Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Vesi, i jak idzie niejedzenie pączków :rotfl:

Osz Ty :p

Luby sie ulitował nad moją tuszą i kupił mi 6 pączków, no jak mogłam tego nie zjeść, kocham pączki :D

Dziś w nocy przetarłam pozostałe tralki i kawałek tych dech pod stopniami, nie wiem jak sie nazywa ten element schodów, nadal czuje w buzi smak tego pyłu :sick: chyba musze maseczke na twarz zakładać. Nie idzie tak ciężko jak sie obawiałam, te schody pokryte sa jedynie cieniutka warstwą lakieru bezbarwnego, ale jednak namachac sie trzeba. Troche sie pyli, pomimo rozwieszonej foli, wiec robie to nocami, potem mycie schodów i podłóg, itp, a w dzien odsypianie :rolleyes:

Zastanawiam sie czy słupki tez przecierać papierem i malować na biało, czy ładniej bedzie zrobic je w kolorze stopni, czyli razem ze stopniami dopiero czyścić z lakieru i malować.

Mam troche inspiracji z białymi i ciemnymi słupkami, skłaniam sie bardziej ku ciemnym, poręcz będzie ciemna.

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/30/41/56/3041566b42d153e17d5d1f1a208cd087.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c3/c9/f3/c3c9f36236cae225a3413a864b9b3666.jpg

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/c9/32/b4/c932b418093cae8a2519fbc59ebf36bf.jpg

--------------

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/54/f1/7f/54f17f7128207bf822933548d37d4010.jpg

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/56/1c/f8/561cf87bc3f1b789d0d2a5f47cbe1d49.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/17/11/16/171116c3c2eed3ea970b00a6fadec173.jpg

Obraziłaś sie o ten kilim?

Trochę mnie ten temat zmęczył, przyznaję, ale już mi przeszło ;)

Zastanawiam sie czy słupki tez przecierać papierem i malować na biało, czy ładniej bedzie zrobic je w kolorze stopni, czyli razem ze stopniami dopiero czyścić z lakieru i malować.

Mam troche inspiracji z białymi i ciemnymi słupkami, skłaniam sie bardziej ku ciemnym, poręcz będzie ciemna.

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c3/c9/f3/c3c9f36236cae225a3413a864b9b3666.jpg

Piękne te inspiracje, a ta, którą zostawiłam, cudowna jest. Mam jakieś zboczenie na punkcie szufladowych mebelków na smukłych nóżkach. :rolleyes:

U Ciebie są dwa słupki. Sama nie wiem, jak będzie lepiej. W przypadku, gdy jest to tylko jeden słupek, ciemna linia poręczy schodzi do podłogi ładnym łukiem, właśnie dzięki pomalowanemu słupkowi. Robi się optyczna klamerka.

Kiedy są dwa słupki i zostawisz je ciemne, będziesz miała dwie mocne pionowe plamy. Pamiętaj, że masz jeszcze analogiczny pionowy słup przy schodach (belka nośna). Jeżeli wszystkie trzy elementy zostawisz białe - będzie konsekwencja. Ale to nie znaczy, że jestem przeciwko ciemnym słupkom przy schodach u Ciebie. Szczerze mówiąc... sama nie wiem. Ja chyba zrobiłabym białe.

A może zrób zdjęcie schodów (bez refleksów od słońca, żeby była dość jednolita kolorystyka) i spróbuj (albo my spróbujemy) przemalować w komputerze na biało same tralki, a potem tralki, słupki i belkę nośną.

Teraz nie dam rady zrobic zdjęcia schodów (schodom??) bo zasłonięte mam taśmą malarską , u mnie sa trzy słupki, dwa na dole i jeden na szczycie schodów, nie widac go z dołu.

znalazłam jakieś stare foty, po kliknięciu prawym przyciskiem myszy i "pokaż obrazek" wyswietlą sie w wiekszym rozmiarze

DSCN2667.JPG

DSCN2668.JPG

jak bede miec troche wiecej czasu, to spróbuje to pomalować w PowerPoint

Obstawiam białe - ale warto jednak spojrzeć na umeblowany salon, bo to może zmienić ogląd ;)

Hej Amtla, miło że wpadłas:)

dzięki za rade, aktualne zdjęcia tego pokoju sa juz gdzies wczesniej.

A co u Ciebie słychać, kiedy przeprowadzka?? bardzo oszczędnie dodajesz u siebie wpisy ;)

----------------

Próbowałam teraz w piont i power point pomalować te schody, ne-da-rady :no: to wyższa szkoła jady, znaczy sie lepsiejszy program do grafiki jest potrzebny,

ide troche poszlifowac te schodziska ...

Próbowałam teraz w piont i power point pomalować te schody, ne-da-rady :no: to wyższa szkoła jady, znaczy sie lepsiejszy program do grafiki jest potrzebny,

ide troche poszlifowac te schodziska ...

Zgadza się, ja próbowałam wczoraj :lol:

Jednak na podstawie osobistych gryzmołów podtrzymuję zdanie: ja wolałabym białe słupki. I jeszcze coś strasznego napiszę... obcięłabym te kulki na szczytach...

Hehe, widzę, że nie tylko ja usiadłam do vesilkowych schodów :p

Ale coś wychodzi :D

Z tym, że nie Paint i nie PowerPoint.

Jak Wy możecie na tym pracować?

Vesi, powiedz mi, bo albo skleroza, albo ślepota, albo inna pomroczność mnie dopadła, stopnie mają być brązowe czy białe?

Zgadza się, ja próbowałam wczoraj :lol:

Jednak na podstawie osobistych gryzmołów podtrzymuję zdanie: ja wolałabym białe słupki. I jeszcze coś strasznego napiszę... obcięłabym te kulki na szczytach...

Hahaha, no no, to nie takie proste obciąć kulki, booo ... luby by mnie chyba zje... oraz nie mam czym, tzn mam taką ręczną piłkę do drewna i metalu, nazwe mam na koncu jezyka, ale nie moge sobie przypomnieć, w każdym razie jakbym miała tym piłować, to wylądowałabym w wariatkowie z wściekłości :lol2:

Temat koloru słupków nadal otwarty, dopóki mam co szlifować :)

Hehe, widzę, że nie tylko ja usiadłam do vesilkowych schodów :p

Ale coś wychodzi :D

Z tym, że nie Paint i nie PowerPoint.

Jak Wy możecie na tym pracować?

Vesi, powiedz mi, bo albo skleroza, albo ślepota, albo inna pomroczność mnie dopadła, stopnie mają być brązowe czy białe?

Aaa, bo mi nie potrzebny na ogól lepsiejszy program do grafiki, mogłabym gimpa zainstalować, ale mój laptop ma juz tak zapchane dyski, ze ledwo zipie :rolleyes:

Narendilku, stopnie ciemne, jak podłoga, i wielkie dzieki,że Ci sie chce z tą wizualizacją bawić:hug::hug: tylko nie przejmuj sie jak nie masz czasu :hug:

---------------

ide osypiac zarwaną nocke :wink:

Acha, pokaże wam jeszcze jak teraz wygląda salon :lol2:

IMG_20131210_094840.jpg

folia nadymana z powodu różnicy temperatur, bo z poddasza ciągnie zimne powietrze przez nieszczelne drzwi;)

Ania, jesteś bestia! :jawdrop:

I muszę przyznać, że w takiej sytuacji chyba jednak ciemne słupki, bo gdy są białe, poręcz jakby wisiała oderwana w powietrzu. O ile nie jest to wyłącznie efekt zdjęcia i na żywo nie będzie tego.

Za to utwierdziłam się w przekonaniu, że kule są niepotrzebne :( I zdaję sobie sprawę z tego, że nie da się ich ściąć ręcznie, trzeba jakiejś piły, tarczy, a potem szlifierki... I rozumiem, że facet - współwłaściciel poręczy ;) - może sobie tego nie życzyć...

Może zamówcie obraz z jeleniem i dobijcie jakiegoś targu... :stirthepot:

:jawdrop::jawdrop::jawdrop: Narendil, jesteś MISZCZU :yes:

pięknie to zrobiłaś :yes: i bardzo pomocne te wizualki, dziękuję ślicznie http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/n035.gif

Lui, pomysł z obrazem jelenia dobry :lol2:

pomyśle jak pozbyć sie tych kulek z poręczy, bez udziału męża, albo trzeba będzie poczekać z tym na kiedysiejsze przybycie stolarza, bo będzie mi dorabiał do tych schodów listwe boczna przy stopniach na scianę, bo ktoś chyba zapomniał o tym elemencie ;)

ale przyznaję bez bicia: mi sie te kule podobają :p i fajnie sie za nie łapie na zakręcie zbiegając szybko po schodach ;-)

No to nie jestem sama w meczeniu sie :lol2:

Przelecialam caly dziennik i wow...jak pisalam u siebie - pieknie masz!

Co do schodow - bialo ciemne. Nie bialo jasne. Wtedy sie zgra w calosci z calym domem. I bedzie zawsze do wszystkiego pasowac. Kolor podlogi nie ma znaczenia. A wiesz dlaczego tak mowie - bo tutaj to nagminne i ma rece i nogi.

Kulki sa ok (ja tez je mam ). Mam w planie je zmienic na calosciowe kolumny w kwadratowym ksztalcie - bez kulek Mozesz to kiedys zrobic tez (wkleje u siebie) ale poki co bez kulek moze wygladac smiesznie chociaz zaryzykowac mozna .