Komoda jest ciemniejsza trochę od fotela. Kupiłabym młodej narzutę na łózko, ale wiem że nie będzie ścielić, więc chyba bez sensu. Młoda musi miec w pokoju jakieś siedzisko: sofkę (najlepiej rozkładaną) lub dwa fotele, no i wyszło na to że pokój wielki a nie ma gdzie wstawić ;)

Przyszła konsolka, jednak troszkę niska jest (73cm), myślałam, dumałam jakby ją podwyższyć, ale nic nie wymyśliłam :razz:

Mam dwa rodzaje luster, które póki co lezą sobie w kartonie i czekają az mnie oświeci gdzie je powiesić:

DSCN8900.JPG

DSCN8903.JPG

na początek przymierzyłam 1 lustro marokańskie:

DSCN9757.JPG

DSCN9761.JPG

a w point zrobiłam przymiarkę z dwoma

holKonsolka1.jpg holKonsolka2.jpg

Malować ramy na czarno lub srebrno ?? teraz sa takie złote przecierane na srebrnym.

Czy lepiej dac trzy małe lusterka koniczynki w pionie??

Ale mam zaległości! Pokój Młodej fantastyczny! Strasznie lubię tę ścianę z regałem, jest tak pięknie oświetlona!

Jedno lustro nad konsolę to za mało, tzn. lustro jest za małe, ale bardzo ładne. A mogłabyś je troszkę obniżyć, żeby zmienić proporcje?