Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Barbe, koopę lat http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/h025.gif co słuchać u Ciebie, przeprowadzeni ??

Idziemy na rekord ;)

Znaczy, nie przeprowadzeni

Co do schodów, dziękuję za uznanie :D, ale jak to sie mówi nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, kiepsko mi poszło ze starciem lakieru, czekam na płyn, mam nadzieje że 2l mi wystarczą na poręcz i trepy ;)

Nie pamiętam, czy była o tym dyskusja, ale czy sprawdzałaś dostępne u nas w każdym markecie budowlanym płyny lub żele do usuwania powłok malarskich? Chyba że to musi być coś specjalnego.

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oglądałam zdjęcia pomalowanej łazienki:o pięknie wyszła,ten kolor dodał jej jeszcze więcej elegancji:)aż sobie zapisałam co to za farba i już planuję gdzie by tu ją dać....oby tylko maż znowu nie kręcił nosem na moje pomysły:mad:

Aniu, dziękuję

tylko pamiętaj, by ściany były możliwie gładkie, mi po malowaniu wyszło jak nierówne są gładzie i krzywo położone gzymsy ;) ale ogólnie jestem zadowolona i łazienkę też planuję pomalować :rolleyes:

Idziemy na rekord ;)

Znaczy, nie przeprowadzeni

Oj, to faktycznie rekord :p

Nie pamiętam, czy była o tym dyskusja, ale czy sprawdzałaś dostępne u nas w każdym markecie budowlanym płyny lub żele do usuwania powłok malarskich? Chyba że to musi być coś specjalnego.

W marketach nie sprawdzałam, tylko na necie szukałam i czytałam opisy, zależało mi na tym by preparat był nietoksyczny i nieśmierdzący, bo schodów nie wyniosę przeca z salonu, a salon otwarty na kuchnie i hol, nie chciałam truć dzieci i siebie, więc padło na ten hamerykański wynalazek ;)

Za tydzień ruszy poddasze, mam nadzieję,

pierwsze co muszę rozplanować to tą nieszczęsną elektrykę, żeby wiedzieć mniej wiecej co, gdzie i jak, zaczęłam ustawiać meble w pokoju dzieciaków.

Pierwsze meblowanie: dałam im łózka 140, ale nie wiem czy to dobry pomysł, te czerwone kwadraciki to są słupy, nie ma możliwości ich przesunąć, a tym bardziej usunąć, bo by nam dach na łby poleciał.

poddasze meble.jpg

Edytowane przez vesila

• 2 weeks później...

Jeszcze nie ruszyło poddasze, tzn ekipa coraz to przesuwa termin rozpoczęcia robót, tym razem zapowiedzieli sie na 3.lutego.

A tymczasem kupiłam dywan do pokoju dziennego na overstock :wiggle:

Wybrałam taki wzór, bo chyba fajnie powinien zgrać z płytkami w kuchni i holu :cool:

http://img.rakuten.com/PIC/65549635/0/1/1000/65549635.jpg

piękny ma kolor

Bardzo ładny!

Vesi fajny, kiedy będzie u Ciebie ??

Oby również w realu okazał sie być fajny, przyznaję że trochę mam stracha co to przyjdzie :rolleyes:

Dostawa podobno w 8-9 dni roboczych.

Vesilko, dywan ZARĄBISTY!!!! Niedawno szukałam takich wzorzystych- dziękuję :lol2:

A za cóż to mi dziękujesz moja droga? :wink::lol2:

OKi, no to mam już dywan :wiggle: Kupiony w piątek rano, doszedł dziś (środa) w południe z USA :jawdrop: szok

Od razu wywlokłam go na taras przewietrzyć i wytrzepać, bo śmierdzi trochę, i o matko! jak sie sypie z niego :o byłam cała do pasa w kłaczkach. Po przeszło godzinie wtaszczyłam go do salonu i wzięłam sie za odkurzanie, potem z wielkim trudem i pomocą młodego, wsunęliśmy kawałek dywanu pod kanapę.

Zdążyłam tylko zrobić fotkę na tym etapie, potem zrobił sie już mrok i fotki z ławą wyszły tak se w sztucznym świetle.

DSC02924.JPG

z lampą

DSC02922.JPG

Mam już ten preparat do usuwania lakieru z drewna, gdyby nie robota na poddaszu mogłabym wziąć sie za schody.

Poddasze ruszyło pełną parą od 3.lutego, nareszcie :wave:

Sa juz w połowie ścianki działowe do garderoby, pokoju i łazienki. Dziś wstawili dwa zespolone okna dachowe w drugim pokoju i wyłaz na dach. Cały czas wymieniają starą folie pod blachą na paroizolacyjną i kładą pierwsza warstwę wełny mineralnej. Spróbuję jutro trochę fotek tam porobić, jak zrobią sobie przerwę na kawę.

Joasiu,

dywan wykonany ręcznie i solidnie, kolor szary jest pętelkowy, a biały strzyżony i niemiłosiernie sie z niego sypie, uwiłam bicz sama na siebie, bo jestem maniakiem porządku, a teraz te kłaczki wełny roznoszą sie po domu. Odkurzam 2x dziennie,

Overstock.com jest suuper, niestety ceny już nie bardzo przy wysyłce do Pl, bo nie dość że naliczają wysoki koszt transportu, to również cło - niemal połowę wartości towaru. Mi sie udało kupić ten dywan, akurat gdy dolar stał nisko i jeszcze był był w promocji 10% taniej. Bardzo często są tam promocje -10%, właściwie to cały czas, jak nie na jedne to na drugie rzeczy, naprzemiennie.

Amtla,

masz rację, za bardzo wsunęłam ten dywan pod kanapę, ale tak sie nakombinowaliśmy żeby go wsunąć, musiałam wybebeszyć tą kanapę, i potem jak juz wszystko poustawiałam na miejscu, zauważyłam że za bardzo wsunięty, ale już nie dało rady go wysunąć ani o centymetr, a nie chciało sie mi znowu wszystkiego wyciągać :rolleyes: na pewno go bardziej wysunę.. na dniach :D

Nie wiem czy jest sie czym chwalić ;) narożnik urodą nie grzeszy :no:, a dywan też zwykły, są dużo ładniejsze na overstock, ale uznałam, że u mnie taki bedzie pasował lepiej niz np koniczynka, która mi sie też bardzo podoba :yes: i chyba wszystkie dywany w geometryczne wzory.

Vesi ... :hug:

Widzę, że u Ciebie wszystko się zmienia, nie mam dziś już czasu zagłębić się w temat , ale zajrzę w tygodniu :yes:

O! Kolejna zguba sie odnalazła :wiggle:

Majeczka, jak fajnie że sie odezwałaś http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/h025.gif

Zaglądaj i opowiadaj, co tam u Ciebie sie dzieje.

vesi, ja bym przesunęła te drzwi. I tak w tym rogu nic ciekawego nie wstawisz (chyba, że masz wizję wciśnięcia tam fotela czy tapczanu?). Skrzydło otwierałabym właśnie na tą ścianę.

Amtla, właśnie tak planowałam otwieranie, myślałąm że za drzwiami to jakiś regał można będzie postawić czy komodę, ale teraz sama nie wiem czy lepiej będzie wyśrodkować te drzwi i olać to czy tam coś sie zmieści , czy nie zmieści...

Hej Vesi :bye:

A ja nie wiem czy przesuwanie drzwi ze względu na słup jest warte zachodu. Jeśli będą 20 cm dalej, to wrażenie może być podobne, co innego gdybyś je mogła przesunąć przynajmniej o pół metra.

Hmmm, no właśnie pewnie nie więcej niż jakieś 20-30 cm byłoby przesunięte. Kurcze, a proponowali mi drzwi przy samej ścianie, więc jak powiem im przesuwać otwór, to pewnie z deka sie wkurzą, albo mnie obśmieją :sick:

------------------------------------------------------------------

Wypatrzyłam na necie taką sofę

http://estelia.pl/userdata/gfx/b6563a763353dbeebb94cad957b0cf2d.jpg

Pisać mi szczerze proszę,

będzie taka pasować do salonu na wprost narożnika ??

Te pufy to porażka, bez oparcia nie da sie długo wysiedzieć :roll:

EDIT

jeszcze taka mi sie bardzo podoba

http://estelia.pl/userdata/gfx/1c585c823c661adf3797c301d940df3a.jpg

Nie mogę sie zdecydować, chętnie wzięłabym obie a narożnik wysłała w kosmos :rolleyes: ale nie mogę póki co, bo jest w idealnym stanie, wygodny i co najważniejsze - jest mężowy;)

Edytowane przez vesila