Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

helloł

ramki śliczniusie

ale ja również uważam ze nie ma co robić konkurencji lustereczku :yes:

Co do trawy to nie tylko u Ciebie jest siano

Ja ciągle podlewam :(

Lampy fajne ładnie sie komponują nie jęcz i nie wymyślaj jest oki

Ps jakbyś miała chwilkę

to podrzuć mi jakies fotki fajnych gabinetów bo rozmyślam po powolutku trzeba było się za niego zabrać choć koncepcji i chęci brak :(:lol2:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

helloł

ramki śliczniusie

ale ja również uważam ze nie ma co robić konkurencji lustereczku :yes:

Co do trawy to nie tylko u Ciebie jest siano

Ja ciągle podlewam :(

Lampy fajne ładnie sie komponują nie jęcz i nie wymyślaj jest oki]

dzięki Karolka :hug:

ramki juz wyniesione z wiatrołapu, stoją na grzejniku w holu :lol2: i tak dumam czy je tam wieszać

Ja nie moge sobie pozwolić na czeste podlewanie trawy :bash:

Lampki do holu były niedrogie więc pisać mi tu szczerze, to za jakiś czas bez bólu wymienię na cóś innego :p

Ps jakbyś miała chwilkę

to podrzuć mi jakies fotki fajnych gabinetów bo rozmyślam po powolutku trzeba było się za niego zabrać choć koncepcji i chęci brak :(:lol2:

Podrzuciłam Ci linka :)

Vesi,

Lampy bardzo fajne. Chociaż to ta kuchenna jest moją ulubienicą.

Zgadzam się z Karolkiem, że co za dużo.... :no:

Ale ramki są bardzo ładne, stylowe.

Na pewno znajdziesz dla nich miejsce.

:hug:

Dziękuję Ilutku za docenienie moich wyborów lampowych:hug:

Dla ramek znajde miejsce na pewno, z Waszą pomocą mam nadzieję :D

Wow ! Lampki w holu ślicznie wyglądają, cały hol robi wrażenie :) jest olbrzymi i piękny :)

Mugatko, normalnie http://forum.budujemydom.pl/style_emoticons/default/blush.gif

Dziękuję :hug:

Hol ma 13m2, to chyba niezbyt dużo?

Hej :)

A moze powiesic ramki na scianie prostopadlej do tej z lustrem? (na lewo od grzejnika?)...

My pewnie tez bedziemy miec studnie (uznalam, ze to dobre, bedzie wiecej wody na ogrod, o naiwnosci!)...

Dobrego dnia! :)

Hejka Hesperius

ciekawa jestem Waszego domku, masz swój wątek?

Oj, ramki nie zmieszczą sie za cholere na tej ścianie ZOBACZ :D

A studnia - dobra rzecz do podlewania ogrodu, mycia auta, itp.... jesli jest sie dodatkowo podpiętym do wodociągów, a my naiwni przed zamieszkaniem, stwierdziliśmy w studni wody ful wypas, do wodociągów sie nie przyłączamy, ale po suchym lecie w tamtym roku, nagle w studni brakło wody, trza było oszczędnie korzystać, teraz więc z podlewania trawnika nici:roll:

piękna ta kuchenna lampa!

co do czarnych kabelków w lampach w holu, też mi się nie bardzo spodobały, ale nie straszą ;) jakoś nachalnie

http://forum.barcis.pl/images/smilies/welcome.gif Ankubek w moich progach

Dziękuje za szczera opinię, takie sobie cenię:yes:

Vesi - lampki cudne---hol jest przepiękny :rolleyes:

Co do lustrzanych ramek ja też bym nie robiła już konkurencji lustru...................

A to okrągłe z westa już gdzieś wisi? :popcorn:

Buziaki zostawiam :hug:

Hejka Admetka

dzieki, ale gdzie tam moj hol do twojego, niebo a ziemia :yes:

Słucham sie do waszych rad i lustrzane rami poszły z wiatrołapu out!:lol2:

Te okrągłe lustra z west jeszcze nie doszły

Buźka :hug:

-----------------------------------------------

Uciekam na zakupy, a potem do wieczora na otwartym basenie z dzieciami, normalnie żadnych wczasów nam nie potrzeba.

Basen ogrodzony, można popływać i potem rozpłaszczyć sie na trawce obok jak na plaży, płatne za wstęp nie na godziny, rewelaka w takie upały :D

Hej Vesila :)

My dopiero poczatkujacy, po pol roku czekania na dokumenty udalo nam sie kupic kawalek ziemi, a teraz przygotowujemy sie do PnB...

Woda z wodoociagow jest w zasiegu, pod warunkiem, ze sasiadka zgodzi sie na sluzebnosc w zwiazku z biegiem wodociagu (gmina nie zgodzila sie na prowadzenie wodociagu w pasie drogowym, ale zakladamy, ze sluzebnosc nie powinna byc problemem). Druga sprawa to odleglosc, mamy jakies 250 metrow rury do przeprowadzenia... Inwestycja duza, a gmina biedna, wiec niewielka szansa na to, ze naklady finansowe zostana zwrocone. Czekamy az pojawia sie kolejni inwestorzy ;)

Wiec na razie bedziemy kopac studnie. Sasiad w poblizu ma zrodlo. Mysle, ze nie powinno byc zle z woda, ale... to rosyjska ruletka.

Aj, jakos przgapilam szerokosc tej sciany. Mimo wszystko wydawalo mi sie, ze sie tam zmieszcza...:confused:

Lustro jest tak atrakcyjne, ze chyba by nie znioslo konkurencji.

Masz juz jakis inny pomysl na powieszenie obrazkow? :)

Pozdrawiam!

Ach to dopiero zaczynacie przygode z budową, no to powodzenia życzę i ludzkich sąsiadów :D

Obrazki raczej zawisna w holu, chyba nad grzejnikiem, bedzie je wtedy widać z wiatrołapu przez szybki i będą nawiązaniem do lustra w wiatrołapie, tak sobie to ostatnio wymyśliłam ;) obfoce przymiarkę i mi dordzicie - tylko, póki co, nie mam czasu za dnia na bawienie sie w przymiarki :rolleyes:

hesperius

Dobrzy sąsiedzi, to znak że atmosfera w okolicy będzie przyjazna i tym samym , bedzie sie dobrze tam mieszkało i ogólnie żyło :)

foty? jakie foty?? :p

ni mom casu

Dropi nasza kochana :hug:

pierwsze co pomyślałam, gdy zawisły te lampki w holu, to że one bardziej u Ciebie by pasowały :D

vesilko, chyba nie po drodze było do Ciebie ostatnio :oops:

Lampy są rewelacyjne!

Ciesze się, że tak pasują :D

Kabelki na zdjęciu nie rzucają się w oczy.

Ale, skoro piszesz, że Ci przeszkadzają, to możesz je zmienić. To niewielki problem.

Lustrzanych ramek zazdroszczę :rolleyes:

Narendil :hug:

Ty pracuś jesteś, jak w twoim przypadku to juz chyba bym zapomniała co to forum :rolleyes: nie wiem skąd ty czas bierzesz i energie na to wszystko:)

Kabelki może bym i zmieniła, gdybym umiała, a luby by mnie chyba pogryzł gdybym mu kazała to zrobić:lol2: dla niego taki drobiazg urasta do rangi wieeelkiego wysiłku, mnóstwa pracy i straconego czasu, oj taki mi sie trafił egzemplarz :rolleyes:

A TERAZ UWAGA...........

RUSZYLIŚMY Z OGRODZENIEM :wave:

KLIK DO DZIENNIKA

• 2 weeks później...
Super ze udało Ci sie jakoś ogarnac to ogrodznie ;)

Jakie przęsła i bramę wybraliście ?

NO jakoś w końcu się udało ruszyć:) uffff....

Przęsła i brama ostatecznie jeszcze nie wybrana,

dałam do wyceny takie cóś:

brama

brama wzór1.jpg brama wzór2.jpg

przęsła

IMG_20130720_141234.jpg IMG_20130720_141159.jpg IMG_20130720_141215.jpg

Vesi

SUPER wiadomość:wiggle::wiggle:

:yes: :D :hug:

A tak z innej beczki: gdzie kupowałaś glazurę do łazienki (mam na myśli białe i kobaltowe cegiełki)?

Zabierają ulgę VAT i zastanawiamy się, czy nie kupić czegoś jeszcze w tym roku ;)...

Płytki cegiełki, to vives mugat, kupowałam w planetadom.pl .

pozdrawiam :)

-------------------------------------------------------------------

A poza tym dostałam wiadomość od west, że moich luster fish eye nie dostali i zwrócili mi kasę :bash::bash:

Delikatnie pisząc: jestem wkurzona :x doczekać sie nie mogłam tych luster, a tu taki numer wywinęli:mad:

Nadal walczę z koszem na pranie, malowanie.... ścieranie... malowanie.... koszmarnie mi idzie:sick:

vesi, no to lipa z lustrami. Szkoda :(

Cieszę się, że coś z ogordzeniem się rusza!

Odnośnie kosza, to może już musztarda po obiedzie, ale rozważ na przyszłość farbę w sprayu.

Fakt, pojemnik kosztuje około 30zł, ale dobrze się maluje i na całkiem sporo wystarcza.