Kaś.M 26.10.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Vesi a może taka witryna?? http://www.homeglamournow.blogspot.com/2013/10/jaskowa-dolina-29.html Przepiękny apartament:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.10.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Co innego można by tam dać ?? Może sekretarzyk z pięknym krzesłem lub wyższym fotelem albo dwa krzesło-fotele ze stolikiem chyba że konsolę] A może jakaś konsola ładna? Pierwotnie mój plan zakładał, że tam bedzie stól rozkłaany, ale luby sie nie zgadza - to raz, dwa - że ja czesto na taras wychodzę i omijanie stołu doprawadziłoby mnie niechybnie do wku*** Luby chciał tam pod jedną ze scian postawić biurko, ale to juz ja kategorycznie sie sprzeciwiłam, bo o ile ładne biurko samo w sobie może być ozdobą, to już cały ten majdan biurkowy zdecydowanie nie. Zastanawiałam sie nad konsolą za kanapą, ale jednak to miejsce sie nie nadaje, powstałby taki ołtarzyk (bo na konsoli pasuje coś postawić, coś nad powiesić) niczemu nie służący, bo mało widoczny. No nijak konsola tam nie pasuje, ani sekretarzyk, mogłabym ewentualnie dać drugą witrynę zamiast fotela. Hej vesi jestem jak obiecałam:wiggle: Witryny piękne- najbardziej charakternie będzie wyglądała w Twoim salonie grafitowa Może być też taki dąb szczotkowany, który uwielbiam (sama taką planuję). Natomiast nie widzi mi się absolutnie biała, bo będzie sielsko, a to raczej nie Twój klimat. Ja też mam salon niezbyt ustawny- niby ma 30m2, ale jest w prostokącie i w dodatku 2 ściny są krótkie:bash: Venuska dobrze radzi z welurem- to jest materiał niezniszczalny, a przy tym taki miły:) Miłego popołudnia:bye: Aguś, dzięki że wpadłaś. Mój salon to niestety porażka, no ale cóż począć. Dąb szczotkowany też lubię, ale chyba szkoda by mi było go zamalowywać, Ława i rtv-ałka są własnie z debu szczotkowanego, bardzo mi sie podobają i to wybarwienie też. Masz racje, biała witryna nie bedzie pasowała. Ta sie mi bardzo podoba http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/38/5d/74/385d74a1ce2087d49e5b1083f9b68d4e.jpg Ves, a u Cibie byłoby realne i sensowne takie ustawienie? (gwiazdka to np. stojąca lampa) [ATTACH=CONFIG]220618[/ATTACH] Dzieki Lui, fajny układ, niestety nierealny. Wszystkie kable do tv i internetu sa miedzy oknami, przeniesienie tego na scianę naprzeciw to hardcor nawet nie dla mnie, że o lubym nie wspomnę Vesi a może taka witryna?? http://www.homeglamournow.blogspot.com/2013/10/jaskowa-dolina-29.html Przepiękny apartament:yes: Chodzi o tą witrynę http://1.bp.blogspot.com/-O9DDC-mSZDo/UlMPXXkPG2I/AAAAAAAADt0/zxDHqbWBK4A/s1600/b84d44b5_large.jpg Ładna, bardzo ładna coś jak z maisons du monde http://www.maisonsdumonde.com/images/produits/FR/fr/taille_hd/1/0/129847_2.jpg nic nie poradzę na to, ale najbardziej podobają sie mi meble drewniane w takim wybarwieniu http://www.maisonsdumonde.com/images/produits/FR/fr/taille_hd/1/20/130646_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.11.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Hej Vesi Miałam już dawno pisać, ale tak mi się jakoś zeszło Ja na jednej i drugiej ścianie postawiłabym jakiś mebel. Np. witrynę za kanapą a na wprost bibliotekę lub odwrotnie. Fotel za kanapą może dawać poczucie takiego jakby wyizolowania od reszty strefy wypoczynkowej Nie pamiętam już dokładnie ile tam masz wolnego miejsca, ale może zmieściłby się przy wejściu, obok kanapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.11.2013 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Hej Vesi Miałam już dawno pisać, ale tak mi się jakoś zeszło http://www.cosgan.de/images/midi/boese/e085.gif Ja na jednej i drugiej ścianie postawiłabym jakiś mebel. Np. witrynę za kanapą a na wprost bibliotekę lub odwrotnie. Fotel za kanapą może dawać poczucie takiego jakby wyizolowania od reszty strefy wypoczynkowej Nie pamiętam już dokładnie ile tam masz wolnego miejsca, ale może zmieściłby się przy wejściu, obok kanapy? Ech utknęłam w czarnym punkcie, nadal wiem że nic nie wiem Fotel zmieściłby sie na pewno na wprost kanapy, ale luby uparł sie na pufy i już nie ma miejsca na fotele...może kiedyś... To jest druga strona pokoju. Nie cierpię tych schodów, ich koloru i tego że zachodzą mi do połowy okna, przez co mam dylemat czy w ogóle wieszać zasłony. Pod schodami wymyśliłam sobie jakąś komodę lub konsolę, by ten grzejnik jakoś zasłonić, ale to późniejszy temat. Teraz muszę zająć sie tymi pustymi ścianami za kanapą. Chciałabym zamówić w końcu jakąś bibliotekę bądź witrynę, ale na nic sie nie mogę zdecydować, ani na formę, ani na kolor. Myślę, myślę i nic wymyślić nie mogę, totalny mętlik w głowie mam http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/d015.gif ......................... Dziś, po przeszło miesięcznym opóźnieniu, wielu moich upomnieniach i w końcu groźbie,że zapłacę mniej sto zł za każdy dzień zwłoki, przyjechał facet z przęsłami i zamontował część. Miał czelność jeszcze na odchodnym powiedzieć, że wyjdzie drożej, bo policzył za małą wagę przęseł, okazały się cięższe i przez to droższe w ocynku, mało brakowało a popukałabym sobie do głowy, na znak co myślę o podniesieniu ceny wcześniej ustalonej. Tu częśc zamontowanych przęseł, foto słabe bo z komórki I NEWS!!! Bierzemy sie za wykończenie poddasza, w przyszłym tygodniu pierwsze spotkanie z szefem ekipy, celem omówienia i pomierzenia, coś bąknął przez telefon, że może przed świętami by mógł ruszyć, bo ma jeszcze robotę na budowach póki jest pogoda, się zobaczy.. czekają mnie znowu wybory płytkowe, podłogowe, wykończeniowe, itd.... Trafiłam dziś też w swoich zasobach zdjęciowych na fotki domu z ogrodem z oferty sprzedaży. Wrzucam porównanie:) tak było w czerwcu 2009r.. a tak w lipcu 2013r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.11.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Ależ Ty masz potencjał w tym salonie!Jak ja bym chciała mieć takie schody i tak pięknie oświetlone!Wiesz, co myślę? Musisz koniecznie pomalować filar na biało i położyć przy nim białą listwę przypodłogową. I schody wg mnie też potrzebują przemalowania na biało, nie całe, ale chyba pomalowałabym na biało bok i tralki łącznie z całym dolnym słupkiem.Bardzo ładne ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.11.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Hej Vesi, Tak jak Iw uważam, że Twój salon ma ogromny potencjał i ten pomysł ze słupem i schodami bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.11.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Vesi a co ty masz na tym poddaszu ?? duży metraż?? jaki plan na te powierzchnie ??? I pytanie czy te thuje tak urosły za 4 lata ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.11.2013 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Ależ Ty masz potencjał w tym salonie! Jak ja bym chciała mieć takie schody i tak pięknie oświetlone! Wiesz, co myślę? Musisz koniecznie pomalować filar na biało i położyć przy nim białą listwę przypodłogową. I schody wg mnie też potrzebują przemalowania na biało, nie całe, ale chyba pomalowałabym na biało bok i tralki łącznie z całym dolnym słupkiem. Bardzo ładne ogrodzenie. SERIO ?? Widzisz tam potencjał? Jeszcze nim zaczęłam urzadzanie, chciałam by mi stolarz pomalował schody własnie tak jak zaproponowałaś plus stopnie pod kolor podłogi, ale ten popatrzył i rzekł, że najlepiej by było schody rozebrac, zetrzeć lakier i wtedy malowac od nowa, koszt wyszedłby ogromny, ze lepiej byłoby nowe zrobić. no ale ja marudze cały czas na te schody do lubego i oswajam go własnie z ich przemalowaniem, tralki i boki na biało i może udałoby mi sie stopnie zeszlifować i przyciemnić. Pewnie z motyką na słońce sie chce porwać, ale na pewno spróbuję. Dziekowac za komplement ogrodzeniowy, jest proste do bólu, ale te wszechobecne, fikuśnie zdobione bądź wygięte przęsła, tak mi sie juz opatrzyły, że zbrzydły. Hej Vesi, Tak jak Iw uważam, że Twój salon ma ogromny potencjał i ten pomysł ze słupem i schodami bardzo mi się podoba Schody na bank kiedyś pójdą pod pędzel, tylko kiedy??? wizja ścierania lakieru w tych wszystkich załamaniach, jakoś mi nie pomaga by sie w końcu za to zabrać Vesi a co ty masz na tym poddaszu ?? duży metraż?? jaki plan na te powierzchnie ??? I pytanie czy te thuje tak urosły za 4 lata ?? Na poddaszu mam NIC no moze ciut wiecej niż nic, pociągnięta jest woda i kanalizacja do łazienki, instalacja centr. odkurzacza, częściowo podłogówka, plus instalacja pod trzy grzejniki w pokojach, no i wylewka. Po za tym wieeelka przestrzeń, jakieś 150m2. Tuje sadził poprzedni własciciel, chyba miały ok 1,5m jak kupiliśmy dom, teraz na pewno mają niektóre ponad 3m, a może i ponad 4m:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 22.11.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 SERIO ?? Widzisz tam potencjał? Żartujesz? To piękne pomieszczenie! Schody też są ok. Dziekowac za komplement ogrodzeniowy, jest proste do bólu, ale te wszechobecne, fikuśnie zdobione bądź wygięte przęsła, tak mi sie juz opatrzyły, że zbrzydły. Ja jeszcze nie mam ogrodzenia (mam zniszczone), ale też będę robić proste, z tych samych względów, co Ty. Schody na bank kiedyś pójdą pod pędzel, tylko kiedy??? wizja ścierania lakieru w tych wszystkich załamaniach, jakoś mi nie pomaga by sie w końcu za to zabrać Błagam Cię! Ale Ci się rasowy, tłusty Fachowiec trafił. Rozebrać, zetrzeć, zmielić Nie trawię tych kolesiów. Nie musisz mieć drewna na schodach w kolorze podłogi. A na biało przemalujesz sama. Podkład, a potem farba. Te przemalowane powierzchnie nie będą narażone na jakieś intensywne zużywanie (nie będziecie po nich chodzić). Schody rozbierać no nie mogę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 25.11.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Vesilko, wiem, że czytałaś ostatni wpis na blogu u Magdy. Wklejam Ci tu jedno ze zdjęć od niej: http://goldyn.nazwa.pl/homecreations/wp-content/uploads/2013/11/0ca0787f683e92135462e0785336773c_thumb.jpg Widzisz tu swoje schody? I nawet Twoja kanapa skórzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.11.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Żartujesz? To piękne pomieszczenie! Schody też są ok. Nie wiem czy chcesz mnie pocieszyć, czy serio gadasz, ale dziękować Ja jeszcze nie mam ogrodzenia (mam zniszczone), ale też będę robić proste, z tych samych względów, co Ty. Proste najlepsiejsze i ponadczasowe A na biało przemalujesz sama. Podkład, a potem farba. Te przemalowane powierzchnie nie będą narażone na jakieś intensywne zużywanie (nie będziecie po nich chodzić). Tak zrobię Vesilko, wiem, że czytałaś ostatni wpis na blogu u Magdy. Wklejam Ci tu jedno ze zdjęć od niej: http://goldyn.nazwa.pl/homecreations/wp-content/uploads/2013/11/0ca0787f683e92135462e0785336773c_thumb.jpg Widzisz tu swoje schody? I nawet Twoja kanapa skórzana. hehe, Ty to masz oko, dzięki Lui jesteś nieziemska:lol2: Vesilko, takie schody:jawdrop: dobrze, że z kanapy będziesz mogła je podziwiać No niestety wolałabym je podziwiać np w holu nie w salonie, dodam, że same w sobie schody się mi podobają, tzn ich kształt, nie moge tylko przeboleć ich koloru i tego że zajmują mi 1/3 salonu ------------------------------------------- Oł kej, takiego kopa mi potrzeba było, zakupiłam kilka arkuszy papieru ściernego, różnej grubości, taśmę i folię, w najbliższym czasie wezmę sie za te schodziska przewiduję że z pól roku mi to zajmie, nie jestem miłośnikiem kurzenia sobie w domu, więc z oporami będę szlifow ać lakier na schodach, a muszę to zrobić, tralki tylko lekko zmatowić, a jak sił mi starczy to stopnie zetrę do żywego drewna by móc je machnąć bejcą. Malowanie to przy tym będzie przyjemność No dobra, ale nadal nie wiem co dać na te puste ściany za kanapą chyba witrynę całą przeszkloną o taką http://www.maisonsdumonde.com/images/produits/FR/fr/taille_hd/1/20/130646_3.jpg będzie pasować?? oszaleję sama ze sobą, zdanie zmieniam co parę dni http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a080.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.11.2013 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Ach, pochwalę się, a co kupiłam na west jelenia i 3 wieszaczki, a wcześniej jeszcze lustro okrągłe, które już mam w domu, ale nie mam zdjecia lustra;) http://img.auctiva.com/imgdata/1/0/5/1/4/9/4/webimg/687344068_o.jpg http://static.westwing.pl/i/ES-BE992WWAEEPLES-1.jpg taki mam plan na wieszaczki ewentualnie taki mogłabym kupić http://www.ladecoration.pl/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/6a2febb89bf2ed6f580155b688047e07/2/1/21a_1.jpg Edytowane 28 Listopada 2013 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 28.11.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 O, tego jelenia kojarzę! Gratuluję zakupów! Bardzo jestem ciekawa, gdzie te cuda wylądują u Ciebie. Mam wrażenie, że nie wszystkie zdjęcia się wyświetlają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.11.2013 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Ten jeleń pójdzie albo na taras, albo potraktuję go spray-em takim A forum coś szwankuje ostatnio, poprawiłam już załączniki i wyświetlają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.11.2013 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 HA! i trafiłam na DIY - malowanie schodów http://1c6162ac207f6525cfd8-84665c880233094a565668f32cb79f8e.r10.cf2.rackcdn.com/2010/10/stairsbeforeandafter_thumb.jpg KLIK Niestety, dziś spróbowałam ( na zachętę) zetrzeć starą żółtą farbę ftalową ze starego taboretu, masakra, cała kuchnia w żółtym pyłku, a tarliśmy ręcznie jak to ma tak wyglądać, to sobie tego nie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.11.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Hej Vesi Robicie poddasze - będzie się działo Z takiej perspektywy to chyba Twojego salonu jeszcze nie widziałam - super jest!!!!!!!! A jakbyś się uporała z malowaniem schodów - to bajka będzie :rolleyes: Szalejesz na tym wescie - ja rzadko zaglądam to pewnie kupę okazji przegapiłam Jak coś zobaczysz w moim dziwnym stylu - to dawaj cynka(mimo że mam szlaban na zakupy ) Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.11.2013 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Hej Admetka, Taaak, przyszła pora na poddasze, młodzi dostaną swoje pokoje, wreszcie, oby tylko sprawnie poszło ---------------------- Szczerze przyznaję, zraziłam sie tym ścieraniem starych powłok lakieru, tego pylenia i zaczęlam szukać preparatów do tego służących, niestety u nas jak zwykle porażka, co za denny ten nasz kraj i zacofany Na blogu, do którego link podałam wyżej, właścicielka poleciła preparat, który nie śmierdzi, jest nietoksyczny i naprawdę skuteczny, miałam nadzieję że i u nas będzie coś takiego, a tu g**o. Same śmierdziuchy trujące. Jak mi ktoś powie że Amerykanie są głupi, to dla mnie on będzie największym głupcem. Preparat do usuwania starych powłok malarskich, dostępny w USA, to Citri-Strip Paint and Varnish Stripping Gel http://ecx.images-amazon.com/images/I/61DJ8LMYvqL._SL1500_.jpg do kupienia również na Amazon.com Przyznać sie proszę, kto już kupował na Amazon?? Czy to działa tak jak eBay? Nie mogę sie połapać, o co chodzi w tym serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 29.11.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 vesi, cieszę się, że poddasze rusza Kupowanie na Amazonie to jak w sklepie internetowym. Jeśli chcesz, to mogę podpytać kolegę, który niejedne zakupy dla mnie i męża tam robił. Z preparatów do usuwania powłok, ja używam Syntilora. No fakt, różami to on nie pachnie, ale da się wytrzymać. I 3V3 też był znośny. A Twoja szlifierka nie ma możliwości podłączenia do rury od odkurzacza? Moja tak i przyznaję, że to sporo ułatwia. Pyłu zdecydowanie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 29.11.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 taki mam plan na wieszaczki [ATTACH=CONFIG]227322[/ATTACH] Pierwszy pomysł podoba mi się najbardziej! Ładnie optycznie wyrównuje proporcje na ścianie, bo przyznam, że wg mnie lustro przy ławce jest trochę za wąskie, z wieszakami po obu stronach zmieniają się proporcje i zaczyna wszystko grać! Trzeciego wieszaka nie radzę. Wyobraź sobie teraz kurtki i płaszcze na wszystkich wieszakach (odwiedziny gości). Słabo, nie? A z dwoma, po obu stronach, symetrycznie, nawet, jeśli będą napchane, będzie grało. HA! i trafiłam na DIY - malowanie schodów http://1c6162ac207f6525cfd8-84665c880233094a565668f32cb79f8e.r10.cf2.rackcdn.com/2010/10/stairsbeforeandafter_thumb.jpg KLIK Niestety, dziś spróbowałam ( na zachętę) zetrzeć starą żółtą farbę ftalową ze starego taboretu, masakra, cała kuchnia w żółtym pyłku, a tarliśmy ręcznie jak to ma tak wyglądać, to sobie tego nie wyobrażam SUPER!!! Nie zrażaj się! Na to MUSI być sposób. Stare drewniane schody (poniemieckie, zapaprane kilkoma warstwami farby) odnawiali moi rodzice i znajomi i zawsze z super efektem, bez demontażu schodów i bez dewastacji całego domu. co za denny ten nasz kraj i zacofany Sorry, ale jeśli chodzi o ofertę rynkową, to niestety, mogę się pod tym podpisać. U nas tylko pozornie jest wszystko w wielkich ilościach. Ostatnio pisałam (u Diany) o wyborze stolików kawowych. Płakać się chce, jak myślę, ile brzydoty i badziewia się produkuje. A tu jeszcze dodadzą pierdółkę, a tu trąbeczkę i dupeczkę, żeby było jeszcze inaczej i niezwykle. Na koniec pełno straszydeł. Blehhhh!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 29.11.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ach! Zapomniałam! Ktoś wie, jak we własnym zakresie zrobić taką angielską boazerię przy schodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts