Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Hej Vesi, wpadłam do Ciebie z tym moim granatem w pokoju.

Ja mam pomalowane farbą Tikkurila Optiva Matt [5] ale bazę wybierzesz sobie jaką chcesz mają fajną ofertę. Do pokoju dziecięcego np. używałam jakiejś farby ECO z ich oferty, chyba EVERAL. Kolor natomiast wybierałam z palety NCS: NCS S 6030-R90B

Zdjęcie palety kolorów sąsiadujących:

paletaNCS_TV.jpg

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem czy uda mi sie z telefonu dodac ale zrobilam kilka mazniec i w sumie podoba mi sie raka ciemna wersja. Przy wyborze koloru kierowalabym sie odcieniem plytek, bo przy poprzedniej lazience plytki wydaja sie przy scianie habrowe a sciana fioletowoszara. Dobrze jeali nawet zgaszony kolor byl tym samym odcieniem

Dziękuje Kordelio, cieżko w necie znaleźć zdjecia scian pomalowanych na granatowo z opisem jaki to kolor, czy z palety ral, ncs, czy innych tanszych producentów farb, bo realizacji BM to jest pod dostatkiem.

Andariel, bardzo fajnie mozna pomalowac pomieszczenie na stronie mycolortopia.com, niestety cos mi sie nie udało ostatnio załadowac swojego zdjecia i odpusciłam.

Pokaze wam jeszcze czym skonczyło sie dobieranie koloru do plytek

DSCN2383.JPG

taki był moj pierwszy wybor, dobierałam z palety ncs do plytek tylko poszłam w jasniejszy odcien, kazalam im to zamalować na biało ;)

Maluj maluj Vesi, masz duza lazienke i duzo bialego i bedzie kontrast :yes:

A plytkami sie nie przejmuj, jak pomalujesz sciany to beda inaczej wygladac z granatem wyzej.

To kiedy to malowanko?

a Ty wiesz ze sa lepsze farby od BM..?? u nas duzo ludzi sie przezucilo, ja tez. Cena taka sama ale jakosc lepsza, wiec nie przejmuj sie ze inna wkladasz.

Malowanie zaczęte, ale oczywiście ja zawsze musze miec pecha :bash: okazało sie że nie moga ściągnąc dla mnie farby tikkurila luja 7, obdzwoniłam sklepy w sąsiednich miastach i tez wszystko na zamówienie na przyszły tydzień, bo wjazd i wyjazd z Krakowa niemozliwy, drogi pozamykane przez swiatowe dni młodzieży, gdzie sie dało porobili na drogach parkingi dla autokarów. Jutro jedziemy na Czechy i z powrotem, wiec po drodze w Katowicach zjedziemy z autostrady i tam juz zaklepałam wiaderko tej farby, ale na sufit potrzebna była farba na juz wiec wzięłam jakąś śniezke z dodatkiem srebra - i to ma miec własciwosci grzybobójcze.... Lazienka malowana bedzie na granatowo dopiero w piątek, za dwa dni, wszysko juz wyoklejali, ja nie wie gdzie my sie bedziemy myć :o

Ściana pod szablon juz pomalowana na biało, jutro bedzie masakra, trzeba bedzie po przyjeździe przenieść całą sypialnie do tego pokoju, tyle szmat w szafach, wyciaganie, potem układanie tego z powrotem, gorzej mi na samą myśl:sick:

Matkokochana :eek: yokasta :jawdrop::jawdrop: myslałam ze juz wszystkich guru tego forum wymiotło aut :hug:

Farba do łazienki jest, ale mało brakowało, by nie było.. ledwo wyjechalismy rano z przed domu, a tu w radiu mówią ze A4 z Krk do Katowic zamknieta, bo papiez postanowił jechac autem do Częstochowy a nie helikopterem :eek::bash: a my własnie tamtedy mielismy zamiar jechac... ale oststecznie autostrade otwarli jak pomału bocznymi drogami dojechalismy do Krk.

Zabawa z szablonem zaczeta

9a8407fdf024c4d1cbb426e789e05112.jpg

a w salonie burdel - wszytkie szmaty z szaf + co sie dało z łazienki przeniesione.... :-x

Dosłownie, kope lat .... niemal wszyscy swoje kąty urządzili i zajęli sie innymi sprawami, a dalej męcze ten dom...

Malowanie skonczone (oprócz szablonem) w domu pobojowisko, które pomału ogarniam. M ma focha za granatowy w łazience, a ja jestem zachwycona :rolleyes:

Szablonem maluje sama, pomalowałam tyle tylko co bedzie za szafą (bo M chciał juz natentychmiast te szafy przykrecic) i kupiłam TO

http://www.tikkurila.pl/files/7887/textsize/Tikkurila_Be_Special_Decor_Silver.jpg

Tikkurila Be Special Decor Silver - to dekoracyjna bejca akrylowa nadajaca srebrny połysk,pomaluje biała sciane tym, zeby nabrała połysku, a potem pojade z szablonem. Ta bejca była pól tańsza od farby srebrnej, u mnie w lokalnym sklepie chcieli 99zł :eek: gały wytrzeszczyłam i kupiłam na all za 52 z dostawą.

Latałam, owszem ale z mokrą szmatą i mopem ;) łazienka jeszcze schnie, jutro dopiero tam pozmywam, musze jeszcze cos z fugami pod prysznicem zrobic, podeszły grzybem, facet powiedział ze nie da rady wymienic bo płytki popekaja, raczej sie mu nie chciało i sciemniał, teraz musze kombinowac jak je wybielic i zabezpieczyc... wiec w sumie to nie wiem kiedy fotki popstrykam :p

Pokaż ten granat :wiggle: matko za mną znowu chodzi ten kolor, nawet kupiłam taśmę w tym kolorze do rolet rzymskich :lol2: a faceci chyba faktycznie na ten kolor mają focha, mój mąż też psioczył za ten kolor :rolleyes:

Ven za mna tez ;-) i moj P tez nie jest przekonany :cool: kupiłam próbnik z duluxa /jeszcze nie testowałam /

jak pokazalam P bo są trzy to zapytał" poza granatem jest tam coś jeszcze ?" nie patrząc na farby ;-)