Kordelia 26.07.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Hej Vesi, wpadłam do Ciebie z tym moim granatem w pokoju. Ja mam pomalowane farbą Tikkurila Optiva Matt [5] ale bazę wybierzesz sobie jaką chcesz mają fajną ofertę. Do pokoju dziecięcego np. używałam jakiejś farby ECO z ich oferty, chyba EVERAL. Kolor natomiast wybierałam z palety NCS: NCS S 6030-R90B Zdjęcie palety kolorów sąsiadujących: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 26.07.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Nie wiem czy uda mi sie z telefonu dodac ale zrobilam kilka mazniec i w sumie podoba mi sie raka ciemna wersja. Przy wyborze koloru kierowalabym sie odcieniem plytek, bo przy poprzedniej lazience plytki wydaja sie przy scianie habrowe a sciana fioletowoszara. Dobrze jeali nawet zgaszony kolor byl tym samym odcieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.07.2016 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Dziękuje Kordelio, cieżko w necie znaleźć zdjecia scian pomalowanych na granatowo z opisem jaki to kolor, czy z palety ral, ncs, czy innych tanszych producentów farb, bo realizacji BM to jest pod dostatkiem. Andariel, bardzo fajnie mozna pomalowac pomieszczenie na stronie mycolortopia.com, niestety cos mi sie nie udało ostatnio załadowac swojego zdjecia i odpusciłam. Pokaze wam jeszcze czym skonczyło sie dobieranie koloru do plytek taki był moj pierwszy wybor, dobierałam z palety ncs do plytek tylko poszłam w jasniejszy odcien, kazalam im to zamalować na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 26.07.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Oj idealnie pasowałby dokładnie taki sam kolor ścian jak kolor tych granatowych płytek. Fajny kontraścik by powstał, takie wyraziste tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.07.2016 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Z tymi płytkami to nie takie łatwe, inny odcien maja w świetle dziennym, inny w sztucznym, inny na zdjeciach... i niezbyt mi sie podobają w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.07.2016 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Maluj maluj Vesi, masz duza lazienke i duzo bialego i bedzie kontrast A plytkami sie nie przejmuj, jak pomalujesz sciany to beda inaczej wygladac z granatem wyzej. To kiedy to malowanko? a Ty wiesz ze sa lepsze farby od BM..?? u nas duzo ludzi sie przezucilo, ja tez. Cena taka sama ale jakosc lepsza, wiec nie przejmuj sie ze inna wkladasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.07.2016 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Malowanie zaczęte, ale oczywiście ja zawsze musze miec pecha okazało sie że nie moga ściągnąc dla mnie farby tikkurila luja 7, obdzwoniłam sklepy w sąsiednich miastach i tez wszystko na zamówienie na przyszły tydzień, bo wjazd i wyjazd z Krakowa niemozliwy, drogi pozamykane przez swiatowe dni młodzieży, gdzie sie dało porobili na drogach parkingi dla autokarów. Jutro jedziemy na Czechy i z powrotem, wiec po drodze w Katowicach zjedziemy z autostrady i tam juz zaklepałam wiaderko tej farby, ale na sufit potrzebna była farba na juz wiec wzięłam jakąś śniezke z dodatkiem srebra - i to ma miec własciwosci grzybobójcze.... Lazienka malowana bedzie na granatowo dopiero w piątek, za dwa dni, wszysko juz wyoklejali, ja nie wie gdzie my sie bedziemy myć Ściana pod szablon juz pomalowana na biało, jutro bedzie masakra, trzeba bedzie po przyjeździe przenieść całą sypialnie do tego pokoju, tyle szmat w szafach, wyciaganie, potem układanie tego z powrotem, gorzej mi na samą myśl:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.07.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 oj nie martw się zleci a będzie pięknie i jaki szablon? i gdzie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.07.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Będzie bardzo ładnie, czekam na ciąg dalszy a kolor nawet jeśli nie będzie idealnie dopasowany to będzie pasował. Tak sadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.07.2016 00:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Matkokochana yokasta :jawdrop: myslałam ze juz wszystkich guru tego forum wymiotło aut Farba do łazienki jest, ale mało brakowało, by nie było.. ledwo wyjechalismy rano z przed domu, a tu w radiu mówią ze A4 z Krk do Katowic zamknieta, bo papiez postanowił jechac autem do Częstochowy a nie helikopterem a my własnie tamtedy mielismy zamiar jechac... ale oststecznie autostrade otwarli jak pomału bocznymi drogami dojechalismy do Krk. Zabawa z szablonem zaczeta a w salonie burdel - wszytkie szmaty z szaf + co sie dało z łazienki przeniesione.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.07.2016 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 pieknie sie zapowiada Vesi malarz maluje szablonem czy sama sie bawisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.07.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Vesi, postanowiłam odwiedzić stare kąty, ale widzę że nawet u Reni dziewczyny się gdzieś wyniosły . Kopę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.07.2016 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Dosłownie, kope lat .... niemal wszyscy swoje kąty urządzili i zajęli sie innymi sprawami, a dalej męcze ten dom... Malowanie skonczone (oprócz szablonem) w domu pobojowisko, które pomału ogarniam. M ma focha za granatowy w łazience, a ja jestem zachwycona Szablonem maluje sama, pomalowałam tyle tylko co bedzie za szafą (bo M chciał juz natentychmiast te szafy przykrecic) i kupiłam TO http://www.tikkurila.pl/files/7887/textsize/Tikkurila_Be_Special_Decor_Silver.jpg Tikkurila Be Special Decor Silver - to dekoracyjna bejca akrylowa nadajaca srebrny połysk,pomaluje biała sciane tym, zeby nabrała połysku, a potem pojade z szablonem. Ta bejca była pól tańsza od farby srebrnej, u mnie w lokalnym sklepie chcieli 99zł gały wytrzeszczyłam i kupiłam na all za 52 z dostawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.07.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 mam nadzieje ze latasz i fotki pstrykasz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.07.2016 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Latałam, owszem ale z mokrą szmatą i mopem łazienka jeszcze schnie, jutro dopiero tam pozmywam, musze jeszcze cos z fugami pod prysznicem zrobic, podeszły grzybem, facet powiedział ze nie da rady wymienic bo płytki popekaja, raczej sie mu nie chciało i sciemniał, teraz musze kombinowac jak je wybielic i zabezpieczyc... wiec w sumie to nie wiem kiedy fotki popstrykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.07.2016 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Vesiiiii ale fug nie widac, dawaj fotke lazienki a fugami sie martw potem, same inspiracje granatowych lazienke - a tu laska co sie zna "na zywo":yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.07.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Pokaż ten granat matko za mną znowu chodzi ten kolor, nawet kupiłam taśmę w tym kolorze do rolet rzymskich a faceci chyba faktycznie na ten kolor mają focha, mój mąż też psioczył za ten kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 30.07.2016 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Pokaze pokaze:yes: w takim tempie jak ty Ven teraz ide sprzatac łazienke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.07.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 o jaka nieprzyjemna!!! :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.07.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Pokaż ten granat matko za mną znowu chodzi ten kolor, nawet kupiłam taśmę w tym kolorze do rolet rzymskich a faceci chyba faktycznie na ten kolor mają focha, mój mąż też psioczył za ten kolor Ven za mna tez i moj P tez nie jest przekonany kupiłam próbnik z duluxa /jeszcze nie testowałam / jak pokazalam P bo są trzy to zapytał" poza granatem jest tam coś jeszcze ?" nie patrząc na farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts