ivy17 04.06.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Czyli ogólnie uważacie, że dużo za ogrodzenie konkurencyjnie mogłabym wycenić, ale robota dopiero za rok, bo przez długą zimę wszystkich w budowlance gonią terminy:( nie ważne kiedy robota, wyceń jeszcze gdzieś bo wydaje mi sie że cena za duża :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 04.06.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Vesi nie pomoge z cena ogrodzenie ale szczerze mowic to Twoja wycena mnie powalila Mam nadzieje ze znajdziesz cos lepszego bedziesz drugi raz skladac zamowienie w tym sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 04.06.2013 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 nie ważne kiedy robota, wyceń jeszcze gdzieś bo wydaje mi sie że cena za duża :yes: no i umówiłam sie ze swoim majstrem od wykończeniówki na sobotę na oględziny a luby na jutro minie umówił też z jakimś wykonawcą czyli będę mieć trzy wyceny jeśli dobrze pójdzie Vesi nie pomoge z cena ogrodzenie ale szczerze mowic to Twoja wycena mnie powalila Mam nadzieje ze znajdziesz cos lepszego bedziesz drugi raz skladac zamowienie w tym sklepie? Kasiu, będę na pewno ten plafon kupować na fruugo, bo bardzo sie mi podoba:) Dzięki Wam kochane za doping, inaczej pewnie byśmy sie zgodzili na te 40tyś chyba ze pozostali wycenią podobnie, to zadowolę się tymi słupkami ogrodzeniowymi takimi jakie są Czy powinnam tego pierwszego wykonawce informować, że narazie wstrzymujemy sie bo za drogo dla nas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 04.06.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witaj vesila! Ja tez uwazam, ze 40000 za ogrodzenie to jakis cenowy koszmar... Mysle, ze skutek kryzysu jest taki, ze zamiast brac kilka fuch po rozsadnych cenach, firmy ciesza sie z kazdego, z kogo moga "zedrzec"... jeden duzy klient daje szanse na utrzymanie sie na rynku... Ale cena jest kosmiczna, na Twoim miejscu szuklalabym dalej. No i targuj sie, jesli sie da Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 05.06.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Vesi, Co tam z fruugo? Uda się ponownie złożyć zamówienie? Co z wyceną ogrodzenia? Są jakieś widoki na konkurencyjną firmę / cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.06.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Czy powinnam tego pierwszego wykonawce informować, że narazie wstrzymujemy sie bo za drogo dla nas?? ja bym poinformowała, może w magiczny sposób cena się zmniejszy . Może poda listę materiałów i uda sie Tobie je kupić taniej , może nagle robociznę da sie zrobić taniej. Cena jest zaporowa wiec nie masz nic do stracenia. Przy 40 tys. za płot ( który jak pisałaś w miarę prosty ma być) wolałabym go nie mieć, albo zrobić siatkę i obsadzić zielonymi drzewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.06.2013 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witaj vesila! Ja tez uwazam, ze 40000 za ogrodzenie to jakis cenowy koszmar... Mysle, ze skutek kryzysu jest taki, ze zamiast brac kilka fuch po rozsadnych cenach, firmy ciesza sie z kazdego, z kogo moga "zedrzec"... jeden duzy klient daje szanse na utrzymanie sie na rynku... Ale cena jest kosmiczna, na Twoim miejscu szuklalabym dalej. No i targuj sie, jesli sie da Pozdrawiam! Szukamy wykonawcy nadal, za taką kase gotowa jestem pokochać te słupki betonowe i lubemu wmówić że są najpiękniejsze Vesi, Co tam z fruugo? Uda się ponownie złożyć zamówienie? Tak, tylko chyba nagle kinkiety mi sie odwidziały:rolleyes: Co z wyceną ogrodzenia? Są jakieś widoki na konkurencyjną firmę / cenę? Są dwaj kolejni poproszeni o wycenę, zobaczymy jaką oni cene podadzą, ale na to trzeba też poczekać ja bym poinformowała, może w magiczny sposób cena się zmniejszy . Może poda listę materiałów i uda sie Tobie je kupić taniej , może nagle robociznę da sie zrobić taniej. Cena jest zaporowa wiec nie masz nic do stracenia. Oj, ja sie za kupno materiałów nie biorę braknie lub zostanie za dużo i co ja z tym zrobię,wolę by wykonawca na siebie wziął ten tą odpowiedzialność. do tej pory zawsze wykonawca kupował materiał i było ok. Przy 40 tys. za płot ( który jak pisałaś w miarę prosty ma być) wolałabym go nie mieć, albo zrobić siatkę i obsadzić zielonymi drzewkami Moja droga, 40tyś to za samo obłożenie słupków, które już są, w stanie opłakanym, ale są. Natomiast przęsła i brama to kolejne 25tyś, niestety siatki nie da się do słupków betonowych zamontowac, trzeba by pewnie kombinować i w efekcie cena wyszłaby taka jak za przęsła:( przy tych cenach ogrodzenie kompletne wyniosłoby nas ok 65-70 tys :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 05.06.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 :o nieźle was wycenili Dlatego u nas poki co panelowe ogrodzenie i chyba takie zostanie buziaki dostałaś wiadomosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.06.2013 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Karola, wiadomość odczytana :hug: Ja to bym zaakceptowała nawet najtańszą siatkę, tą taką zieloną, bo szczerze przyznam jest mi zupełnie obojętne jakie będzie ogrodzenie, od strony ogrodu i tak prawie nie widać bo obsadzone tujami. Niestety tu sie uparł luby, bo dla niego ma być ładnie, a mnie to zwisa. Jemu obojętne jak dom urządzony, za to ogrodzenie ma być ładne, kto by pomyślał, że taki esteta sie nagle zrobił ---------------------------------------------------------------- Ponieważ pogoda od tygodnia do bani, przekopuje net, a dokładnie ebay, czaiłam sie na dywany i inne z overstock - ale faktycznie, koszt ich transportu dobija:bash: Na ebay kupiłam dziś do pokoju młodych taką małą dekorację, na próbę, bo jeszcze nigdy na ebay nie kupowałam i nie płaciłam poprzez paypal( jestem zacofana - wiem:p), a przymierzam sie do większych zakupów, głównie zagranicznych. Planuję im jeszcze kupić dywan union jack i może jakiś zegar lub ramkę w tym stylu. Trafiłam na cudna fototapetę, nigdy nie przepadałam za fototapetami, ale ta jest dla mnie idealna, głowie sie dumam gdzie mogłabym dać, bo rozmiary ma pokaźne (200x280cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.06.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 40tyś to za samo obłożenie słupków, które już są, w stanie opłakanym, ale są. Natomiast przęsła i brama to kolejne 25tyś, niestety siatki nie da się do słupków betonowych zamontowac, trzeba by pewnie kombinować i w efekcie cena wyszłaby taka jak za przęsła:( przy tych cenach ogrodzenie kompletne wyniosłoby nas ok 65-70 tys :bash: Vesi, Dobrze, że czytając siedziałam, bo jak nic padłabym... Jakie ceny? Mnie się one wydają z kosmosu (ale ja się nie znam....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.06.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Trafiłam na cudna fototapetę, nigdy nie przepadałam za fototapetami, ale ta jest dla mnie idealna, głowie sie dumam gdzie mogłabym dać, bo rozmiary ma pokaźne (200x280cm) [ATTACH=CONFIG]194056[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]194057[/ATTACH] Vesi, Gdybym na tą fototapetę trafiła wcześniej o ile taniej wyszedłby mnie przedpokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.06.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Vesi, dziękuję za spotkanie! Cieszę się, że mogłam poznać Ciebie i zobaczyć na własne oczy jak mieszkacie. Dziewczyny, gdyby Vesilka kiedyś jeszcze mówiła, że ma nieładny dom, absolutnie nie wierzcie! Jest baardzo ładny, elegancki, wykończony z umiarem i ze smakiem. Na ścianach piękne kolory, przy sufitach obłędna sztukateria, mnóstwo drobiazgów jak klamki, dodatki, latarenki... Jest na czym zawiesić oko, a jednocześnie nie ma wrażenia przeładowania. Kuchnia przytulna i taka czyściutka. Toaleta jasna i świetlista (mimo, że niewielka), z super akcesoriami. A! I świetne dekory tarasowe. I oświetlenie salonu, wiatrołapu... i fazowane lustro! (Niestety zapomniałam zajrzeć do łazienki:rolleyes:) Sama Gospodyni to niezła laseczka, do tego bardzo miła No i ma mądre oraz grzeczne dzieci, a całkiem niedaleko od domu piękne prawie-górskie widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 16.06.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Vesi ja duzo kupuje na angielskim ebay'u I place paypall:cool: dla mnie to najlepsze rozwiazanie Zawsze jak szukam czegos w internecie zwracam na samym poczatku uwage czy jest mozliwosc placenia karta lub paypall Fototapeta sliczna!!! Skad ja masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 16.06.2013 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Vesi, Dobrze, że czytając siedziałam, bo jak nic padłabym... Jakie ceny? Mnie się one wydają z kosmosu (ale ja się nie znam....) Oh! nie tylko Tobie mnie na chwilę zatkało przy telefonie, gdy facet podał cenę Vesi, Gdybym na tą fototapetę trafiła wcześniej o ile taniej wyszedłby mnie przedpokój Kochana, przeca Twoja szafa na cd jest o niebo lepsiejsza Vesi, dziękuję za spotkanie! Cieszę się, że mogłam poznać Ciebie i zobaczyć na własne oczy jak mieszkacie. To ja Tobie dziękuję pogaduchy z Tobą to przyjemność i miło spędzony czas:D Dziewczyny, gdyby Vesilka kiedyś jeszcze mówiła, że ma nieładny dom, absolutnie nie wierzcie! Jest baardzo ładny, elegancki, wykończony z umiarem i ze smakiem. Na ścianach piękne kolory, przy sufitach obłędna sztukateria, mnóstwo drobiazgów jak klamki, dodatki, latarenki... Jest na czym zawiesić oko, a jednocześnie nie ma wrażenia przeładowania. Kuchnia przytulna i taka czyściutka. Toaleta jasna i świetlista (mimo, że niewielka), z super akcesoriami. A! I świetne dekory tarasowe. I oświetlenie salonu, wiatrołapu... i fazowane lustro! (Niestety zapomniałam zajrzeć do łazienki:rolleyes:) Sama Gospodyni to niezła laseczka, do tego bardzo miła No i ma mądre oraz grzeczne dzieci, a całkiem niedaleko od domu piękne prawie-górskie widoki Matko droga! normalnie nie wiem co napisać... Dziękuje pięknie za taka opinię o moim domu http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c050.gif Vesi ja duzo kupuje na angielskim ebay'u I place paypall:cool: dla mnie to najlepsze rozwiazanie Zawsze jak szukam czegos w internecie zwracam na samym poczatku uwage czy jest mozliwosc placenia karta lub paypall Fototapeta sliczna!!! Skad ja masz? Kasiu, dzięki za info o ebay, ja juz od dawna znam ten serwis aukcyjny, tylko na naszym polskim ebay jest wielkie nic, u nas rządzi allegro;) nigdy nie pchałam sie w zagraniczne zakupy, bo nie miałam jak zapłacić, no i brak znajomości języka... ale literki z Anglii doszły bez problemu, młodej sie spodobały, a mi spodobał sie ebay i paypall:lol2: fototapeta wypatrzona na ebay w Holandii ja jej nie mam, bo nie mam wolnej ściany na nią ____________________________________ Wybaczcie, że ostatnio nie zaglądam do was, mam trochę rzeczy do ogarnięcia w domu i koło domu w końcu tez pomalowałam listwy przypodłogowe w salonie, to była masakra, najgorzej malowało sie pod grzejnikami (na leżąco) pozdrawiam wszystkich i życzę udanego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 17.06.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Vesi teraz przepadniesz na angielskim ebay'u Ja od bardzo dawna nie kupuje na allegro wlasnie dlatego ze nie moge placic karta i paypall Z jezykiem moge Ci bez problemu pomoc wlasnie zdalam egzamin na certyfikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 17.06.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Vesi, Miłego tygodnia życzę. Domyślam się, że znowu zarobiona jesteś po dach. Mam nadzieję, że będzie z tego kasa na nowe wspaniałe pomysły :yes: A co z ogrodzeniem? Masz już nowe wyceny od konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.07.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Puk pukco tam u Pani ???????Dzieciaki zgarnęły wszystkie nagrody na zakończenie roku?czy zostawiły cos dla innych dzieci? pisz co słychać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.07.2013 01:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Hello, kochani, normalnie nimom casu kruca-bomba Karolka, spoko, nagród starczyło dla wszystkich wyróżnionych, moi przynieśli identyczne świadectwa ze średnią 5,2 ledwo zaczęły sie wakacje, juz nocowali u mnie: siostrzeniec, potem siostrzenica... wczoraj wybyczyłam sie z siostrą i naszymi młodymi na otwartym basenie, troszkę złapałam słonka, troszeczkę popływałam w zimniastej wodzie miałyśmy plan by dzis też sie wybyczyć, ale pogoda nie dopisała. W domu nic sie nie dzieje wielkiego, po wizycie Dropi udało mi sie ledwo pomalować listwy przypodłogowe w salonie, w sypialni i pokoju młodych sobie daruję malowanie, bo prawie tych listew nie widać zza mebli w Jysk kupiłam w promocji kosz na pranie i szukam czasu by go pomalować na biało:rolleyes: http://cdn1.jysk.com/getimage/web.large/3609851/WEB/1005 nie wspomnę o starym stole, który czeka na czyszczenie na poddaszu, oraz szafkach nocnych... kupiłam w Ikea karnisze do salonu i leżą sobie one i kwiczą czekając na zamontowanie okna balkonowe na poddaszu muszę wyszorować - dosłownie... garaż też sie doprosić nie może o uporządkowanie itp...itd... Ogrodzenie utknęło w czarnym punkcie, jeden pan zwątpił i sie w ogóle nie odezwał po wstępnych oględzinach:roll:; majster-Marek miał być w sobotę, ale zapomniałam spytać w którą?? kilka sobót minęło a jego ani widu, ani słychu:confused:; inny znajomy, powiedział wprost, że im sie ta robota nie opłaca:(... Przez ostatnie deszcze prawie wszystkie czereśnie mi zgniły nim dojrzały:( a było ich naprawdę dużo, bo mam trzy duże, stare czereśnie... ale kupiłam sobie i wsadziłam trzy krzaczki borówki amerykańskiej oraz drzewko owocowe: morwę białą z trawą w ogrodzie i chwastami walczę sama, więc końca nie widać... do tego plaga komarów nie pozwala na korzystanie z ogrodu od późnego popołudnia Nie wiem kiedy uda sie mi nadrobić wasze wątki, zaczynam tęsknic za mieszkaniem w bloku... Buziaki dla Wszystkich http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/kisses/smileys-kisses-067969.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 08.07.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Vesi, Najważniejsze, że u Ciebie wszystko w porządku, a to, że robota leży odłogiem... widocznie jak leży to musi poczekać i tyle. Tych ciepłych dni jest tak niewiele, nawet się nie obejrzysz jak zaraz zacznie się jesień. Korzystaj Kochana ze słońca i pogody, tylko odzywaj się trochę częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.07.2013 01:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) Ilu, miło że wpadłaś, dzięki za dobre słowo:hug: ze słonka korzystam, np wczoraj pól dnia kosiłam ogród, po kilku godzinach myślałam że nogi mi do dooopy wejdą Edytowane 9 Lipca 2013 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts